Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kommunvägledare till Södertälje kommun

Kommunvägledare till Södertälje kommun

Södertälje kommun · Södertälje · Ansök senast 30 apr. (Idag)

Heltid · Tillsvidareanställning

På kommunens Kontaktcenter arbetar vi med varierande arbetsuppgifter och främsta fokus är att alltid leverera hög service till kommunens samtliga medborgare. Vi svarar på alla allmänna frågor som ställs, och hanterar även många av de ärenden som inkommer till kommunen. Kontaktcenter fungerar som vägen in till kommunen för Södertäljes medborgare.
Nu söker vi två nya kollegor att stärka vårt team med. Är du den vi söker? 
 

Dina arbetsuppgifter

Som Kommunvägledare är ingen dag den andra lik. Du tar emot medborgarnas frågor och ärenden till kommunen, med telefon och mejl som främsta arbetsverktyg. Tillsammans med dina kollegor bemannar du Kontaktcenters reception i Stadshuset där du varje dag möter kommunens medborgare. Rollen som Kommunvägledare fungerar som en service till medborgarna främst, och är samtidigt avlastande för kommunens olika enheter.
Utöver att svara på frågor, handlägger, utreder och administrerar du även en mängd olika ärenden. Det kan t.ex. vara färdtjänstutredningar, ta beslut i skolskjutsärenden, hantera felanmälningar och ge konsumentrådgivning med mera.
Du och dina kollegor har ett rullande schema, där alla turas om att hantera de olika arbetsuppgifterna.
Ordinarie arbetstider är mån-fre kl.08:00-17:00. Tjänsten är ett vikariat på heltid med chans till förlängning. Du schemaläggs med fasta arbetstider.
 

Vem är du? 

Vi söker dig som brinner för att ge riktigt bra service. Det är av stor vikt att du är utåtriktad, professionell, noggrann och lösningsfokuserad och att du tycker om att bemöta människor i olika situationer. I perioder kontaktar många medborgare kommunen samtidigt vilket skapar ett högt tryck i vår verksamhet. Därför söker vi dig som trivs med att hantera flera olika ärenden samtidigt och emellanåt arbeta i ett högt tempo.
Vi ser att du som person har förmågan att jobba i både team och enskilt. Vi söker dig som tidigare arbetat i liknande roller, och som trivs med att ingå i ett stort team där alla hjälps åt och strävar mot samma mål: att vara goda ambassadörer för Södertälje kommun och erbjuda god service och stöd till medborgarna varje dag.
 

Krav:
- Avslutad gymnasial utbildning
- Erfarenhet av ett liknande serviceyrke (t.ex. hotell, reception, butik, turism)
- Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
- Erfarenhet av att ha arbetat i team
- Behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift
- Mycket god datorvana

Meriterande:
- Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor, särskilt kommun
- Akademisk utbildning inom statsvetenskap, offentlig rätt, internationella relationer, socionom eller liknande
- Annan utbildning av relevans (t.ex. KY, YH)
- Erfarenhet av att ha arbetat som kommunvägledare eller motsvarande
- Erfarenhet av att ha arbetat med telefon som främsta arbetsverktyg
- Du behärskar ytterligare språk (särskilt arabiska, suryoyo, finska)
- B-körkort

Personliga egenskaper:
- Serviceminded
- Lösningsfokuserad
- Flexibel
- Noggrann 
- God samarbetsförmåga

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
 

Vi erbjuder dig 

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.

Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare.
För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida: https://www.sodertalje.se/formaner
 

Välkommen till oss! 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Södertälje kommun

Placering

Södertälje

Kontaktperson

Södertälje kommun

Dela jobbannonsen

Anmäl annons