Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kurator till Barn- och ungdomshabiliteringen, Ludvika

Kurator till Barn- och ungdomshabiliteringen, Ludvika

Region Dalarna · Ludvika · Ansök senast 28 apr. (1 dag kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens HoS:2024:307 i din ansökan

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Habiliteringen är en länsövergripande specialistverksamhet som finns på fem orter i Dalarna. På varje enhet finns barn-och ungdomshabilitering samt vuxenhabilitering bestående av tvärvetenskapliga team med medicinsk, psykologisk, social och pedagogisk kompetens. Habiliteringens uppdrag består i att erbjuda barn, ungdomar och vuxna med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar samt till deras närstående sammansatta specialistinsatser för att uppnå bästa möjliga funktionsförmåga och ett fungerande vardagsliv

Som kurator hos oss får du ett lärorikt och omväxlande arbete - vill du bli en av oss?

Förmåner:

  • Du jobbar dagtid, vardagar och har själv möjlighet att påverka din arbetstid med förmånligt flextidsavtal.
  • Vissa administrativa arbetsmoment kan ske på distans i överenskommelse med din chef.
  • Vi jobbar också allt mer med digitala lösningar både i patientarbetet och i mötesverksamheten.
  • Vi har egen personalutbildning och är generösa med vidareutbildningar som matchar verksamhetens behov.
  • Du får 2 000 kronor/år i friskvårdsbidrag enligt RD:s gällande friskvårdsdirektiv.
  • Subventionerat busskort och simning.
Kurator till Barn- och ungdomshabiliteringen, Ludvika

Arbetsuppgifter

I våra team samverkar arbetsterapeut, dietist, fysioterapeuter/sjukgymnaster, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjuksköterska, specialpedagog och chef.

Dina uppgifter som kurator är att i nära samarbete med övriga i teamet identifiera och initiera psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete. Kuratorn ska ha kunskap om olika funktionsnedsättningar och hur de kan påverka den sociala situationen och utifrån det utarbeta förslag till åtgärder för att underlätta den enskildes levnadsförhållanden. Kuratorn ger information om samhällets stödinsatser och hjälper till att samordna dessa. Kuratorn ger också samtalsstöd till den enskilde och dennes nätverk. Vårt arbete sker i nära samverkan med våra vårdgrannar, kommunala verksamheter, assistansutövare, närstående med flera.

Du erbjuds introduktion, tillgång till handledare i direkt anslutning till arbetet samt grupphandledning och yrkesträffar tillsammans med kuratorer i länet som bidrar till din utveckling. Tillträde enligt överenskommelse.

Övrig information

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och gärna med erfarenhet av terapeutiskt arbete.

B-körkort för manuellt växlad bil är ett krav då resor förekommer i tjänsten inom länet.

Det är meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och att du har erfarenhet av att arbeta med barn- och ungdomar och personer med funktionsnedsättning.

Att vara kurator på Habiliteringen innebär att du har många ärenden på gång samtidigt, varför det är viktigt att du har god organisationsförmåga samt förmåga att prioritera. Du behöver vara bekväm med att sammankalla till och hålla i möten och grupper av olika slag. Som person är du ansvarstagande, flexibel, lösningsorienterad och har en god samarbetsförmåga. Du trivs med att jobba i team men har god förmåga att arbeta självständigt. Genom ditt professionella förhållningssätt och din kommunikativa förmåga skapar du goda relationer med såväl kollegor som patienter och närstående, samt bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du delar gärna med dig av din kunskap och ber om hjälp vid behov. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Är du vår framtida kollega, tveka inte, lämna in din ansökan!

Ansökan

Intervjuerna sker löpande under ansökningstiden.

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Fackliga kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter till våra fackliga organisationer.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Dalarna

Placering

Ludvika

Kontaktperson

REGION DALARNA

Vid ansökan:Ange referens HoS:2024:307 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons