Jobbsafari är en del avschibsted logo

Koncerncontroller till börsnoterade investeringsföretaget Stockwik

Koncerncontroller till börsnoterade investeringsföretaget Stockwik

360 Rekrytering & Interim AB · Stockholm · Ansök senast 20 maj (19 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Stockwik är en börsnoterad koncern bestående av svenska industri- och tjänsteföretag. En stor del av Stockwiks arbete är att växa organiskt och via förvärv. Visionen är att bli den mest välskötta industri- och tjänstekoncernen i Sverige. Koncernen består idag av 25 bolag med totalt cirka 450 anställda och 800 miljoner i omsättning.

Stockwik har varit på en tillväxtresa och är nu inne i en konsolideringsfas för att skapa förutsättningar för en ytterligare tillväxtresa med många förvärv de kommande åren, vilket innebär att du kliver in i ett spännande skede. Om du är vass på koncernredovisning, tycker att det är intressant med förvärv och söker en dynamisk miljö ska du inte missa denna möjlighet, välkommen med din ansökan!

Om tjänsten Som koncerncontroller kommer du att spela en central roll i företagets finansiella team och ansvara för att sammanställa och presentera koncernens resultat, finansiella ställning och kassaflöde på ett korrekt och överskådligt sätt. Ditt arbete kommer att vara avgörande för att säkerställa att företagets koncernredovisning är i enlighet med gällande regelverk och att investerare, ledningsgrupp och externa intressenter har förtroende för företagets finansiella information.

I dina arbetsuppgifter ingår:

  • Koncernredovisning: Ansvara för att sammanställa och granska koncernens externa finansiella rapporter enligt gällande regelverk, inklusive IFRS.
  • Konsolidering: Genomföra konsolideringsprocessen för koncernens enheter och säkerställa att koncernresultatet, finansiell ställning och kassaflöde återspeglas korrekt i de finansiella rapporterna.
  • Delårsrapport: Ansvara för koncernens process avseende delårsrapporter och säkerställa att dessa uppfyller lagkrav och företagets interna riktlinjer.
  • Årsredovisning: Ansvara för koncernens process avseende årsredovisning och säkerställa att den följer lagkrav och företagets interna riktlinjer.
  • Skattefrågor: Samarbeta med skattekonsulter och ekonomiteamet för att optimera skatteeffektiviteten inom koncernen och se till att koncernens skattedeklarationer är korrekta.
  • Rapportering och analys: Utarbeta och analysera finansiella rapporter och nyckeltal för koncernens ledningsgrupp, styrelse och externa intressenter.
  • Redovisning: Ansvara för moderbolagets och dess holdingbolags löpande redovisning och säkerställa att denna är i enlighet med lagkrav och företagets riktlinjer. Den löpande redovisningen sköts av extern part.
  • Revision: Ansvara för revisionsprocesserna genom att bland annat sköta kontakt med revisorer och säkerställa att koncernens finansiella rapporter granskas och certifieras på ett professionellt sätt.
  • Regelverksuppdateringar: Hålla dig uppdaterad om ändringar i redovisningsregler och säkerställa att koncernens redovisning är i linje med de senaste standarderna.
  • Internkontroll: Utveckla och implementera interna kontroller för att minimera finansiell risk och förebygga felaktig redovisning.

I rollen som koncerncontroller arbetar du tätt med koncernledningen och kommer att bli involverad i styrningsfrågor och förvärvsanalyser. Du är koncernens kontaktperson för redovisnings- och systemfrågor och utbildar kollegor inom koncernen i redovisning vid behov. Din arbetsplats är på huvudkontoret som ligger i Frösundavik, Solna.

Vem är du? Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi med inriktning redovisning eller finansiering. Du har arbetat i flera år med koncernredovisning och konsolidering, alternativt kommer du från revision. Det är positivt med erfarenhet av börsnoterade bolag.

Ditt redovisningsintresse är stort och du har goda kunskaper inom IFRS. Vi ser gärna att du har en förståelse för hur bland annat nedskrivningstest och förvärvsanalyser görs.

Du är en van systemanvändare och är duktig på Excel. Det är ett plus om du har arbetat med något koncernrapporteringsverktyg. Stockwik använder systemet Tiego Group Accounting.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är proaktiv, ansvarstagande och driven. Du har god analytisk förmåga och trivs i en miljö med periodvis högt tempo.

Intresserad? Denna rekrytering avser en tillsvidareanställning på heltid. I rekryteringsprocessen samarbetar Stockwik med ProXecutive och 360. Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Vid frågor är du välkommen att ringa rekryteringskonsult Ulrika Lewander 070-841 92 21.

Om StockwikStockwiks vision är att bli den mest välskötta industri- och tjänstekoncernen i Sverige. Stockwik ger sina aktieägare möjlighet att vara delägare i en koncern välskötta, stabila och lönsamma, mindre, svenska kvalitetsföretag. Stockwik erbjuder en stabil plattform för småföretag att utvecklas organiskt och via kompletterande förvärv. Stockwik tar tillvara på de mindre bolagens spetskompetens och erbjuder det stora bolagets trygghet och möjligheter. Vi investerar långsiktigt och förvärvar bolag för att behålla dem. I vår investeringsprocess ställer vi krav på såväl kvantitativa parametrar såsom lönsamhet och kapitaleffektivitet som kvalitativa värden såsom god affärsetik samt ordning och reda. Vårt arbete baseras på tre grundprinciper; Rätt företag, rätt människor, rätt värderingar. Läs mer på stockwik.se.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

360 Rekrytering & Interim AB

Placering

Stockholm

Kontaktperson

360 Rekrytering & Interim AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons