Jobbsafari är en del avschibsted logo

Miljöingenjör

Borlänge Energi · Borlänge · Ansök senast 12 maj (13 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Borlänge Energi är en viktig pusselbit i Borlängebornas värld och vardag.

Vi bedriver en verksamhet där vi tillhandahåller infrastrukturtjänster inom fjärrvärme, elnät, stadsnät, avfall, vatten och avlopp. Vi producerar och säljer el, erbjuder tjänster inom energisektorn samt vårdar och förnyar kommunens stadsmiljö. Det ska vara tryggt och enkelt att bo i Borlänge, samtidigt som våra kunder ska känna att vår verksamhet är hållbar och prisvärd. Vi är en aktör som kraftfullt arbetar för ett hållbart samhälle.

Vi är i en spännande utvecklingsfas och förstärker organisationen och söker dig med kompetens och nyfikenhet att möta framtiden tillsammans med oss.

Är du intresserad av arbete inom kraft- och fjärrvärmeverksamheten?

Trivs du att arbeta i en teknisk miljö och med många kontakter?

Då kanske du är den vi söker!

Till affärsområde Kraft & Värme och enheten Analys, Utveckling och Bränsle söker vi en miljöingenjör. Enheten ansvar bland annat för bränsleförsörjningsprocessen, optimering och miljöfrågor för kraft- och fjärrvärmeverksamheten.

Arbetsuppgifter

· Bidra i och leda utredningar, analyser och projekt inom miljö- och anläggningsteknikområdet, både avseende ekonomiska och miljörelaterade förbättringar inom kraft- och fjärrvärmeverksamheten

· Bidra till och stötta i den långsiktiga anläggningsplaneringen och produktionsoptimeringen inom kraft- och fjärrvärmeverksamheten

· Miljö- och klimatrapportering samt uppföljning inom kraft- och fjärrvärmeverksamheten

· Leda arbetet med miljö- och anläggningsrelaterad tillsyn från externa kontrollorgan

· Skatte- och styrmedelsfrågor samt omvärldsbevakning inom miljö- och anläggningsteknikområdet

· Bidra i arbetet med handel av utsläppsrätter

Kvalifikationer

Vi söker dig som har treårig högskoleexamen eller mycket bred och/eller djup yrkeskunskap som motsvarar minst tre års heltidsstudier på högskola. Du har tre-fyra års relevant yrkeserfarenhet.

För att trivas i rollen samarbetar du bra med andra, är noggrann, analytisk och tar egna initiativ. Du uppskattar att självständigt planera och prioritera ditt arbete och trivs med utveckling. Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Vi kan komma att tillämpa provanställning på sex månader.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 12 maj 2024. Löpande urval sker.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering.

Mer om oss

Våra affärsdrivande enheter är organiserade i affärsområden – Kraft & Värme, Elnät & Stadsnät, Vattentjänster, Återvinning och Stadsmiljö. Våra stödjande verksamhetsområden består av HR, Verksamhetsutveckling, Marknad och Ekonomi som tillsammans med våra affärsdrivande verksamheter gemensamt arbetar för att uppnå företagets mål.

Miljö och hållbarhet är en viktig del i vårt uppdrag och i vår vardag, i stort och smått. Vi arbetar aktivt för ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart Borlänge.

Vår personal är en stor del i vår framgång och på Borlänge Energi är arbetsmiljön i fokus. Det är ett företag att växa med och där du får möjlighet att utvecklas. Våra kärnvärden är respekt, engagemang och hållbarhet.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Borlänge Energi

Placering

Borlänge

Kontaktperson

AB Borlänge Energi

Dela jobbannonsen

Anmäl annons