Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kock till måltidspedagogisk förskola

Gunghästen Ek Fören, Förskolan · Västerås · Ansök senast 10 maj (11 dagar kvar)

Deltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vi söker nu dig som vill sprida matglädje och har en vilja att vara med och utveckla barns förståelse för sina egna smaksinnen. Förskolan Gunghästen är ett föräldrakooperativ vilket innebär att det är vårdnadshavarna som driver förskolan, genom den utsedda styrelsen. Det operativa arbetet leds dagligen av vår rektor som år 2020 fick utmärkelsen ”Årets gastronomiska rektor” av White Guide Junior.

Vi vill nu välkomna en ny förskolekock till vårt fullutrustade förskolekök! Förskolan drivs enligt läroplanen för förskola med en särskild inriktning på måltidspedagogik där saperemetoden är en del i vårt pedagogiska arbete. Vi lägger stor vikt vid måltiderna och är noga med att varje måltid ska erbjuda variationsrik och näringsrik mat. Vi serverar samtliga måltider genom en buffé där barnen själva kan välja vad de vill äta och hur mycket de vill ta. Under sommarhalvåret öppnar vi upp vårt utomhuskök där förskolekocken ges möjlighet att ibland laga mat över öppen eld tillsammans med barn och pedagoger som vi sedan äter vid de tillhörande matplatserna.

Arbetsuppgifter

I rollen som kock kommer du att utföra sedvanliga arbetsuppgifter i ett tillagningskök. Du kommer att tillaga frukost, lunch och mellanmål, ta hand om disken samt utföra städning av köket. All mat tillagas från grunden av råvaror av god kvalitet och i samverkan med våra pedagoger. I din roll som förskolekock hos oss kommer du ges stor möjlighet att sätta din egna prägel i köket.

Kvalifikationer

Dig vi söker är utbildad kock med goda kunskaper i traditionell matlagning, specialkost, egenkontroll samt ha ett ekonomiskt tänkande när det gäller storhushåll. Självklart har du ett genuint intresse för mat och matlagning och tycker om att samarbeta med kollegor. Med ett positivt engagemang bidrar du till en god arbetsmiljö för både pedagoger och förskolebarn. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75% med arbetstider 07.30-14.00. Tillträde i augusti 2024. Registerkontroll kommer att ske inför anställning enligt skollagen 2 kap. 31§. Läs gärna mer om vår förskola på http://www.forskolangunghasten.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Gunghästen Ek Fören, Förskolan

Placering

Västerås

Kontaktperson

Förskolan Gunghästen Ekonomisk Fören

Ansök via mejl

Dela jobbannonsen

Anmäl annons