Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ledare inom digital projekthantering

Trafikverket · Norrköping · Ansök senast 2 maj (2 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens 16:2024:081 i din ansökan

Vill du leda arbetet med digital projekthantering i Ostlänken? Var med och skapa ett närmare Sverige i ett av Trafikverkets största infrastrukturprojekt! Här får du en spännande chans att påverka digital projekthantering i en viktig del av svensk infrastruktur.

Ledare inom digital projekthantering

Arbetsuppgifter

Ostlänken är en 160 km lång dubbelspårig järnväg som sträcker sig från Järna i Södermanland till Linköping i Östergötland. Ostlänken ger plats för fler persontåg och godset får ökat utrymme på den befintliga järnvägen. Mindre trängsel i spåren skapar förutsättningar för ett effektivt underhåll av järnvägen. Tillsammans skapar vi Sverige där vi rester smidigt, grönt och tryggt. Vi söker dig som vill leda arbetet med digital projekthantering i Ostlänken. Det innebär att du arbetsleder en funktion med specialister för att ge mesta möjliga nytta till programmet och projekten. Du leder gruppen i den operativa verksamheten, säkerställer att projekten inom Ostlänken får det stöd de behöver och ansvarar för gruppens mål. Du behöver ha förmågan att se det bredare perspektivet för funktionens område samt för Ostlänkens helhet.

Som programsamordnare i Ostlänken arbetar du till exempel med att:

  • Säkerställa att projekten har rätt resurser i sina projekt både i det korta och långa perspektivet.
  • Ta fram arbetssätt och säkerställa rätt kravställning på hur digital projekthantering ska bedrivas i Ostlänken.
  • Skapa förutsättningar för en hållbar informationshantering från projektstart till avslut.
  • Arbete med en digital förflyttning över tid, kopplat till behov inom programmet och uppdateringar inom krav.
  • Omvärldsbevakning och analysering av förändringar som påverkar projekten utifrån tid, kostnad och innehåll.

Din utveckling

Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer och den samlade kompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. Som medarbetare hos oss har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram. Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare. 

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer hålls via Skype och är planerade att ske under vecka 20.

Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Anna Lorentzon på telefon 010-1232102 .

Placeringsort är Linköping, Norrköping, Nyköping, Södertälje eller Solna. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. #LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är du en ledare som bygger förtroende och klargör riktning. Du samarbetar och har en god kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Vidare har du lätt för att strukturera i ditt arbete och trivs när du får använda din analytiska problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom byggingenjör, väg- och vatteningenjör eller inom samhällsbyggnad alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har relevant och aktuell erfarenhet av ledande roll
  • har erfarenhet av att driva verksamhetsutveckling, där det ingått att utveckla och implementera arbetssätt
  • har kunskap och/eller praktisk erfarenhet av entreprenadjuridik
  • har erfarenhet av digital projekthantering
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projektledning- och styrning
  • har erfarenhet av att samordna olika delar av en komplex verksamhet
  • har erfarenhet av förändringsledning
  • har kunskap och/eller praktisk erfarenhet av informationssäkerhet

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Norrköping

Kontaktperson

Trafikverket

Vid ansökan:Ange referens 16:2024:081 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons