Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kurator till VO medicin, Universitetssjukhuset Örebro

Kurator till VO medicin, Universitetssjukhuset Örebro

Region Örebro län · Örebro · Ansök senast 19 maj (16 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens HoS:2024:290 i din ansökan

Verksamhetsområde medicin är organisatoriskt uppdelad i fem sektioner, endokrinologi och diabetes, gastroenterologi, hematologi, nefrologi, samt allmän internmedicin. Här vårdas patienter med bland annat diabetes, mag-/tarmsjukdomar, blodsjukdomar, njursjukdomar, samt patienter som behöver akut allmän medicinsk vård, ofta äldre och multisjuka patienter. Kliniken har tre vårdavdelningar för inneliggande patienter samt fem öppenvårdsavdelningar kopplade till sektionerna.

Tjänstgöringen kommer att vara förlagd över hela verksamhetsområdet tillsammans med ytterligare en kurator. Som kurator hos oss kommer du att ha ett huvudansvar för två sektioner och ett tätt samarbete över sektionsgränserna er kuratorer emellan. Du kommer att vara en viktig medarbetare i de team som varje sektion utgör.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Kurator till VO medicin, Universitetssjukhuset Örebro

Arbetsuppgifter

Arbetet som kurator innebär stödjande, bearbetande och behandlande samtal med patienter i olika skeden utifrån sjukdom och/eller trauman. Du kommer att arbeta med krisomhändertagande och stöd i akuta situationer. Utöver redan nämnda arbetsuppgifter förekommer också psykosocial bedömning och utredning, social information och rådgivning, samt sociala stödåtgärder. Arbetet kan även inkludera kontakt med barn som närstående. Du träffar patienter både inneliggande och på mottagningsbesök.

Övrig information

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och/eller socionomexamen. Meriterande är erfarenhet inom området hälso- och sjukvård och/eller vidareutbildning såsom grundutbildning i psykoterapi motsvarande steg 1.

Du är strukturerad i planeringen av ditt arbete och flexibel i samarbetet med de tvärprofessionella vårdteamen, kuratorskollega och andra samverkansaktörer internt och externt, då arbetet innefattar kontakter såväl inom som utanför kliniken och sjukhuset. Då kuratorsarbetet innebär insatser inom ett brett område ser vi att du har mycket god samarbetsförmåga, samt förmåga att växla fokus och arbetsuppgifter efter behov.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du ska kunna arbeta självständigt och samtidigt ha en mycket god samarbetsförmåga. Som person är du lugn och trygg i dig själv. Du ingår i sjukhusets nätverk för kuratorer och erbjuds mentorskap. Vi hoppas att vi kommer att erbjuda dig ett varierande arbete.

Ansökan

Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vårt erbjudande till dig samt information om hur det är att leva och bo i vårt län

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Örebro län

Placering

Örebro

Kontaktperson

REGION ÖREBRO LÄN

Vid ansökan:Ange referens HoS:2024:290 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons