Jobbsafari är en del avschibsted logo

Inköpsansvarig till Ryds Boats/Cormate

Inköpsansvarig till Ryds Boats/Cormate

Head Consulting Group Sweden AB · Tingsryd · Ansök senast 13 maj (13 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ryds har en både lång och spännande historia som går tillbaka till 1946, där produktionen av fritidsbåtar startade 1968, med fokus på hög kvalitet, säkerhet och funktionalitet. Ryds har en bakgrund som den största producenten av båtar i Norden med närmare 4 000 båtar per år när produktionen var på topp.

Genom åren har företaget haft olika ägare, men en sak har aldrig ändrats – båtarna byggs i Småland. I det lilla samhället Ryd är det svårt att träffa på någon som inte har en relation till företaget. Och det är kanske en av hemligheterna. Småskaligheten och engagemanget som genomsyrar verksamheten.  

Idag heter företaget Ryds Boats och ägs sedan i början av 2024 av norska Coremate. Coremate är en premiumtillverkare med stor kunskap om båtar. Företaget har fått flera internationella utmärkelser för sin banbrytande design och båtarnas goda prestanda. Det nu gemensamma målet är att med Cormates kompetens inom innovativ design, effektivitet och sjövärdighet och med Ryds rika historia och professionella produktionsmetodik skapa båtar som överträffar allas förväntningar.

Läs gärna mer på www.ryds.se och www.coremate.com

Om rollen

Till Ryds Boats/Cormate söker vi nu en inköpare som med driv och engagemang vill ta sig an rollen som inköpsansvarig. Vi erbjuder en tjänst med intressanta och varierande arbetsuppgifter där du kommer ha stort inflytande över rollens framtida utveckling.

Dina primära arbetsuppgifter blir att utveckla och genomföra effektiva inköpsstrategier som ligger i linje med företagets mål och behov. Du hanterar och reglerar inköpsbudgeten och arbetar för att optimera kostnadseffektiviteten. Du är den som förhandlar avtal med leverantörer och säkerställer fördelaktiga affärer och affärsrelationer. Samtidigt är du operativ och bevakar leveranser och säkerställer att tidsplaner hålls och uppfyller de avtalade kraven. Du jobbar kontinuerligt med förbättringar och utvecklar avdelningen för inköp för att säkerställa effektivitet och prestation.

Övriga arbetsuppgifter:

  • Leverantörsbesök och leverantörsbedömningar i samarbete med ledningen.
  • Upprätta inköpskalkyler, prognoser och beställningar.
  • Aktivt jobba löpande med prisindex och generera kostnadsbesparingar.
  • Löpande gå igenom olika leverantörsalternativ och konkurrensutsätta leverantörer.
  • Säkerställa att varor och tjänster köps in till de bästa möjliga priserna och i enlighet med högsta kvalitetsstandarder. 
  • Råvaruindexkontroll som används i förhandlingar med leverantörerna.
  • Dagliga avrop och beställningar.
  • Ansvara för att nya produkter blir registrerade i systemet.
  • Kommunikation med de olika produktionsenheterna.
  • Ansvarig för att driva OEM utveckling.

Vad vi söker hos dig

Vi söker dig med relevant utbildning inom området och med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Kanske jobbar du i en liknande roll idag men är sugen på ett nytt sammanhang. Eller så har du jobbat några år som inköpare och känner dig redo för en ny större utmaning.

Rollen du söker är både strategisk och operativ. Det innebär att du behöver trivas med helheten och variationen för att lyckas med ditt uppdrag. Som person tycker du om att ta ansvar och har en genuin vilja att utveckla och påverka verksamheten. Du är driven, engagerad och engagerande. Det där med att ”det var bättre förr” är inget du går igång på utan välkomnar förändringar och nya tillvägagångssätt. Du har en god analytisk förmåga och kan självständigt utveckla ditt arbete.

Du behärskar såväl svenska som engelska i både tal och skrift och är van att arbeta i affärssystem. Meriterande är erfarenhet av Monitor G5. Har du kunskaper i ritningsläsning ser vi också det som en fördel.

Vårt löfte till dig

Vi erbjuder dig en spännande resa i en utvecklingsbar och formbar roll i internationell miljö. Vi ger dig stora möjligheter till att påverka ditt arbete och sätta din prägel. Du blir en del av ett starkt och kompetent team där lagets prestation alltid är i fokus. Vi har en affärsmässig och driven kultur med stort hjärta för individen.

Frågor & ansökan

Ryds Boats och Cormate har valt att samarbeta med Head Consulting Group i denna rekrytering och det är till dem du skickar din ansökan.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Josefin Gustavsson på telefonnummer 0738-31 62 00 eller maila till josefin.gustavsson@headconsulting.se.

Sista ansökningsdag är 2024-05-13. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut eftersom vi tillämpar löpande urval.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Head Consulting Group Sweden AB

Placering

Tingsryd

Kontaktperson

Head Consulting Group Sweden AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons