Jobbsafari är en del avschibsted logo

Lärare till skolans nya tvååriga yrkesutbildning, Socialpedagog

Lärare till skolans nya tvååriga yrkesutbildning, Socialpedagog

MULLSJÖ FOLKHÖGSKOLA STIFTELSEN · Mullsjö · Ansök senast 31 maj (14 dagar kvar)

Deltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Mullsjö folkhögskola ligger vackert på en höjd, alldeles intill sjön, i natursköna Mullsjö, knappt 3 mil nordväst om Jönköping. Hit tar du dig lätt med både bil, buss eller tåg.

Skolan har närmare 200 deltagare på långa kurser och har en omfattande kortkursverksamhet och internatverksamhet. Vi är en fristående stiftelse som vilar på en kristen värdegrund och skolans huvudmän är Svenska Alliansmissionen, Svenska Alliansmissionens Ungdom och Mullsjö folkhögskolas kamratförbund. Vi hälsar förstås studerande med alla olika livsåskådningar välkomna till vår skola.

Omfattning: 80-100%

Anställningsform och varaktighet: tillsvidare med 6 månaders provanställning

Tillträdesdag; November 2024 eller enligt ök

Kvalifikationer/arbetslivserfarenhet/krav: Utbildad Socialpedagog eller Socionom – erfarenhet efterfrågas

Nu söker vi dig som vill vara med och vidareutveckla vår nya yrkesutbildning, Socialpedagog, som hade uppstart våren -25. Tillsammans med kollegor och deltagare planerar, genomför och utvecklar du arbetet i enlighet med framtagen kursplan. Du skapar villkor för lärande och utvecklar förmåga, struktur och förståelse för det sociala samspelet i olika situationer hos och tillsammans med våra deltagare.


Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är i huvudsak klassföreståndarskap och undervisning.

Som klassföreståndare har du huvudansvar för din klass, vilket innebär att vara mentor, stötta vid LIA, frånvarohantering, slutbedömning med mera.

Tillsammans med kursföreståndare är du med och vidareutvecklar utbildningen i form av studiebesök, kurslitteratur och marknasförning med mera.

I tjänsten ingår även socialpedagogisk tid, där du bland annat deltar i lärarråd och sociala aktiviteter på skolan.


Din kompetens

Vi ser att du är utbildad Socialpedagog eller Socionom och att du delar skolans värdegrund.

Som person är du lösningsfokuserad, stabil och kan behålla lugnet i olika situationer som kan uppstå. Du har god samarbetsförmåga och kan bygga relationer. Du är van vid att nätverka med olika verksamheter, arbeta med grupper och vara spindeln i nätet. Du skapar förtroende och har erfarenhet av arbete med olika funktioner och samhällsgrupper. Du har erfarenhet av socialt arbete, t ex missbruksvård, barn o familj, HVB, skolans elevhälsa, samt kännedom om socialtjänsten, lagar och förordningar som styr.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Ansökan

Din ansökan vill vi ha senast 31 maj på mail till: Annika Freding, rektor på skolan, annika.freding@mullsjofolkhogskola.se.

Du skriver ett personligt brev och berättar om dig själv och varför du är intresserad av och lämplig för att arbeta hos oss, tillsammans med ett CV och referenser.

Frågor om tjänsten besvaras av: Angelika Blom kursföreståndare på Socialpedagogutbildningen, angelika.blom@mullsjofolkhogskola.se.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

MULLSJÖ FOLKHÖGSKOLA STIFTELSEN

Placering

Mullsjö

Kontaktperson

Mullsjö Folkhögskola Stiftelsen

Ansök via mejl

Dela jobbannonsen

Anmäl annons