Jobbsafari är en del avschibsted logo

Lärare mot fritidshem

Västbergaskolan AB (anpassad grundskola, F-9) · Stockholm · Ansök senast 31 maj (12 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Lärare mot fritidshem i din ansökan

Västbergaskolan AB är en fristående grundskola från förskoleklass till och med årskurs 9 samt anpassad grundskola från förskoleklass till årskurs 9, fritidshem och korttidstillsyn enligt LSS. Läsåret 2023–24 har skolan 760 elever varav 746 elever fördelade på 3 klasser per årskurs i grundskolan och 14 elever i anpassade grundskolan.

Skolans ledord är: Kunskap, trygghet och engagemang. Dessabegrepp ska genomsyra hela vår verksamhet och ägas av alla som arbetar på Västbergaskolan.


Vill du jobba på en skola som har:

* god stämning med ett öppet och välkomnande klimat

* engagerad och duktig personal

* elevhälsoarbete med tydliga rutiner

*inkluderande förhållningssätt

*gemensamma regler som skapar trygghet och studiero

* god ekonomi där vi prioriterar verksamheten

*friskvårdsbidrag på 3000 kr per år

* trevlig matsal med fantastisk mat lagad från grunden

Vi har höga förväntningar på dig och ditt engagemang och kan i gengäld lova dig ett spännande uppdrag i en mycket välfungerande skola med positiva, engagerade och skickliga pedagoger. Anpassad grundskola inrymmer skola och fritids i samma lokaler.

På skolan bedrivs ett systematiskt utvecklingsarbete och för närvarande fokuserar vi på effektiv, meningsfull och varierad undervisning.

Vi behöver dig som besitter kunskap om bl a autism, intellektuell funktionsnedsättning. Du har arbetslivserfarenhet av tidigare arbete inom anpassad grundskola.

Du skall vara trygg och tydlig i ditt ledarskap, ha en elevsyn som överensstämmer med skolans ledord samt god kunskap om skolans styrdokument. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Med stor tilltro till individens egen förmåga, bidrar du till elevernas möjlighet att göra skillnad för sig själva och sina sammanhang. Du är ett självklart stöd för eleverna i deras skolarbete och i praktiska saker runt dem. Du har ett driv att vilja utvecklas och bidra till att utveckla verksamheten framåt.

Som person har du en personlig mognad och stabilitet, samtidigt som du sprider glädje omkring dig. Att vara en trygghetsskapande relationsbyggare faller naturligt för dig. Du ser individen och utgår från elevens bästa. Du har en god självinsikt som även innefattar sunda professionella gränser. Du har väl grundade värderingar i linje med skolans och omsätter dessa i mötet med andra människor. Som person är du positiv, tydlig, respektfull, målorienterad, lösningsfokuserad och tar eget ansvar.

Arbetsbeskrivning

Du är legitimerad lärare mot fritidshemmet och vill vara med och utveckla verksamheten på fritids och KTT. Uppdraget innebär att komplettera lärandet i skolan. Du kommer att samarbeta med lärare och resurspedagoger. Du skall utveckla, planera, genomföra och följa upp både kunskapsutveckling och fritidsaktiviteter samt stödja elevernas sociala utveckling. Du och en kollega till dig ansvarar tillsammans för att fritids och KTT utvecklas i linje med läroplanen och beställningar inom LSS. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper samt att du skall fungera med övriga i arbetslaget. Vi söker dig som är nyfiken, har en positiv livssyn och ser möjligheter.

Vi värdesätter särskilt att du är skicklig på och tycker om pedagogiska relationer samt att du är engagerad, flexibel och ansvarstagande. Du behöver ha arbetslivserfarenhet av att ha jobbat i anpassad grundskola med elever med autism och intellektuella funktionsvariationer. Övrigt Vi ber dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker, för att underlätta rekryteringsarbetet. Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer sker löpande under annonstiden.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Västbergaskolan AB (anpassad grundskola, F-9)

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Västbergaskolan AB

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Lärare mot fritidshem i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons