Jobbsafari är en del avschibsted logo

Konstpedagog till Virserums Konsthall 50-80 %

Konstpedagog till Virserums Konsthall 50-80 %

Virserums Konsthall · Hultsfred · Ansök senast 7 juni (19 dagar kvar)

Deltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Virserums Konsthall söker en konstpedagog för att driva det pedagogiska arbetet. Som konstpedagog vid Virserums Konsthall projektleder och genomför du pedagogiskt arbete knutet till program och utställningar. Tjänsten innefattar att projektleda och genomföra konst-, kultur- och skapandeaktiviteter för barn, unga och vuxna runt om i region Kalmar län samt tillexempel visningar/guidningar av utställningar på Konsthallen. Du arbetar även med strategiskt arbete mot bland annat grundskolor, gymnasium, folkhögskolor, fritidsgårdar, bibliotek i regionen. Möten med barn och unga på deras fritid och genom skolan är prioriterat.


Konsthallen är en liten arbetsplats med sex anställda så förmågan att samarbeta är centralt för att organisationen ska fungera och det innebär också varierade arbetsuppgifter. Du behöver tillexempel, utöver dina huvudsakliga arbetsuppgifter, vara beredd på att hjälpa till med receptionsarbete, café-servering, praktiskt utställningsarbete och ta emot bokade grupper. Dessutom innebär arbetet även att du jobbar under vissa kulturevenemang och invigningar.


Du som söker tjänsten bör ha ett stort intresse för barn och ungas lärande, samtidskonst och samhällsfrågor. Du bör ha god administrativ och strategisk förmåga. Vi tror att du har relevant högskoleutbildning inom områdena konstvetenskap, projektledning, pedagogik, konstpedagogik eller likvärdig utbildning/erfarenhet. Körkort samt egen bil är ett krav då vi arbetar uppsökande i hela region Kalmar län.


Meriterande är kunskap om material och metoder som stödjer lärandeprocessen. Samt att du har en arbetslivserfarenhet av att arbeta med barn eller unga i kreativa processer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Löneanspråk lämnas i ansökan. Vi kommer kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.


Virserums Konsthall har funnits sedan 1998 och är en ideell förening. Vi arbetar nära vår lokalpublik och vill vara en naturlig del av bygdens liv och utveckling. Utställningsytan är 1600 kvadratmeter och vi visar alltid flera utställningar samtidigt. Medlemsantalet i föreningen är i stadig ökning. Konsthallen har mellan 10.000 och 15.000 besök årligen, presenterar 5-10 utställningar och genomför ett tjugotal olika kulturevenemang. Virserums Konsthall är väl etablerad i hemkommunen, regionalt och nationellt.


Vidare information lämnas av Julia Wiel Fredén, TF Konsthallschef, 072-324 34 15 eller julia.wiel.freden@virserumskonsthall.com


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Virserums Konsthall

Placering

Hultsfred

Kontaktperson

Virserums Konsthall

Ansök via mejl

Dela jobbannonsen

Anmäl annons