Jobbsafari är en del avschibsted logo

Inköpare med fokus på tjänster – Forsmarks Kraftgrupp

Inköpare med fokus på tjänster – Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall · Östhammar · Ansök senast 2 maj (2 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbeskrivning


Är du en driven inköpare? Vill du vara med och arbeta för en fossilfri elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Tillsammans arbetar vi för fossilfrihet. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Nu söker vi en inköpare till inköpsgruppen på Forsmarks Kraftgrupp!

Om jobbet

Som inköpare hos oss kommer du att vara involverad i att avropa och upphandla tjänster. Exempel på områden som avropas och upphandlas är tekniska konsulter, entreprenörer, strålskyddspersonal, olika typer av service och kalibrering. För tjänster har vi både lokala, sitegemensamma och centrala avtal. De lokala avtalen (för Forsmark) hanterar du själv eller i samarbete med annan kollega inom tjänsteinköp på Forsmark. De sitegemensamma avtalen hanterar du i nära dialog med kollega på tjänsteinköp på Ringhals kärnkraftverk och när det gäller de centrala avtalen kommer du att stå i nära kontakt med ansvariga hos koncernen, Vattenfall.

I upphandlingar driver du hela processen, från start till mål, vilket innefattar analys av leverantörsmarknaden, förfrågningsunderlag, förhandling och till sist avslut med signering. I ansvaret ingår också att förvalta ingångna avtal och se till att förnya eller att avsluta dessa.

Dina kontaktytor internt utanför inköpsenheten kommer främst att vara riktade mot beställande enheter inom Forsmark och Ringhals. Externt kommer kontaktytorna främst att ligga mot våra leverantörer. I arbetet ingår resor, dels vid möten med leverantörer, dels mellan Vattenfalls siter Forsmark och Ringhals.

Det dagliga arbetet sker till största del i affärssystemet SAP. Inom inköpsenheten pågår ett kontinuerligt verksamhetsutvecklingsarbete, varför du också kommer att medverka till att inköpsprocessen utvecklas.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med dina kollegor på både Forsmark och Ringhals då vi är en gemensam enhet. I dagsläget består enheten av ca 35 medarbetare jämnt fördelade mellan Forsmark och Ringhals och med en mix av kvinnor och män. Inköpsgruppen i Forsmark präglas av ett starkt samarbete, där det i stort sett alltid finns tid för frågor kollegor emellan. Det råder en god stämning inom gruppen, med en välkomnande atmosfär. I Forsmark finns olika karriärmöjligheter, där karriärstegen inom inköp är inköpare – kvalificerad inköpare – senior inköpare.

Vi erbjuder dig

Ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Du får ta stort ansvar i en verksamhet som präglas av komplexa arbetsuppgifter och god kompetensutveckling. Vi arbetar också ständigt med kunskapsåterföring. Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper.

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.



Kravspecifikation


Vi vill att du har

  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift
  • genomförd gymnasieutbildning

Det är meriterande om du har erfarenhet av

  • inköp/upphandling
  • utbildning i inköp/logistik
  • förhandling
  • att skriva kommersiella avtal
  • upphandlingar
  • arbete i SAP

Arbetet omfattar till stor del kommunikation och förhandlingar med externa leverantörer vilket innebär att det är viktigt att du är affärsmässig, kommunikativ och agerar utifrån Vattenfalls Code of Conduct. Du drivs och engageras av att bygga och underhålla relationer med interna beställande enheter och externa leverantörer. Du är självgående, strukturerad och brinner för en kostnadseffektiv inköpsprocess.



Ytterligare information


Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Ronnie Andersson tfn 070-655 03 47, eller medarbetare Åsa Arbo tfn 073-044 05 16.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Summer Lovlinger tfn 070-194 56 64.

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Hans Lindqvist, Ledarna –Christer Gustafsson, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 2 maj, 2024

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen

Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

Läs gärna mer om Forsmark på vår https://karnkraft.vattenfall.se/forsmark

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Vattenfall

Placering

Östhammar

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons