Jobbsafari är en del avschibsted logo

Komminister till Furubergskyrkan

Piteå församling · Piteå · Ansök senast 5 maj (5 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Komminister i din ansökan

Vi söker dig som är präst och som vill leda, utveckla och blicka framåt i arbetet!

Furubergskyrkan är en samarbetskyrka mellan Piteå församling och EFS Furubergskyrkan. Här finns en väl fungerande barnverksamhet, fyra körer, ett piggt och varierat utbud av temakvällar och mycket mer. Kom och jobba med oss!

Du blir en av tio i präster i kollegiet och en del av det stora arbetslaget. Du finns med i det församlingsgemensamma arbetet med exempelvis kyrkliga handlingar, undervisning och gudstjänstsamordning. Tjänsten har sin specifika placering i Furubergskyrkan, en samarbetskyrka där Piteå församling och EFS Furubergskyrkan bedriver gemensamt arbete.

Prästen har ett särskilt ansvar att samordna och utveckla gudstjänster och annan verksamhet i området, i nära dialog med frivilliga krafter och arbetslag. Här finns ett väl uppbyggt arbete med stor delaktighet av föreningens medlemmar. Vi har en önskan om att utveckla arbetet så att fler, inte minst ungdomar och de som är mitt i livet, kan finna gemenskap och får ta del av och vara aktiva i kyrkans liv.

Om Furubergskyrkan

I Furubergskyrkan finns en väl fungerande barnverksamhet, med bland annat Liten och Stor, Messy Church, barnkörer och scouter. Det finns två vuxenkörer. Under terminerna firas gudstjänst varje vecka, ibland firas veckans gudstjänst på en vardag. Det ordnas samlingar där man möts för att be tillsammans, för att lyssna till föredrag eller äta lunch tillsammans. Vid några tillfällen per år ordnas helger med fokus på musik och mission.

Kvalifikationer

Du är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och förankrad i den kristna tron. God kännedom om både EFS och Svenska kyrkan är meriterande. Tjänsten förutsätter körkort och tillgång till bil. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Domkapitlet behörighetsprövar de sökande. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV, personligt brev, prästbrev och referenser till: pitea.jobb@svenskakyrkan.se

Ansökningar kommer att prövas löpande så tjänsten kan vara tillsatt innan sista ansökningsdag. Märk din ansökan med "Komminister Furubergskyrkan". Sista ansökningsdag är den 5 maj.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Piteå församling

Placering

Piteå

Kontaktperson

Piteå församling

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Komminister i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons