Jobbsafari är en del avschibsted logo

Logoped Afasihuset, Vuxenhabiliteringen

Region Örebro län · Örebro · Ansök senast 12 maj (13 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens HoS:2024:259 i din ansökan

Vill du ha ett spännande och givande arbete som logoped på Afasihuset? Du kommer att få en viktig roll där din kompetens behövs. Ta chansen att få arbeta med personer med afasi på ett unikt sätt!

Afasihuset är en föreningsdriven rehabiliteringsverksamhet för vuxna personer med afasi i Region Örebro län. Vi finansieras av Örebro kommun och Region Örebro län. Här deltar personer med afasi i gruppverksamhet i upp till 16 timmar/vecka under en tvåårsperiod, och du som logoped har en unik möjlighet att observera, träna och stötta dem i naturliga, kommunikativa situationer så som samtal med andra deltagare.

Afasihuset är en del av Vuxenhabiliteringen. Vuxenhabiliteringen ger specialiserad habilitering och rehabilitering till personer i Örebro län som har betydande funktionsnedsättningar. Vi är organiserade i tvärprofessionellt sammansatta team och utför våra insatser med ett långsiktigt perspektiv och med vardagen i fokus.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Logoped Afasihuset, Vuxenhabiliteringen

Arbetsuppgifter

Som logoped på Afasihuset arbetar du i team tillsammans med arbetsterapeut, hälsopedagog och logoped. Rehabiliteringen sker främst i grupp. Du planerar och leder grupper där syftet är att träna, utveckla och bibehålla deltagarnas kommunikativa förmåga (språklig och icke-språklig). Du ansvarar även för att utforma och välja ut individuella språkliga övningar till deltagare. Utöver detta har du, utifrån kommunikationsmetoden Supported Conversation for Adults with Aphasia (SCA), en roll som "samtalspartner" vilket innebär att du är ett aktivt stöd i kommunikationen med deltagarna. I arbetsuppgifterna ingår även att, tillsammans med kollegor, hålla i Anhörig- och närståendeutbildning samt att föreläsa för vårdpersonal om afasi och kommunikationsstrategier vid afasi. Tillsammans med kollegor ansvarar du också för den dagliga driften av verksamheten.

Vi söker dig som är strukturerad och trivs med att arbeta i ett mindre team. Du är flexibel och initiativrik samtidigt som du är pedagogisk, lugn och metodisk och har lätt för att lyssna in personer. Du är bekväm med att leda grupper och känner ett stort engagemang för att öka livskvalitet för personer med afasi.

Du har möjlighet att gå bredvid vår nuvarande logoped som en del i introduktionen.

Övrig information

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Legitimerad logoped. Erfarenhet av teamarbete och samverkansroll är meriterande. Tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen är meriterande.

Då arbetet även innefattar både teamarbete och samverkan med andra vårdgivare och anhöriga läggs stor vikt vid god samarbetsförmåga och flexibilitet.

B-körkort då tjänsteresor förekommer.

Ansökan

Intervjuer kommer att ske löpande.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vårt erbjudande till dig samt information om hur det är att leva och bo i vårt län

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Örebro län

Placering

Örebro

Kontaktperson

REGION ÖREBRO LÄN

Vid ansökan:Ange referens HoS:2024:259 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons