Jobbsafari är en del avschibsted logo

Junior uppdragskonsult järnväg till Trafikverket

Junior uppdragskonsult järnväg till Trafikverket

Centio · · Ansök senast 20 maj (21 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vi söker en junior uppdragskonsult järnväg till Trafikverket.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Centio Consulting Group AB och arbeta som konsult.

Tjänsten är på heltid.

Uppdraget innebär ett nära samarbete med kunden vilket ställer stora krav på flexibilitet och samarbetsförmåga.

Uppdraget skall utföras i nära samarbete med en senior resurs.

Uppdraget

Trafikverket övervakar med hjälp av IT-systemet GELD kraftförsörjning och annan anläggning för järnväg.Systemet är uppbygt med centrala servrar, arbetsstationer och insamlingsenheter i form avRTU/APDL (Remote Terminal Unit/Anpassningsdel).Inför utbyten av RTU/APDL sker projektering i Trafikverkets IT-verktyg APDL. Med verktyget tas bygghandlingar och förvaltningsdata fram. RTU och APDL bildar tilsammans en komplett fjärrstyrningsenhet med plintar, reläer, RTU etc.GELD systemförvaltning förvaltar, underhåller och utvecklar GELD-systemet och APDLverktyget.För närvarande övervakas cirka 1700 RTU-anläggningar via GELD-systemet. Trafikverket byter och bygger 70-100 RTU/APDL årligen.Trafikverket har följande RTU-typer installerade:ABB RTU210ABB RTU211ABB RTU400Siemens Sicam micSiemens Sicam TMSiemens Sicam AKSiemens Sicam A8000GELD-systemet används av en operativ 24/7 verksamhet där det är viktigt med korrekt och snabb information. Därför finns det vissa ledord som genomsyrar organisationen och tekniska lösningar- Säkerhet- Tillgänglighet- Prestanda- DatakvalitetUppdraget innebär att förstärka beställarens organisation med konsultresurser(uppdragskonsult), vilka deltar i den verksamhet som bedrivs samt utför det arbete som anvisas.Arbetet består i att stötta Trafikverket som specialist inom fjärrstyrning med bland annat:• Projektering av nya och befintliga anläggningar.• Inventering• Besiktning.• Driftsättning.• Mindre installationer i anläggningen.• Granskning av bygg- och förvaltningshandlingar.• Teknisk support (Tex. hjälp med linjelyssning, problemanläggningar mm)• Innovation

Krav (OBS, obligatoriska)

Konsulten som arbetar i uppdraget ska ha god kunskap inom följande områden:1) Elkonstruktörskunskap i ett Cad program med hantering av logiska funktioner2) Kompetens att självständigt kunna projektera ett styrskåp alternativt arbetat med att självständigt driftsätta styrskåp3) Elkraftsutbildning på lägst gymnasienivå4.2.2 Erfarenhet1) Kännedom av elkraftsanläggningar inom Trafikverket2) Kunskap om förekommande RTU-typer inom Trafikverket. Se 2.13) Föreskrifter och rutiner som berör fjärrstyrning4) Genomfört minst 10 kompletta elkonstruktioner av styrutrustningar/automatikskåp

Om oss

Centios övergripande mål är att vara ett konsultbolag som erbjuder smarta och hållbara lösningar som utvecklar samhället på ett positivt sätt.

Våra medarbetare erbjuds villkor som är anpassade för individen. Det innebär att arbetstider, arbetsomfattning, arbetsplats och kompetensutveckling så långt som möjligt anpassas utifrån medarbetarens behov.

Bland våra medarbetare hittar du engagerad personer som brinner för samhällsutveckling. Vi jobbar i små grupper där du kan bidra med dina erfarenheter samtidigt som du får ta del av andras kunskap och erfarenhet.

För oss är det viktigt med välmående och att hitta en sund balans mellan arbete och fritid. Därför har vi en nollvision mot stress och sätter trivsel och hälsa främst.

Läs gärna mer om oss på centio.se.

Vänligen skicka ditt CV på svenska.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Centio

Kontaktperson

Centio Consulting Group AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons