Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kockar

Tallkrogen Kurs och rekreationsgård · Uppsala · Ansök senast 31 maj (32 dagar kvar)

Heltid · Säsongsjobb

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Kock 2024 i din ansökan

Kockar

Föreningen FUB-gården Tallkrogen, i Björklinge, söker dig som är duktig på att laga mat och har erfarenhet av matlagning upp till 30 portioner/måltid. Perioderna ligger mellan

8 juni- 29 augusti 2024.

Om verksamheten:

Varje sommar arrangerar FUB-gården Tallkrogen rekreationsveckor och läger i naturnära miljö för människor med intellektuell funktionsnedsättning. Under vistelsen får gästerna med hjälp av annan personal möjlighet att åka på utflykter, äta god mat, göra aktiviteter tillsammans och njuta av sin ledighet .

Vad innebär arbetet?

Som kock planerar du menyn utifrån våra gästers önskemål och behov. Du ansvarar för att beräkna och beställa varor till veckans måltider. Du tillagar maten och bakar fikabröd och frukostbröd varje dag. Måltiderna är dagens höjdpunkt så vi ställer krav på att maten är god, hälsosam, smakrik och färgglad.

Varje dag serveras frukost med nybakat/nygräddat bröd. Därefter serveras lunch, fika och dagen avslutas med middag. Till måltiderna erbjuds ett flertal salladsalternativ. Sista kvällen lagar du en festmiddag.

Du bör ha kunskaper i livsmedelshygien och olika allergikoster. Du dokumenterar allt i verksamhetens egenkontrollprogram. Som kock ansvarar du för att måltiderna serveras i tid, att köket och vissa andra delar av gården städas och att viss tvätt blir tvättad. Vi anställer två kockar till varje period samt en kökshjälp. Kökshjälpen städar, tvättar, diskar och gör enklare göromål i köket.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är duktig på och har tidigare erfarenhet av menyplanering och matlagning till ca 30 personer. Att du har kunskaper om allergikoster och lagar både vegetariskt, kött och fisk.

Det är viktigt att du har koll på hygienregler för kök, samt har erfarenhet av egenkontrollprogram och hur det fungerar.

Det förekommer en del specialkost och som kock är det viktigt att du har koll på vilka livsmedel som innehåller vilka allergener samt vad man kan servera som alternativ till den ordinarie kosten. I vissa fall accepteras halvfabrikat, främst vid allergikoster. Huvudmålen lagas i huvudsak från råvaror, ej halvfabrikat.

Självklart får du som kock också äta av maten som lagas och möjlighet finns att bo kvar ute på gården under veckan. Du delar då rum med en annan ur personalstyrkan. Tallkrogens läge är lantligt med sjötomt och du har bara några meter till Långsjön med kristallklart vatten. När du inte arbetar så har du möjlighet att bada, basta, fiska eller låna en båt.

Vid intresse mailar du din ansökan med ditt telefonnummer till info@tallkrogen-fub.se

Anställningsintervjuer sker löpande.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Tallkrogen Kurs och rekreationsgård

Placering

Uppsala

Kontaktperson

Ideella Fören Fub-Gården Tallkrogen Med Firmafub

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Kock 2024 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons