Jobbsafari är en del avschibsted logo

Miljö- och hållbarhetsansvarig, Slussar i Trollhätte Kanal

Miljö- och hållbarhetsansvarig, Slussar i Trollhätte Kanal

Trafikverket · Göteborg · Ansök senast 29 apr. (Idag)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens 16:2024:070 i din ansökan

Sjöfarten är en viktig faktor för näringsliv och industrierna runt Vänern. Vi söker dig som vill vara delaktig i ett utmanande och annorlunda projekt där du är med och moderniserar svensk infrastruktur.

Miljö- och hållbarhetsansvarig, Slussar i Trollhätte Kanal

Arbetsuppgifter

Infrastrukturprojekt finns det gott om i Sverige - slussprojekt är däremot ganska sällsynta. Slussar byts ut ungefär vart hundrade år och nu är det dags i Trollhätte kanal. Här bär slussleden anor från 1600-talet och de slussar som ska byggas nu är fjärde generationen. Vi ska skapa förutsättningar för att i framtiden kunna trafikera kanalen med större fartyg och flytta över fler transporter från lastbil till båt. På sikt ger det smidigare, effektivare, billigare och energieffektivare transporter - och mervärden för både närboende och besökare som fortsatt kan uppleva Vänern till sjöss. Ett spännande och utmanande projekt som genomförs i nära samarbete med Sjöfartsverket, där vi nu söker dig med gedigen kompetens inom miljö och hållbarhet.

Avdelningen du kommer tillhöra genomför några av Sveriges största infrastrukturprojekt varav Slussar i Trollhätte kanal är ett. Som miljö- och hållbarhetsansvarig har du en viktig roll i projektorganisationen. Huvudfokus kommer att vara att möjliggöra för projektet att bedrivas i enlighet med gällande miljölagstiftning och med en minimerad miljöpåverkan. Du kommer att vara huvudansvarig för att samordna, styra och följa upp arbetet med miljö- och hållbarhetsfrågorna och rapporterar direkt till projektchefen.

Vi söker dig som vill ta en aktiv roll i att stötta projektet med specialistkompetens inom ditt ämnesområde, kopplat till projektets kontinuerliga framdrift. Uppdraget innebär en mängd olika kontaktytor internt såväl som externt, exempelvis med entreprenörer, konsulter och tillsynsmyndigheter. Rollen innefattar även ett samordna projektets miljöspecialister.

Utöver ovanstående kommer du även att:

  • säkerhetsställa att externa myndigheter får rätt information om projektets miljöpåverkan
  • omvärldsbevaka för att vidareutveckla mål och strategier inom miljö och hållbarhet samt informera projekt, funktioner och ledning om relevant utveckling
  • arbeta med kravhantering samt övervaka leverantörers arbetssätt och efterlevnad inom området
  • ansvara för LCC/LCA
  • aktivt delta i och nätverka kring Trafikverkets övergripande miljö- och hållbarhetsarbete

Vi utgår från antingen Göteborg eller Trollhättan och tycker att det är viktigt att träffas regelbundet även om vi är placerade på olika orter. Därför kommer du att resa till det andra kontoret där du inte har din grundplacering ett par gånger i veckan, för möten med dina kollegor och samarbetspartners i projektet. Möjlighet att teckna distansavtal finns.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! För att undvika att information gällande din ansökan klassas som SPAM kan du med fördel lägga till vår e-postadress: noreply@heroma.se i dina e-postkontakter.

Som medarbetare inom Trafikverket förväntas du ta del i ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter, samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

Kvalifikationer

För att lyckas och trivas i uppdraget söker vi dig som är:

Analytisk - du ser hur olika delar hör ihop och samspelar med varandra samt har förmåga att inhämta och analysera komplexa informationsmängder, i syfte att ta fram välgrundade beslutsunderlag.

Framåtblickande - du agerar proaktivt och nyfiket, omvärldsbevakar kontinuerligt och initierar de utvecklingsinitiativ som krävs för att kunna möta morgondagens utmaningar.

Målmedveten - du driver, följer upp och har ett uthålligt förhållningssätt som möjliggör för dig själv och andra att nå uppsatta mål.

Samarbetsorienterad - du skapar engagemang och förtroendefulla relationer med dina samarbetspartners, samt förutsättningar för att kunna leverera med gott resultat tillsammans.

Kommunikativ - du förmedlar budskap på ett tydligt sätt, väl anpassat till mottagaren.

Utöver ovanstående vill vi även att du har:

  • Mångårig, aktuell erfarenhet av att driva strategiska och operativa miljö- och hållbarhetsfrågor inom bygg, anläggning eller annan relevant del av samhällsbyggnadsområdet
  • God kännedom om gällande lagstiftning och föreskrifter inom miljö och hållbarhet samt tillämpning av dessa
  • Akademisk utbildning om minst 180hp (120hp) inom exempelvis miljö- och hållbarhet, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som kan anses likvärdig
  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • B-körkort

Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet av arbete med miljö- och hållbarhetsfrågor inom bygg- och anläggning till exempel betong, stål och masshantering
  • Erfarenhet av att leda större, multidisciplinära uppdrag/projekt
  • Erfarenhet av att arbeta med processer för detaljplanearbete och/eller miljödomar
  • Uppföljning av miljökontrollprogram samt uppföljning av entreprenadarbeten

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Trafikverket

Vid ansökan:Ange referens 16:2024:070 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons