Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ingenjör inom automationssystem (IT/OT) med inriktning på emulering

Ingenjör inom automationssystem (IT/OT) med inriktning på emulering

AFRY AB · Göteborg · Ansök senast 8 maj (9 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Företagsbeskrivning

AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.

Jobbeskrivning

Hos oss får du möjlighet att, tillsammans med ditt team, arbeta med implementeringar av testbäddar och digitala tvillingar för industriella automationssystem. Vi strävar efter att ligga i absolut framkant gällande arbetsmetoder, implementeringsverktyg och värdeskapande för våra kunder. Vi lägger stor vikt i samarbeten mellan olika teknikdiscipliner och överlämningar mellan dessa med hjälp av automatgenerering och effektiva arbetssätt.

I dagsläget är vi ett relativt litet team och värdesätter lyhörda medarbetare i en omgivning där stora möjligheter till innovation finns.

Våra kunder finns inom alla industriella branscher med spännande produktion och teknologier där digitalisering är kritiskt för fortsatt konkurrenskraft. Våra uppdrag bedrivs i första hand in-house hos oss i våra egna lokaler, resor och kundbesök förekommer i mindre omfattning.

Vår vision är att leverera testbäddar till våra kunder som eliminerar alla fel som är möjliga att hitta innan fysisk implementation.

Vår produkt Real Digital Twin (RDT)

RDT tillhandahåller en digital kopia av produktionsanläggningar som beter sig och genererar data på samma sätt som fysiska anläggningar. För att iterativt kunna testa av automationssystem, steg för steg, emulerar vi hårdvara och simulerar processer till den nivå som krävs av våra kunder för att uppfylla deras behov. RDT ger en rad möjligheter och fördelar, såsom:

Reducera tid och kostnad

  • Ersätt egna förenklade självtester med högupplöst RDT-testbädd
  • Minska idrifttagnings- och upprampningstider med upp till 80 %
  • Minska den totala projektutvecklingstiden med hjälp av RDT för OT/IT. RDT möjliggör för våra kunder att ha en gemensam testmiljö för flera discipliner

Minimera risker

  • Iterativ testning med hjälp av RDT för OT-system ger högre kodkvalitet
  • Obegränsade virtuella stresstester
  • Realistisk operatörsutbildning i virtuell miljö

Ökad kvalité innan implementation

  • Använd RDT för att felsöka, verifiera och förbättra PLC-kod, hitta och korrigera problem som annars inte skulle hittas före idrifttagningsfasen
  • Tester för underhåll innan exempelvis patchning och förändringsinförande
  • Högupplöst emulerad testbädd för OT/IT-integration (SCADA, MES, IT)
  • Säkrar kommunikation och förståelse mellan discipliner där RDT är en gemensam plattform för snabbare utveckling till en lägre kostnad

Livscykelperspektiv

  • Våra tvillingar är skalbara och är ett verktyg som kan skalas vidare i takt med behov, ambitionsnivå och digitaliseringsmål för våra kunder

Kravspecifikation

Vi söker en person med erfarenhet för att kunna förstå våra kunders behov inom olika industrier. Du har förmågan att specificera och konkretisera kunders utmaningar samt kunna formulera lösningar och göra rätt avgränsningar för att minimera kostnader och risker. Vi anser dock att din potential, personlighet och inställning för att uppnå dessa färdigheter är viktigare än att du har dem fullt ut redan i dag. Vi vill se dig växa och hjälpa oss att driva digital transformation och göra en varaktig skillnad med banbrytande lösningar.

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av arbete inom automationsprojekt, både praktisk och teoretisk. Du ska ha ett driv och en vilja att utmana traditionella arbetssätt, för att lyckas i tjänsten har du med dig flera av följande punkter nedan:

  • Bakgrund som civilingenjör eller motsvarande erfarenhet från arbetslivet
  • Förståelse och erfarenhet av problematik vid idriftsättningar
  • Arbetat med strukturerade off-line och on-line tester
  • Kommunikation och integration mellan system såsom; PLC/DCS, SCADA/MES, kommunikationsprotokoll, IT-system, processindustri, robot etc.
  • Förståelse för komplexitet, överlämningar, kravställning, behov av testmetodik inom automationsbranschen.

Den ideala kandidaten bör ha bred teknisk kompetens, professionell kommunikationsförmåga på både svenska och engelska, bra tidsdisponering, förmåga att interagera professionellt med kunder och kollegor, ett kreativt och kritiskt tänkande när det gäller problemlösning samt en stark arbetsmoral och är en lagspelare. Återigen vill vi dock trycka på att detta är en ideal kandidat, så även om du inte har med dig samtliga punkter ovan så, sök tjänsten! Vi värdesätter potential och inställning högt.

Ytterligare information

Vad du får i gengäld:

  • Personlig utveckling: Du börjar din resa med AFRY med en introduktionsprocess som är utformad för att du ska lära dig de tekniker, verktyg och metoder som vi arbetar med. När det gäller fortlöpande utbildning ger vi dig möjligheter att lära dig mer om vår teknikstack, produktionsprocesser och andra relevanta tekniker och verktyg som vi använder dagligen. Du kommer också att uppmuntras att proaktivt söka utbildningsmöjligheter som är relevanta för ditt dagliga arbete och vi täcker de tillhörande kostnaderna.
  • Balans mellan arbete och privatliv: När du arbetar med oss kan du ha en bra balans mellan arbete och privatliv. Vi är måna om att bygga upp förtroende på arbetsplatsen genom att göra rätt saker, även när ingen tittar. Du förväntas arbeta på kontoret, men kan också välja att arbeta hemifrån vid behov.

Vad som tillhandahålls för alla AFRY-anställda: 

  • Kollektivavtal: Oavsett anställningsform eller lön omfattas du av de förmåner som fastställs i kollektivavtalet. Dessa omfattar försäkringar, pensioner, rätt till ledighet och föräldrapenning, sjuklön och semesterersättning.
  • Förmåner: Du omfattas också av de förmåner som AFRY erbjuder för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vi har också särskilda intressegrupper som organiserar ett brett utbud av idrotts- och kulturaktiviteter genom Club AFRY – från kajakpaddling till kör till spelkvällar till månatliga temaklubbar till skidresor och allt däremellan.

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdatum är 2024-05-08, men intervjuer och urval sker löpande. Vi har inte satt ett specifikt startdatum för tjänsten utan detta enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för frågor

Oskar Redlund – Sektionschef BAAA RDT

+46 10 505 3280

oskar.redlund@afry.com


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

AFRY AB

Placering

Göteborg

Kontaktperson

AFRY AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons