Jobbsafari är en del avschibsted logo

Köksbiträde

Räven Ek Fören, Föräldrakooperativet · Karlstad · Ansök senast 30 apr. (Idag)

Deltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Föräldrakooperativet Räven i Ur och Skur söker köksbiträde som brinner för matlagning!

  • Brinner du för matlagning?
  • Vill du ansvara för att driva och utveckla förskolans måltider i ur- och skurs anda?
  • Du kanske tycker om odling eller älskar att laga mat över öppen eld?
  • Då kanske du är intresserad av att jobba med oss!


Dina arbetsuppgifter

Vi vill ge barnen på förskolan en lustfylld matupplevelse med måltider som är goda och näringsrika. Som köksbiträde på Rävens förskola lagar du maten från grunden i vårt egna kök där du ansvarar för att välja råvaror och meny där maten gärna är närproducerad och ekologisk samt egenkontroller av kök, hygien och livsmedel. Ur och skur innebär att många av våra måltider tillagas utomhus, på grill, över öppen eld eller i stormkök. På våren odlar barnen mycket av råvarorna som finns att tillgå till matlagningen, så som färska kryddor, lök, morötter. Här finns det utrymme för dig som är odlingsintresserad att tillsammans med barnen utveckla verksamheten ännu mer.

Vi ser att omfattning av tjänsten är ca 50%. Tjänstens omfattar förberedelser, tillagning och efterarbete gällande vår matlagning samt förberedande sysslor som planering och beställning av mat. Vi ser gärna att du har egna idéer och visioner om hur förskolans måltider kan utvecklas och vi ser positivt till att du sätter din egen prägel på tjänsten för att ge våra barn den allra bästa måltidsupplevelsen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för matlagning och vill utveckla vår matlagning inom Ur-och skurkonceptet tillsammans med oss. Vi ser gärna att du har egna idéer och visioner om hur förskolans måltider kan utvecklas och vi ser positivt till att du sätter din egen prägel på tjänsten för att ge våra barn den allra bästa måltidsupplevelsen.

  • Vi söker dig med utbildning inom restaurang och livsmedel eller har motsvarande erfarenhet.
  • Du har erfarenhet av arbete inom kök
  • Du har mycket goda kunskaper inom livsmedelshantering och allergener.
  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Tillagningen av maten sker direkt i verksamheten, därför är det viktigt att du trivs bra med att vara omgiven av barn och gärna inkluderar dem i moment i matlagningen som är möjliga. Har du erfarenhet av att arbeta med barn är detta positivt.

Om oss

Föräldrakooperativet Räven i Ur och Skur i Väse mellan Karlstad och Kristinehamn grundades 1988. Verksamheten bedrivs enligt Friluftsfrämjandets i Ur och Skur-pedagogik vilket betyder att stor del av vår verksamhet bedrivs utomhus. Naturen är en självklar lärmiljö där varje barn ges förutsättningar att utveckla sin kreativitet och nyfikenhet.

Vi tror att ett väl grundat naturintresse ger livskvalitet hela livet!

Vi driver Förskolan Räven i föräldrakooperativ form. Det innebär att det är vårdnadshavare, som medlemmar i föreningen Föräldrakooperativet Räven, som tar hand om och driver förskolan tillsammans.

Verksamheten bygger på samhörighet, delaktighet och ansvar vilket ger en möjlighet att påverka barnens vardag och miljö. Tillsammans med pedagogerna arbetar vårdnadshavarna för att utforma en så bra förskola som möjligt för barnen.

Vi har cirka 20–25 barn på Räven. Alla barn äter och leker tillsammans, men i den pedagogiska verksamheten är de jämnt fördelade i tre åldersgrupper: Skogsknopp-, Skogsknytte- och Skogsmullegrupp. Sammansättningen i respektive grupp formas efter barnens behov och ålder. I grupperna arbetar man med åldersanpassade aktiviteter och teman.

Vad kan vi erbjuda?

I vår verksamhet är vi ute mycket i friska luften, i ur och skur, detta tycker vi är en bra arbetsmiljö att vara i. Utöver det så har du fria pedagogiska måltider, friskvårdsbidrag, arbetskläder, härliga kollegor samt en stor möjlighet att påverka utformandet av tjänsten.

Om tjänsten

Frågor om tjänsten ställs till rektor Julie via julie.fkraven@gmail.com

Tjänsten är ca 50%, tillsvidare med placering på vår förskola i Väse. Provanställning tillämpas. Ansökan till tjänsten görs senast den 30 april via ansokan.fkraven@gmail.com

Urval kommer att ske löpande så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Räven Ek Fören, Föräldrakooperativet

Placering

Karlstad

Kontaktperson

Föräldrakooperativet Räven Ekonomisk Fören

Ansök via mejl

Dela jobbannonsen

Anmäl annons