Jobbsafari är en del avschibsted logo

Miljösamordnare/Miljöutredare

WSP Sverige · Göteborg · Ansök senast 30 apr. (1 dag kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

WSP finns över hela Sverige – och över hela jorden. Vi vet att en bättre värld behöver hela världens kunskap, därför använder vi ofta vår globala erfarenhet och expertis för att hitta de smartaste lokala lösningarna.

Vi har en lång historia av att skapa en framtid som ännu inte finns. Låt oss hjälpa dig att skapa din.VårterbjudandeVi på WSP befinner oss i ett expansivt skede och upplever en stark efterfrågan på våra miljösamordningstjänster. Vi behöver växa ytterligare och söker dig som villbidra till vår fortsatta framgång i en roll sommiljösamordnare.

På WSP erbjuds du en utvecklande miljö där du verkligen får möjlighet att påverka samhället. Vi arbetar i stora, komplexa uppdrag tillsammans med andra kompetenser och teknikområden inom WSP, likväl som i mindre och mer nischade uppdrag inom våra respektive expertområden.

Våra miljöutredare inom sektion samhällsutformning arbetar med en stor variation av projekt alltifrån tidiga utredningar till byggplatsuppföljning. Under 2024 är vi verksamma i en rad spännande uppdrag, såsom MKB:er för järnvägsplaner, MKB för slussar, MKB/hållbarhetsbedömning för översiktsplaner, olika utredningar och anmälningar om vattenverksamhet för VA, projektering i stadsmiljö, miljöstöd till entreprenör under projektering och miljöstöd under byggnation av järnväg.

Gruppen Miljö & Landskap inom avdelningen Samhällsutformning Väst består av ett härligt gäng miljöutredare, landskapsarkitekter och bebyggelseantikvarier. Vi trivs ihop, skrattar mycket och stöttar varandra i vårt arbete. Vi brinner för hållbara samhällen och våra varierande profiler och erfarenheter gör att vi både kompletterar, utvecklar och utmanar varandra. Förutom hållbarhet är professionalitet, arbetsglädje och högt i tak centrala värdeord för oss.

Vi erbjuder dig spännande arbetsuppgifter, personlig utveckling och hög trivsel i gruppen Miljö & Landskap inom avdelningen Samhällsutformning Väst!

Om tjänstenSom miljökonsult inom WSP kommer du att medverka i uppdrag som teknikansvarig och/eller uppdragsledare. Din roll kommer att innefatta att vara samordnare med miljöansvar inom multidisciplinära projekt. I den rollen kommer du att leda och samordna teknikområdet miljö. Andra arbetsuppgifter kan vara tillståndsansökningar för vattenverksamhet, miljöfarlig verksamhet och koncessionsprövningar, samt MKB-handläggning i infrastrukturprojekt och planskede. Även hållbarhetsbedömningar och expertstöd ingår i våra uppdrag.

Ditt potentiella arbetsfält utgörs av hela vår verksamhetskedja från utveckling av tjänster, marknadsföring och anbud samt genomförande, till uppföljning och utvärdering av uppdrag. Vi söker dig som vill vara drivande i våra uppdrag, och som kan samarbeta och leda mindre erfarna medarbetare. Din profil - vem är du?Vi ser att du som söker denna tjänst har ett stort intresse av hållbar stads- och samhällsutveckling. Du har civil- eller högskoleexamen inomrelevant områdeoch minst fem årsarbetslivserfarenhet av miljösamordning eller miljöutredning samt erfarenhet av MKB. Vi sergärna att du harerfarenhet av miljösamordning inom vägplan och järnvägsplan.

Det är meriterande om du har erfarenhet av miljösamordning av detalj- och översiktsplan samtom du har ett expertkunnande inom exempelvis MKB, biologi eller tillståndsansökningar.

Vi läggerstor vikt vid dina personliga egenskaper. Detär av hög betydelse att du vill arbeta och utvecklas i konsultrollen, och därmed är egenskaper såsom prestigelöshet och affärsmässighet uppskattade. För att trivas hos oss tror vi att du är en social person med ett hållbarhetstänk, uppskattar en varierande vardag och samverkan med många personer.Vi arbetar i en global koncern där vi i uppdragen sätter ihop team över landsgränserna så det är viktigt att du är bekväm med att kommunicera på både svenska och engelska.

AnsökanUrval sker löpande men vi vill få in din ansökan senast 30 april.

KontaktFör frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, tveka inte på attkontakta oss.Susanne Mannerstråle, Gruppchef Landskap och Miljö, susanne.mannerstrale@wsp.comVilde Semmelhofer, Rekrytering, vilde.semmelhofer@wsp.com

Välkommen med din ansökan!

Kontakt från rekryteringsföretag, CV- och annonssäljare undanbedes.

WSP är en av världens ledande rådgivare och konsultbolag inom samhällsutveckling. Med cirka 65 000 medarbetare i över 40 länder samlar vi experter inom analys och teknik, för att framtidssäkra världen. Tillsammans med våra kunder tar vi fram innovativa lösningar för en mänsklig, trygg och välfungerande morgondag. Vi planerar, projekterar, designar och projektleder olika uppdrag inom transport och infrastruktur, fastigheter och byggnader, hållbarhet och miljö, energi och industri samt urban utveckling. I Sverige har vi omkring 4 000 medarbetare. wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (LinkedIn), WSP Sverige (Facebook), eller @wspsweden (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

WSP Sverige

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Wsp Sverige AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons