Jobbsafari är en del avschibsted logo

Materialutvecklare inom polymer - från idé till färdig produkt

Materialutvecklare inom polymer - från idé till färdig produkt

tech&match · Gislaved · Ansök senast 7 maj (8 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Är du Gislaved Folie’s nästa Materialutvecklare som vill utvecklas vidare i en unik tjänst i en unik bransch? Har du ett stort intresse och kunnande inom polymera material? Är du kreativ och gillar utmaningen att få arbeta med materialutveckling i produkter som skapar färg, form och funktion i vår omgivning? Då kan du vara den vi söker!På Gislaved Folie erbjuds du en kreativ och viktig roll inom företaget där du som materialutvecklare får en stor möjlighet att påverka och forma egenskaperna för framtidens dekorativa ytskikt. Gislaved Folie har i snart 80 år tillverkat olika plastfolier som används bland annat som inredning i kryssningsfartyg, i vävning av plastmattor och som ytmaterial inom möbelindustrin. För en fortsatt position som världsledande av plastfolie till dekorativa ytskikt behöver avdelningen för materialutveckling förstärka upp med en kreativ materialutvecklare med fokus på polymera material.

Gislaved Folie erbjuder:I din roll som materialutvecklare får du en viktig roll på företaget där dina arbetsuppgifter bland annat består av:

  • Utveckla PVC och PETG recepturer för alla marknadssegment, men vid behov även arbeta med andra material som TPO
  • Ta fram halvfabrikat för PVC och PETG -produkter vid behov
  • Tillsammans med leverantörer ta fram lacker för samtliga segment
  • Rådgivning och samarbete med produktutveckling och produktion i recept- och materialfrågor
  • Ansvara för utprovning/igångkörning av nya produkter internt och hos kunderna
  • Ta fram produktkalkyler för nya produkter som underlag vid offerter
  • Ansvara för kvalitetsutveckling och funktion av nya och gamla produkter
  • Kontakt med råvaruleverantörer
  • Ansvara för att kvaliteten på ingående råvaror inom materialområdet motsvarar uppställda krav.
  • Medverka till att företagets mål inom miljö och hållbarhet uppfylls

Som anställd på Gislaved Folie kommer du finna väldigt engagerade och kunniga medarbetare som har flera års erfarenhet inom sina respektive specialistområde. Tjänsten innebär några resor om året och då främst till mässor, leverantörer och kunder.

För mer information om Gislaved Folie se följande film: https://www.youtube.com/watch?v=xkvBDVKGpjU&feature=youtu.be Länk till Engineering Design folder: http://viewer.toxicmags.se/pub/gislavedfolie/svenska/

KvalifikationerVi söker dig som är högskoleutbildad med inriktning kemiteknik, materialteknik eller motsvarande. Du har några års erfarenhet av att arbeta med materialutveckling av polymera material. Har du dessutom erfarenhet av just PVC och/eller PETG ses det som en stor fördel, men inget krav. Personliga kompetenser som värderas högt är:

  • God problemlösningsförmåga
  • Strukturerat arbetssätt
  • Bra på att vårda och behålla goda relationer
  • Bra på att samarbeta
  • Kommunicerar tydligt och effektivt
  • Bra på att ta egna initiativ

Du har några års erfarenhet från tillverkningsindustrin och då det innebär internationella kontakter är svenska och engelska i tal och skrift ett krav. Rätt person kan se farm emot ett komplext och utvecklande arbete i en mycket specialiserad industriell miljö. Vi erbjuder dig en unik tjänst i en unik bransch.

Information: I denna rekrytering samarbetar vi med tech&match. För ytterligare information eller frågor vänligen kontakta rekryterare Fredrik Stigbäck på fredrik.stigback@techandmatch.se eller +46 732 360 560.

Ansökan: Din ansökan registrerar du på www.techandmatch.se enkelt genom att fylla i dina kontaktuppgifter och bifoga dina dokument. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt eftersom intervjuer hålls löpande. Vi ser fram emot att höra från dig! Välkommen med din ansökan!Företag: Gislaved Folie AB

Placering: Gislaved

Anställningsform: Heltidsanställning hos Gislaved Folie AB

Sista ansökningsdag: 7:e Maj 2024

Företagsbeskrivning:Med rötterna i den Småländska myllan började vår historia redan 1893 när bröderna Gislow startade Gummifabriken i Gislaved. Tack vare att Nissan, med sin kraftresurs, flöt genom orten kunde man starta det som skulle bli en framgångsrik industriproduktion av polymera produkter. I mer än snart 80 år har vi nu tillverkat plastfolier som på många sätt har bidragit till att skapa färg, form och funktion i vår omgivning. Under alla dessa år har vi strävat efter att tillfredsställa våra kunders behov av specifika lösningar, samtidig som vi alltid haft fokus på hög kvalitet och miljöanpassad produktion. Vår utvecklings-och produktionsanläggning finns i Gislaved där även huvudkontoret ligger. Gislaved Folie bedriver internationell verksamhet och ägs av den tyska koncernen Surteco SE För mer info besök: www.gislavedfolie.se och www.surteco.com

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

tech&match

Placering

Gislaved

Kontaktperson

Tech & Match i Sverige AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons