Jobbsafari är en del avschibsted logo

Mekanikkonstruktör

ABB AB · Borås · Ansök senast 13 maj (14 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ta ditt nästa karriärsteg tillsammans med vårt globala team på ABB. Vi driver på omvandlingen av både samhället och industrin för en mer produktiv och hållbar framtid.

Inom ABB har vi som uttalat mål att främja alla aspekter av mångfald och inkludering: kön, HBTQ+, funktionsnedsättningar, etnisk bakgrund och ålder. Tillsammans befinner vi oss på en resa där vi alla, som individer och som kollektiv, välkomnar och värdesätter individuella olikheter.

Kvaliteten och innovationen i vår ingenjörskonst till våra produkter, system och serviceerbjudanden ser till att hålla våra kunder i framkant. Att utveckla lösningar för våra kunder över hela världen och arbeta med våra marknadsledande teknologier kommer att utmana och berika dig både professionellt och personligt.

I denna viktiga roll kommer du att vara en nyckelspelare för att möjliggöra ett smidigt projektgenomförande som uppfyller kundens krav. Rollen erbjuder både variation och utmaningar. Du kommer att ställas inför en mängd olika tekniska frågor där varje lösning är anpassad för kunden och inget projekt är det andra likt. Slutligen innebär positionen också förbättring och utveckling av standardsortimentet.

Dina ansvarsområden

  • Din uppgift blir att utveckla tekniska lösningar, fungera som teknisk säljsupport och arbeta med produktion och anpassning av tillverkning.
  • Du följer ditt projekt hela vägen från design och tillverkning till leverans.
  • Du har nära kontakt med vår egen produktion, kunder och underleverantörer.
  • Ta tekniska rekommendationer i design-, ingenjörs-, testnings-, installations- och idrifttagningsskedena för kundprojekt för att säkerställa att alla åtgärder slutförs enligt processkrav och standarder.
  • Samarbeta och nätverka med ingenjörskollegor, dela bästa praxis över olika projekt och discipliner.
  • Leva ABB:s kärnvärden om säkerhet och integritet, vilket innebär att ta ansvar för dina egna handlingar samtidigt som du bryr dig om dina kollegor och verksamheten.

Din bakgrund

  • En B.Sc. i maskinteknik eller högre eller liknande område.
  • Företrädesvis mer än 3 års erfarenhet av arbete som mekanisk konstruktionsingenjör.
  • Erfarenhet av 3D-modellering, kunskap om hållfasthetsberäkningar.
  • Erfarenhet av arbete i CAD, Inventor och Vault.
  • God kunskap om MS.
  • Flytande i tal och skrift på svenska och engelska.
  • En hög nivå av självmotivation, nyfikenhet och önskan att lära dig om nya teknologier.
  • Ett samarbetsinriktat, lösningsorienterat tillvägagångssätt med stark kommunikationsförmåga.

Mer om oss

På ABB Control Room Solutions, ett område under Energy Industries, erbjuder vi kontrollrumslösningar som är unika, modulära, utrymmesbesparande och ergonomiska kontrollrumsdesigner för kritiska 24/7-processer i alla branscher, verktyg eller offentliga anläggningar.

Gå in på new.abb.com/control-rooms för mer information.

ABB Energy Industries möjliggör säkra, smarta och hållbara projekt och verksamheter för olika branscher som olja, gas, kemi, life science, kraftgenerering och vattensektorn. Vi driver på integrerade lösningar som automatiserar, digitaliserar och elektrifierar branscher och kopplar samman våra medarbetare och vår teknik för att hjälpa våra kunder att anpassa sig och lyckas. Med över 50 års branschexpertis fortsätter vi att skapa innovationer och omforma traditionella metoder inom energisektorn med vår teknik som är framtagen för att förbättra drifteffektivitet, reducera risker och minska energiförbrukning och spill.

Rekryterande chef Fredrik Hedin, +46 723 71 42 25, svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Fackliga kontaktpersoner - Sveriges Ingenjörer: Torbjörn Eriksson, +46 702 08 99 50; Ledarna: Leif Öhrberg, +46 724 64 40 16; Unionen: Hannah Norén, +46 706 34 03 46. Övriga frågor ställs till Talent Partner Irma Leijon, +46 724 61 23 14. Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Notera att anställningsprocessen på ABB Sverige inkluderar en referenskontroll, ett drogtest och vid vissa rekryteringar även en utökad bakgrundskontroll.

Vi ser fram emot din ansökan och uppskattar om ansökan är i PDF format. Om du vill läsa mer om ABB kan du gå till vår webbplats www.abb.com.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

ABB AB

Placering

Borås

Kontaktperson

ABB AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons