Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kemiingenjör

Northvolt Ett, Skellefteå · · Ansök senast 5 maj (8 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Northvolt har en nyckelroll i att möjliggöra den gröna omställningen och att nå ett fossilfritt samhälle. Just nu byggs en av de största batterifabrikerna i Skellefteå där världens grönaste batterier ska produceras och där utveckligen av vår verksamhet går framåt med stormsteg. För att leva upp till våra externa och interna miljökrav så behöver vi nu utöka vårt miljöteam i Skellefteå med en kemiingenjör. Hos oss får du en möjlighet att arbeta med miljöfrågor för en grönare framtid på ett världsledande företag med höga ambitioner, samtidigt som du utvecklar dig i din egna yrkesroll. Är du intresserad att göra skillnad och bidra till den gröna omställningen då kan arbetet som kemiingenjör hos oss vara något för dig!

Att arbeta som kemiingenjör på Northvolt

Miljö & Energienheten består i dagsläget av sex medarbetare vars huvudsakliga uppgift är att säkerställa så Northvolt Ett levererar i enlighet med externa och interna riktlinjer och krav för miljö och energi. Enheten stöttar även övriga verksamheten med expertis inom miljö, kemikalier och energi vid exemplevis nya utveckligsprojekt samt tar fram strategier och rapporteringar.

Till enheten söker vi nu en kemiingenjör som främst kommer arbeta med vår uppföljning och efterlevnad gällande kemikaliereglering och hantering av tillstånd kopplat till kemikalier. Du kommer säkerställa att kemiska processer och produkter uppfyller höga kvalitetsstandarder och följer strikta säkerhetsföreskrifter och regleringar. I denna roll kommer du stötta ledningen samt verksamheten i frågor som rör både lagefterlevnad, miljö och förbättringsarbeten. Du kommer få god kännedom om företaget med en stor möjlighet att utveckla hur vårt kemikaliearbete internt ska se ut. I tjänsten ingår även att ha kontakt med myndigheter samt rapportering inom ditt område.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Uppföljning och efterlevnad gällande kemikaliereglering
  • Hantera tillstånd inom Nothvolts kopplat till kemikalier
  • Bygga upp kemikaliehanteringsprocesser
  • Driva frågor gällande förbättringsarbeten, lagefterlevnad samt utvecklingsarbeten

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi vill att du har examen från lägst treårig högskoleutbildning inom det naturvetenskapliga området eller är civilingenjör med kemiinriktning. Du har aktuell och flerårig arbetslivserfarenhet med kemikalielagstiftning så som REACH, CLP samt tillståndsfrågor, antingen från verksamhetsutövarsidan eller från myndighetshåll. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Vi vill att du har god kännedom om Seveso, miljöbalken och tillhörande miljölagstiftning.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med kemikaliefrågor inom industrin alternativt från myndighetshåll.

Vi lägger avgörande vikt vid dina personliga egenskaper där det är viktig att du har förmåga att skapa förtroendefulla och professionella relationer med de kontakter du har inom och utanför Northvolt. Det är även viktigt att du är nyfiken, har förmåga att driva frågor självständigt, samarbetsförmåga och vill bidra till vår utveckling.

Varför ska du välja Northvolt

På Northvolt arbetar vi nära och stöttar varandra både i gruppen men även som företag. Vi har ett tydligt mål att vara en del av den gröna omställningen och producera världens grönaste batteri, där våra ledord är bold, passionate, excellent.

Heltid, fast lön

Startdatum är så snart som möjligt

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Northvolt Ett, Skellefteå

Kontaktperson

Northvolt Ett AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons