Jobbsafari är en del avschibsted logo

Lärare i fritidshem, Hissmoskolan

KROKOMS KOMMUN · Krokom · Ansök senast 15 maj (16 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ett jobb med plats för gemenskap, utveckling, engagemang, mod och växtkraft

Till Hissmoskolan i centrala Krokom söker vi nu legitimerad lärare i fritidshem. Du kommer att få vara med att leda och utveckla fritidshemmet hos oss. Vi har en god arbetsplats där arbetsmiljön är i fokus och vi alla hjälps åt, på skolan och i fritidshemmet.

Sök till oss och gör skillnad på riktigt!

Krokom, kommunen mitt i Jämtland

Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Krokoms kommun är en av de barnrikaste kommunerna i norr. Krokoms kommun ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att arbeta för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.

Barn- och utbildningsförvaltningen, med ca 800 medarbetare och 20 rektorer, ansvarar för verksamheten i grundskola F-9, anpassad grundskola, fritidshem och förskola, barn- och elevhälsa samt kost och lokalvård. Var femte invånare är barn eller skolungdom yngre än 12 år. Vi

Hissmoskolan i centrala Krokom är en F-3 skola med ca 125 elever varav ca 90 elever är inskrivna i fritidsverksamheten. Vi arbetar i nära samarbete med Kvarnbackskolan som tillhör samma rektorsområde och är en åk 4–6 skola. Vi ser verksamheten ur ett F-6 perspektiv för att skapa helhetslösningar för eleverna och vi har en gemensam röd tråd gällande samarbete och skolutveckling.


En dag som lärare i fritidshemmet

På Hissmoskolan har vi ett nära samarbete mellan skola och fritidshem för att skapa helhetslösningar för eleverna. Arbetet utgår från elevens möjlighet till utveckling och lärande under hela dagen.

Fritidshemmet är en pedagogisk verksamhet i anslutning till grundskolans verksamhet. Här erbjuds barnen en meningsfull fritid före- och efter skolan samt under lovdagar och ferier. Barnen uppmuntras till egna initiativ, men vi eftersträvar också att varje dag erbjuda planerade aktiviteter som kopplas till fritidshemmets uppdrag, att erbjuda en meningsfull fritid och social samvaro.

Som lärare mot fritidshem hos oss arbetar du med att stötta barnens utveckling och ge dem möjlighet till olika fritidsaktiviteter men även för att utveckla de sociala förmågorna och ta ansvar för sig själv och andra. En viktig del i arbetet innebär att uppmärksamma utvecklingsbehov och driva utveckling av verksamheten mot uppställda mål.

Inlärning kan ske på många sätt och alla elever är olika och har olika behov. Du kommer hela tiden få omedelbar feedback på din insats i form av nyfikna frågor, ögonbryn som höjs, skratt och diskussioner som uppstår.

Att undervisa och stimulera eleverna utifrån de kommunala och nationella målen är huvuduppgiften i arbetet. Att inspirera, motivera och väcka nyfikenhet hos eleverna att själva söka den kunskap de behöver är en annan viktig del i arbetet, liksom att stödja eleverna i deras personliga utveckling så att de fungerar socialt i samhället.

Andra viktiga uppgifter i läraryrket är att uppmärksamma utvecklingsbehov och driva utveckling av verksamheten mot uppställda mål och att bidra till skolans utveckling. Det finns stora möjligheter för dig att använda dina kunskaper och erfarenheter för att tillsammans med dina kollegor vidareutveckla verksamhetens arbetsformer.


Din kompetens

För tjänsten som lärare mot fritidshem krävs att du:

· Är utbildad lärare i fritidshem med lärarlegitimation.

· Är väl förtrogen med skolans styrdokument och kan omsätta dem i det dagliga arbetet.

Vidare vill vi att du är en tydlig och strukturerad pedagogisk ledare, som tar helhetsansvar och tycker om att inspirera och engagera barn och har en god måluppfyllelse i sikte.

Vi vill att du har förmågan att samordna verksamheten med ett gott ledarskap i nära samarbete med kollegor och skolledning.

Vi vill att du har empatisk förmåga för att kunna förstå barnens behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra och utmana dem att utvecklas vidare.

God samarbetsförmåga är en förutsättning då vi möter många i olika forum där detta behövs. Likaså kan ett gapskratt eller en kram vara en viktig nyckel för att bidra till att positivism sprids på arbetsplatsen.

För att trivas i uppdraget ser du arbetslaget som en resurs och det är självklart för dig att på ett positivt sätt bidra till att lösa gemensamma uppgifter.


Övrig information

Tillsvidareanställning på heltid 100%

Tillträde i augusti 2024 eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdatum är 2024-05-15

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundcenter 0640-161 00


Hälsning från din blivande chef

Jag började som rektor i februari 2024 och ser att Krokoms kommun vill utveckla all skolverksamhet och att man är noga med att ha en bra arbetsmiljö för all personal.

Jag behöver nu hjälp att utveckla fritidsverksamheten och jag ser fram emot att just du börjar hos oss. Jag vill med din hjälp bygga en professionell fritidsverksamhet där du är en viktig person som har förmågan att bidra till vår utveckling och att kunna leda/samordna verksamheten med dina medarbetare.

Jag vill att du är engagerad och samarbetar mycket med mig och dina kollegor för att vi skall nå en bra utvecklingsnivå.

Du är hjärtligt välkommen att börja arbeta hos oss så sök tjänsten!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

KROKOMS KOMMUN

Placering

Krokom

Kontaktperson

Krokoms kommun

Dela jobbannonsen

Anmäl annons