Jobbsafari är en del avschibsted logo

HR-partner

International Rescue Committee Sverige Insamling · Stockholm · Ansök senast 29 maj (10 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Har du erfarenhet av att arbeta brett med HR? Vill du vara en del av en global humanitär organisation som gör skillnad för människor drabbade av konflikter och katastrofer?

Om RESCUE

International Rescue Committee (RESCUE) grundades 1933 på initiativ av Albert Einstein och är en internationell humanitär organisation med verksamhet i över 50 länder i världen. Vårt uppdrag är att hjälpa människor som är drabbade av konflikter eller katastrofer att överleva, återhämta sig och bygga upp sina liv igen.

I slutet av 2019 öppnade RESCUE ett kontor i Stockholm med målet att skapa engagemang och öka kunskapen om humanitära kriser, påverka den svenska politiken och samla in medel från allmänheten i Sverige. Vi är för närvarande 18 anställda på vårt kontor på Södermalm och har även Face-to-Face insamlingsteam. Teamet växer och vi söker nu dig som vill jobba med att stötta oss med HR-frågor.

Om rollen

Som HR-partner har du ansvar för att driva och utveckla alla HR-relaterade processer inom den svenska delen av IRC. Du kommer att arbeta brett och leda initiativ inom bla arbetsmiljö, rekrytering och inkluderings- och jämlikhetsarbete. I rollen ingår också ansvar för löpande administrativa arbetsuppgifter med bla onboarding och personalförändringar.

Du jobbar med verksamhetsnära HR-stöd till generalsekreteraren och övriga chefer. Du samarbetar också med andra HR-funktioner, såväl i Europa som globalt.

RESCUE i Sverige är i en uppbyggnads- och tillväxtfas. Det innebär att du kommer att få ägna mycket tid till rekrytering och att bygga upp och anpassa globala processer till svensk lagstiftning och kontext.

Vi söker dig som har:

  • erfarenhet från en bred HR-partnerroll
  • kunskap om och arbetat med svensk arbetsrätt och kollektivavtal
  • erfarenhet av HR best practice, framför allt inom rekrytering, lönesättning och arbetsmiljöfrågor

För att vara framgångsrik i rollen behöver du:

  • vara en duktig administratör
  • ha förmågan att skapa goda arbetsrelationer med chefer, HR-kollegor och intressenter från olika delar av världen.
  • ta stort eget ansvar för att uppfylla överenskomna mål och deadlines.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • arbete med HR i en internationell organisation eller i ett annat land
  • ideell sektor
  • mångfalds-, inkluderings- och jämlikhetsarbete

Du hittar den fullständiga befattningsbeskrivningen på engelska om du går vidare med din ansökan.

Intresserad?

Skicka in din ansökan via länken. Bifoga ditt CV och ett kort personligt brev där du motiverar varför du söker. Obs! Din ansökan ska vara på engelska. Sista ansökningsdag är den 29 maj. Observera att vi kan komma att intervjua innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan.

Om du har specifika frågor om tjänsten kan du skicka ett mejl till: kerstin.kaaman@rescue.org

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning och placering i Stockholm. Start enligt överenskommelse. Vi tillämpar ett flexibelt arbetssätt med krav på att vara på kontoret minst två dagar per vecka.

RESCUE värdesätter mångfald hos våra medarbetare och ser värdet av samarbete mellan individer som kommer från olika bakgrunder, kompetenser och perspektiv. Vi strävar efter att vara en mångkulturell organisation och arbetar aktivt med likabehandling, mångfald och att skapa en socialt hållbar organisation för alla våra medarbetare. RESCUE Sverige har kollektivavtal och alla anställda omfattas av kollektivavtalade försäkringar och pensioner. För att arbeta hos oss behöver du stå bakom RESCUEs arbete och värderingar.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

International Rescue Committee Sverige Insamling

Placering

Stockholm

Kontaktperson

International Rescue Committee Sverige Insamling

Dela jobbannonsen

Anmäl annons