Jobbsafari är en del avschibsted logo

Lärare i fritidshem på Viksbergskolan

Lärare i fritidshem på Viksbergskolan

Södertälje kommun · Södertälje · Ansök senast 26 maj (11 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Nu har vi äntligen vuxit klart som skola och prövat oss fram till en organisation på vårt fritidshem som vi ser ger våra elever fina möjligheter att möta den fritidspedagogiska undervisningen under hela skoldagen. Utifrån detta finns nu möjligheten för dig att bli en del av Viksbergskolan.

- Vill du arbeta på en F–6 skola som startades 2018 som vill lite mer?
- Vill du arbeta tillsammans med engagerade, nyfikna, skickliga och modiga kollegor? 
- Vill du arbeta på en arbetsplats med god gemenskap och ett lösningsinriktat arbetsklimat?
- Vill du vara en del av ett kollegialt arbete i att utveckla undervisning på grupp- och individnivå?
- Vill du arbeta i en av Sveriges mest intressanta skolkommuner? 

Då ska du söka tjänsten på Viksbergskolan med tillträde i augusti!

Vi är intresserad av dig som är behörig lärare i fritidshem och vi kan erbjuda dig en tjänst både på heltid (100%) eller deltid (60-80%). Ange i din ansökan vilken omfattning du söker.

Vi är stolta över vår tillgängliga och lärarledda undervisning, vår HjärnFys och att vi är en certifierad Generation Pep-skola, de välplanerade rastaktiviteterna och det lärande som ständigt sker. Vi är stolta över det kollegiala lärandet och att vi vågar pröva och ompröva undervisning i syfte att utvecklas. Vi är stolta över det salutogena förhållningssätt som genomsyrar skolan och som stöttar oss när det blir svårt. Vi är helt enkelt stolta över vår skola!
 

Dina arbetsuppgifter

Om du blir en del av oss kommer du att:
- bli en del av ett lärlag (F-1, 2-3 eller 4-6) där ni planerar, genomför och utvärderar fritidspedagogiska lärande aktiviteter utifrån fritidshemmets aktuella styrdokument och skolans utvecklingsområden
- delta och leda möten och aktiviteter med olika innehåll utifrån perspektiven lärande, trygghet och trivsel
- leda riktade aktiviteter under den svåraste lektionen, rasten 
- under skoltid riktas mot lärande aktiviteter där eventuell behörighet i praktiskt estetiskt ämne blir tongivande
 

Vem är du?

Som lärare mot fritidshem på Viksbergskolan är du intresserad och engagerad i det fritidspedagogiska uppdraget. Det är viktigt att du som söker tjänsten ska drivas av nyfikenhet och mod i att utveckla det fritidspedagogiska uppdraget utifrån styrdokumenten så att det syns i vår verksamhet.
Du behöver vara legitimerad men du behöver inte kunna allt. Däremot behöver du vara modig, nyfiken och samarbetsorienterad då vi arbetar i lärarlag och där fokus ligger på tillgänglig undervisning för alla elever, oavsett funktionsförmåga.   
Vi vill fortsätta att fylla Viksbergskolans fritidshem med engagerade lärare.

Är du intresserad av att vara en del i att fortsätta bygga och utveckla en skola från grunden och tillsammans med oss forma verksamheten utan att gamla mönster stör? 

Personliga egenskaper:
- Du är trygg, stabil och har goda självinsikter i din yrkesroll
- Du ser läraruppdraget på fritidshemmet som ett gemensamt uppdrag där du tillsammans med kollegor organiserar undervisningen på grupp- och individnivå
- Du har förmåga att inspirera och engagera eleverna och anpassa din undervisning utifrån elevernas individuella förutsättningar 
- Du har fokus på elevernas lärande, trygghet och trivsel
- Du är en tydlig ledare med ett salutogent förhållningssätt
- Du har förmåga att skapa goda relationer och kan kommunicera väl med elever, vårdnadshavare och övriga kollegor
- Du tar initiativ och är trygg i mötet med nya utmaningar
- Du agerar professionellt och tar ansvar
- Avslutningsvis drivs du av att tillsammans med övriga kollegor bidra till att fortsätta utveckla vår fina fritidsverksamhet utifrån styrdokumenten.

Krav:
- Du har examen som lärare i fritidshem
- Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper

Meriterande:
- Du har behörighet att undervisa i musik
- Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
 

Vi erbjuder dig

Skolan är belägen i utkanten av Södertälje tätort med närhet till skog och natur. Utöver en fin skolgård har skolan även en fullstor idrottshall som används varje dag både under skoltid och av fritidshemmet. Viksbergskolan är enligt eleverna en trygg och trivsam skola som söktrycket är högt till. Viksbergskolan har låg personalomsättning.
Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.
Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida: https://www.sodertalje.se/formaner

Välkommen till oss!
 

Övrigt

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Södertälje kommun arbetar med kompetensbaserad rekryteringmetodik i syfte om att motverka diskriminering och främja mångfald på arbetsplatsen.
En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Södertälje kommun

Placering

Södertälje

Kontaktperson

Södertälje kommun

Dela jobbannonsen

Anmäl annons