Jobbsafari är en del avschibsted logo

Infrastrukturstrateg till kommunledningsförvaltningen

Infrastrukturstrateg till kommunledningsförvaltningen

Karlskrona kommun · Karlskrona · Ansök senast 31 maj (12 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

I Karlskrona är våra ambitioner höga och vi brinner för att utveckla den moderna staden i havet. Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad. Välkommen till Blekinges största arbetsgivare, där dina möjligheter att utvecklas är goda.

Vill du vara en del av och bidra till Karlskrona kommuns samhällsutveckling? Infrastrukturfrågorna är en viktig hörnsten i ett modernt samhällsbygge och som intrastrukturstrateg hos oss har du en viktig roll att fylla.   

Som infrastrukturstrateg kommer du att arbeta med varierande uppdrag inom infrastrukturområdet. Du kommer att driva långsiktiga processer vilka kräver både uthållighet och snabba anpassningar till förändringar i omvärlden. Du behöver ha ett lösningsorienterat arbetssätt och kunna ta dig an uppdrag som inte är så väldefinierade. Det kräver att du kan planera och utveckla arbetet beroende på uppgift. Vi arbetar ofta tillsammans med aktörer utanför kommunens organisation. Det kan vara andra kommuner, regioner, myndigheter på olika nivåer samt internationella sammanhang.  

Arbetet sker i en utvecklingsinriktad miljö med stora möjligheter till lärande och utveckling av kontaktnät. Tjänsten innebär resor både nationellt och internationellt.  

Du kommer till exempel att: 

  • Medverka i arbetet kring den långsiktiga infrastrukturplaneringen i Karlskrona kommun, som till exempel med analyser, underlag och nationella och internationella samarbetsnätverk. Arbetet sker integrerat med andra områden inom kollektivtrafik, transport/logistik, IT-infrastruktur, samhällsplanering, näringsliv och i nära samarbete med andra aktörer.   
  • Medverka i arbetet med framtagandet av infrastrukturplaner för Karlskrona kommun. Det är en återkommande process som innehåller dialog, analysarbete och framtagande av underlag för politiska prioriteringar.  
  • Ta fram underlag till den politiska organisationen och handlägga remisser.   
  • Medverka i och leda lokala, regionala och interregionala och internationella utvecklingsprojekt och utredningar.   
  • Delta i arbetet med tillväxt- och samhällsutvecklande frågor lokalt, regionalt och internationellt.   
  • Omvärldsbevaka, särskilt av utveckling inom infrastruktur-, kollektivtrafik- och transport/logistikområdet.   


Kvalifikationer

Du som söker har högskole- eller universitetsutbildning inom samhällsplanering eller annan utbildning och/eller arbetslivserfarenhet inom samhällsplanering/infrastruktur och processledning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.  

Det är meriterande är om du har erfarenhet från projektarbete, även projekt inom EU:s olika programområden, samt utvecklings- och planeringsarbete inom infrastruktur, trafik eller fysisk planering och kunskap om planerings- och analysverktyg.  

Du förväntas ha lätt för att utrycka dig i både tal och i skrift på svenska och engelska. Du har vana att både arbeta självständigt och i grupp. Då du regelbundet ingår i projekt med människor från olika organisationer och länder är det av stor vikt att du har god samarbetsförmåga och har lätt för att nätverka. För att lyckas i rollen krävs att du är drivande, ansvarstagande och har lätt att skapa goda kontakter. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Körkort är ett krav.  


Anställningen
Heltid, tillsvidare. 
Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2024. 

Kontaktperson 
Anette Gladher, bitr kommundirektör, 0455-30 42 60 anette.gladher@karlskrona.se

Facklig företrädare 
Vision, Marielle Rannebjer, tfn: 0455-30 30 79
Akavia, Mariette Kirkebaek, tfn: 0455-32 14 48
Ledarna, Per Nordensson, tfn: 0455- 30 52 98

Förmåner
I Karlskrona kommun har du som medarbetare ett flertal förmåner. Några av de förmånerna är extra semesterdagar när du når en viss ålder, friskvårdsbidrag, möjligheten att gratis simma i någon av kommunens simhallar och ett riktigt bra tjänstepensionsavtal. Du kan läsa mer om våra förmåner här.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Karlskrona kommun

Placering

Karlskrona

Kontaktperson

Karlskrona kommun

Dela jobbannonsen

Anmäl annons