Jobbsafari är en del avschibsted logo

Målerikonservator

Östergötlands museum · Linköping · Ansök senast 20 maj (4 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Nu söker Årets museum 2023 - Östergötlands museum - en målerikonservator med fokus på uppdragsverksamhet.

Östergötlands museum berättar om historien och visar samtiden genom att samla, vårda och visa konst och kulturhistoriska föremål från Östergötland, Sverige och världen. I museibyggnaden i centrala Linköping bedrivs utöver museiverksamheten även uppdragsverksamhet inom arkeologi, byggnadsvård och konservering. Museet driver även verksamheten på Löfstad slott och Sancta Birgitta klostermuseum samt förvaltar ett flertal kulturhistoriskt viktiga gårdar och fastigheter i länet. Vi arbetar för att erbjuda kunskapsupplevelser som överraskar i form av utställningar, evenemang, aktiviteter, föredrag och samarbeten över hela länet.

Om tjänsten

Till denna kreativa arbetsplats söker vi nu en erfaren målerikonservator som främst arbetar med uppdragsfinansierad verksamhet, men ävenmed att vårda våra samlingar. Du är ute i fält och konserverar på uppdrag av bland annatSvenska kyrkan och Statens Fastighetsverk, samt skriver rapporter och åtgärdsprogram.I arbetet ingår såväl vård som förvaltning av museets samlingar samten viss administration av in- och utlån, registrering i PRIMUS och visst publikt arbete.

Utifrån övergripande mål planerar du med kollegor och närmsta chef hur ni fördelar arbetsuppgifter och uppdrag.Tjänsten är placerad på avdelningen för Samlingar och Konservering.

Om digVi söker dig som har minst kandidatexamen inom konservering, meriterande om du har högre utbildning inom ämnet eller andra relevanta utbildningar.Du ska ha tidigare praktisk erfarenhet av konservering och föremålsvård, och gärna erfarenhet av uppdragsfinansierat arbete. Tidigare arbete inom museisektorn är meriterande. Vi ser gärna att du har jobbat inom administrativa samlingsförvaltningssystem som till exempel PRIMUS.Du är en person som är bra på attsamarbeta och som villbidra med arbetsglädje och gemenskap i arbetsgruppen. Du är prestigelös ochduktig på att skapa kontakter och underhålla relationer. Ditt arbetssätt är strukturerat och dudrivs av en vilja att leverera med kvalitet och jobba mot gemensamt uppsatta mål. För att trivas och fungera i tjänsten behöver du ha förmågan att vara flexibel och pendla mellan olika typer av arbetsuppgifter.

Du pratar och skriver svenska obehindrat.

B-körkort är ett krav. I tjänsten kan det förekommaövernattning på annan ort.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % som inleds medprovanställning. Tillträde efter överenskommelse.Välkommen med din ansökan senast 2024-05-20.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Per Stålebro på tel. 0734 613370, per.stalebro@ostergotlandsmuseum.se

Facklig kontaktperson är Emma Karlsson, fackförbundet DIK tel. 013-23 03 68, emma.karlsson@ostergotlandsmuseum.se

Östergötlands museum har kollektivavtal vilket bland annat innebärtrygga försäkringar och tjänstepension. Vi tillämpar flextid, har friskvårdsbidrag och jobbar halv dag dag före röd dag. Möjlighet att arbeta viss del på distans finns också för de flesta hos oss.

Vi har valt våra rekryteringskanaler ochundanber oss vänligt men bestämt kontakt från säljare av rekryterings- och bemanningstjänster samt andra rekryteringskanaler.

Läs mer om oss och vår verksamhet på www.ostergotlandsmuseum.se.

Välkommen till Östergötlands museum!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Östergötlands museum

Placering

Linköping

Kontaktperson

Stiftelsen Östergötlands Länsmuseum

Dela jobbannonsen

Anmäl annons