Jobbsafari är en del avschibsted logo

IT Manager - M3 Application Management

IT Manager - M3 Application Management

Alleima Tube AB · Sandviken · Ansök senast 1 maj (2 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Alleima Tube IT och M3 Competence Center ansvarar för vårt affärssystem M3 som supporterar företagets affärsprocesser. Avdelningen består av en teknisk driftsorganisation och en projektorganisation som befinner sig i en utrullningsfas på flera produktions- och försäljningsenheter. Hit söker vi nu en ledare som drivs av utmaningen att utveckla systemet vidare för att kunna möta verksamhetens krav och bygga en stabil bas för framtiden.


Hos oss kommer du att ta del av spännande utmaningar med stora möjligheter och personlig utveckling.


Din roll


I rollen som IT Manager för M3 Application Management får du en intressant roll där du har möjlighet att kombinera ledarskap med operativt arbete. Uppdraget handlar i stort om att möta de behov verksamheten har på systemfunktionalitet samt att planera, leda och säkerställa att utvecklingsuppdrag fullföljs på ett effektivt sätt. En annan del av rollen består i att strukturera och standardisera dokumentation kring våra affärsprocesser och systemlösningar. Till din hjälp har du ett kompetent och engagerat team där ni tillsammans säkerställer bästa möjliga leverans.


Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

  • Hantera verksamhetens behov av ny systemfunktionalitet.
  • Prioritera, estimera och allokera resurser för inkomna behov samt följa upp utvecklingsuppdrag internt såväl som externt gentemot våra samarbets-partners.
  • Etablerar kontaktnät och relevanta forum för att säkerställda god slutanvändarkommunikation.
  • Säkerställa att vi som systemägare och systemförvaltare fortsätter bygga en stabil bas av processdokumentation, systemlösningsdokumentation och instruktioner.
  • Driva ständiga förbättringar inom vårt leveransområde på både strategisk och operativ nivå.
  • Leda ett team av Business Process Specialists som delvis kommer vara projektresurser i pågående systemutrullningar, delvis resurser för att supportera live enheterna och förvaltningsuppdragen.



Målet är att upprätthålla en god affärsrelation som är till nytta för våra systemanvändare och säkerställa att vi kan tillgodose verksamhetens behov. Till din hjälp har du en handfull direktrapporterande självgående medarbetare som har egna ansvarsområden inom leveransen.


Placeringsort för tjänsten är i Sandviken alternativt Stockholm, Kista.


Din Profil


För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha en relevant högskole- eller universitetsexamen som kan appliceras på verksamhetsansvaret. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av en position i ledande befattning. Alternativt har du motsvarande arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Har du även erfarenhet av M3 eller andra ERP system i en producerande miljö ses det som meriterande.


Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper som präglas av en förmåga att planera och prioritera samt ditt genuina intresse för ledarskap där du på ett framgångsrikt sätt leder dig själv och ditt team mot utsatta mål. Du är lyhörd för kundens behov och med hög känsla för service skapar ditt team, med dig i spetsen trovärdighet och värde för dina kunder. Tillsammans med dina personliga egenskaper behöver du även ha ett genuint intresse och förståelse för systemutveckling, IT-förvaltning och IT Service Management.

Då vi är en global organisation och verkar i en internationell miljö krävs det att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som skrift.


Vad du kan förvänta dig av oss


På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.


Vi bryr oss: Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra medarbetare, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar.


Vi levererar: Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tankesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: Mer effektiva, lönsamma och hållbara


Vi utvecklas: Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.


Övrig information


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Viktoria Norwald, rekryterande chef, +46 70-693 44 00


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:

Per Hammas, ansvarig rekryterare, +46 79-098 49 50


Fackliga kontaktpersoner:

Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81

Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43

Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48


Du är välkommen med din ansökan senast 2024-05-01.


På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.


Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.


Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Alleima Tube AB

Placering

Sandviken

Kontaktperson

Alleima Tube AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons