Jobbsafari är en del avschibsted logo

Miljöplanerare

Täby kommun · Täby · Ansök senast 7 maj (5 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Arbetsbeskrivning

Är du kunnig inom miljöplanering och vill bidra till Täby kommuns långsiktiga arbete i kommunens stora som små projekt? Nu söker Täby Kommun en miljöplanerare till planenehetens miljögrupp!

Som miljöplanerare på Täby Kommun får du en viktig roll i utvecklingen av kommunen. Du kommer i första hand att agera miljöstöd för frågor kopplade till detaljplaner och projekt men även stötta verksamheten i andra frågor inom miljöområdet.

På planenheten arbetar 18 personer med att skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Täby genom att ta fram planprogram, detaljplaner, översiktlig planering, naturreservat och mycket mer. Förutom miljöplanerare utgörs enheten även av miljöledare, vattenplanerare, planarkitekter, en översiktsplanerare samt en plankoordinator. Enheten är uppdelad i en plangrupp respektive miljögrupp där det operativa arbetet leds och koordineras av gruppledare.

Miljögruppen består av 5 medarbetare; gruppledare, miljöplanerare, vattenplanerare och miljöledare. Inom gruppen hjälps medarbetarna åt att hantera hela gruppens uppdrag.

Ansvarsområden

Som miljöplanerare på Täby Kommun får du en viktig roll i utvecklingen av kommunen. I rollen som miljöplanerare kommer du att:

  • Agera miljöstöd för frågor kopplade till detaljplaner och projekt.
  • Delta i arbetet med framtagandet av detaljplaner.
  • Delta och vid behov sammankalla möten.
  • Upphandla konsulttjänster inom ramen för framtagande av detaljplaner inom ansvarsområdet.
  • Utarbeta förslag till texter i miljöavsnitt i planbeskrivningar.

Det är ett mångsidigt, ansvarsfullt och händelserikt arbete som ständigt utvecklas. Det ställer krav på dig att ha en hög grad av självständighet i ditt arbete och insikt om din professionella roll i en politiskt styrd organisation. I Täby drivs många planarbeten i projektform och samarbete med samhällsutvecklings-kontorets övriga enheter och kommunens verksamhetsområden är en viktig del i arbetet.

Du kommer tillhöra planenhetens miljögrupp, som utgör expertresurs i samhällsutvecklingskontorets arbete med miljöfrågor. Miljögruppen arbetar med miljöstöd i olika typer av stadsbyggandsprojekt och arbetar med strategiska miljöfrågor såsom åtgärdsprogram för god ytvattenstatus och att inrätta naturreservat. 


Ansökan

Vi gör löpande urval och intervjuer, så välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2024-05-06. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar till ansökningsformuläret.

Nyfiken? Kul! I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Randstad AB. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Linnea Holmström (linnea.holmstrom@randstad.se).

Kontaktpersoner

Helen Klockare, facklig representant SACO: helen.klockare@taby.se

Linda-Marie Palm, facklig representant Vision: lindamarie.palm@taby.se

Kvalifikationer

Du är van att ta ansvar, arbetar effektivt med god förmåga att kommunicera, är lyhörd och lösningsorienterad. Du kan självständigt planera och genomföra ditt arbete, är kvalitetsmedveten och leveransorienterad. Vidare är du trygg i din yrkesroll och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du uppskattar ett spännande och omväxlande jobb och tycker att det är viktigt att ha kul på jobbet.

Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning inom miljö-och naturvetenskap eller annan motsvarande utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • Flerårig erfarenhet av miljöplanering och har erfarenhet av att arbeta med en bredd av miljöaspekter i stadsbyggnadsprojekt som tex detaljplaner och planprogram.
  • Goda kunskaper i miljölagstiftning samt plan- och bygglagen.
  • Kommunicerar obehindrat och skickligt på svenska i tal och skrift.
  • God förmåga att samverka och medverka i projekt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Om företaget

Täby kommun

Om Täby kommun Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation. Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden. Samhällsutvecklingskontoret, som består av tre avdelningar, är en viktig aktör när Täby utvecklas. Avdelningarna arbetar parallellt under projektform vilket skapar förutsättningar att jobba varierat tillsammans med andra professioner. Läs gärna mer om våra pågående och kommande projekt här: Stadsplanering och trafik - Täby kommun (taby.se)

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Täby kommun

Placering

Täby

Kontaktperson

Randstad AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons