Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kvinnohuset Tranan söker vikarierande kurator

Skaraborgs Kvinnohusfören Tranan · Skövde · Ansök senast 31 maj (29 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Vik. kurator 24/25 i din ansökan

Om arbetsplatsen

Kvinnohuset Tranan i Skövde är en idéburen organisation som arbetar aktivt för att motverka alla former av våld. Kvinnohuset Tranan tillhör riksförbundet Unizon och tillsammans strävar vi efter visionen om ”Ett jämställt samhälle fritt från våld” och idén om alla människors höga och lika värde – om kvinnors och mäns jämställdhet och lika rättigheter att leva i värdighet och frihet (oavsett kön, könsidentitet, sexuell läggning, funktionsförmåga, etnicitet och/eller trosuppfattning).

Kvinnohuset Tranan är en omväxlande och stimulerande arbetsplats som består av styrelse, 9 anställda och 15 volontärer. Föreningen bedriver våldspreventivt arbete genom ett normkritiskt makt-och genusperspektiv med syftet att få våldet att upphöra, verkar för ökad kunskap om, och samverkan kring, mäns våld mot kvinnor i allmänhet och våld i nära relationer i synnerhet samt bedriver opinionsbildande verksamhet och skapar debatt kring dessa frågor. Kvinnohuset Tranan bedriver även stödjande arbete i form av skyddat boende, öppen samtalsmottagning och jourverksamhet för kvinnor och barn som utsatts eller riskerar att utsättas för våld.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en vikarierande kurator och våldspreventör till vår öppna verksamhet. Din huvudsakliga arbetsuppgift som kurator är att ansvara för att erbjuda våldsutsatta i tidigare eller pågående våldsutsatthet samtalsstöd både akut per telefon eller chatt och tidsbokade regelbundna samtal på plats i vår öppna mottagning. Din viktigaste uppgift är att skapa förutsättningar för bearbetning av upplevt våld, motiverande samtal i uppbrottsprocessen och stöd och framtidsorientering mot ett självständigt liv fritt från våld. Även hot-och riskbedömningar, praktisk och psykosocial stöttning förekommer samt råd, stöd och konsultation till anhöriga och yrkesverksamma. Du kommer att ha nära stöd och kollegial handledning av din kollega som också arbetar halvtid i den öppna mottagningen.

Som våldspreventör kommer du också ansvara för utförandet av det våldsförebyggande arbetet genom att hålla föreläsningar och informationer, anordna och delta i kampanjer samt på andra sätt sprida information om verksamheten och vår vision om ett jämställt samhälle fritt från våld. Detta sker i nära samverkan med verksamhetens verksamhetsutvecklare och samordnare av det våldsförebyggande arbetet.

Kvalifikationer

Kvinnohuset Tranan är en akutverksamhet där vi möter personer som på olika sätt upplevt våld och trauma och ibland även befinner sig i en akut krissituation. Du har lätt för att förmedla trygghet och värme samtidigt som du är flexibel och kan prioritera om dina arbetsuppgifter när akuta behov uppstår. Om du trivs med ett periodvis högt tempo och varierande arbetsuppgifter är detta en arbetsplats för dig!

Du har god förmåga till självreflektion och din egna persons påverkan i och av det sociala arbetets praktik. Du har även god förmåga att uttrycka dig verbalt och är trygg med att hålla föreläsningar och presentationer inför andra i rollen som utbildare och föreläsare.

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan likvärdig beteendevetenskaplig utbildning, gärna med tidigare erfarenhet av arbete med våld i nära relationer. Utbildning i MI och riskbedömningsinstrumenten Freda, Sara, Sam och Patriark är meriterande. Du delar givetvis vår värdegrund (www.unizonjourer.se) och har ett engagemang att arbeta både stödjande och förebyggande med våra frågor. Personlig lämplighet och god förmåga till relationsbyggande värderas högt liksom god samarbetsförmåga både internt och externt. Körkort är ett krav. Mångfald är ett viktigt perspektiv i vårt rekryteringsarbete.

Arbetstid

Schema i huvudsak dagtid 8-17

En dag/v förskjuten arbetstid 9-18

Arbetstid kan vid behov förläggas utanför dessa tider under kvällar och helger

Fördelningen mellan arbetsuppgifterna är för närvarande ca 50%-50% men kan variera över tid

Anställningen är som kurator i Kvinnohuset Tranans hela verksamhet och kan komma att förläggas även i det skyddade boendet vid behov.

Beredskapsjour kan förekomma.

Varaktighet

Heltid 100%. Tillträde from 2024.09.01 eller enligt överenskommelse

Vikariat pga föräldraledighet, 1 år med goda möjligheter till förlängning.

Lön

Individuell lönesättning.

Kollektivavtal genom Fremia

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2024.05.31

Vänta inte med din ansökan; Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och rekryteringen kan komma att avslutas innan ansökningstidens slut.

OBS! Endast ansökningar via e-post registrering@kvinnohusettranan.com

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Skaraborgs Kvinnohusfören Tranan

Placering

Skövde

Kontaktperson

Skaraborgs Kvinnohusfören Tranan

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Vik. kurator 24/25 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons