Jobbsafari är en del avschibsted logo

Head of Engineering på Megger

Megger AB · Danderyd · Ansök senast 15 maj (15 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning


Megger är en världsledande leverantör av högteknologisk test- och mätutrustning för elkraft-branschen. Vi bidrar aktivt till en hållbar och fungerande värld genom att hjälpa våra kunder inom energibranschen att leverera elkraft effektivt och säkert. Megger Sweden AB omsätter runt 400 Mkr och har drygt 130 anställda på kontoret i Danderyd varav 45 personer jobbar inom Engineering.

Om rollen

Som Head of Engineering hos oss får du en unik möjlighet att leda och forma morgondagens mätinstrument. Du kommer att ansvara för en dynamisk avdelning med både hård- och mjukvaruutvecklare samt specialister. Tillsammans med dina team managers leder du utvecklingen av såväl avdelningen, teknik och processer. Du får fullt budget- och personalansvar för avdelningen och kommer även vara en del av företagets ledningsgrupp, där du aktivt kan påverka vår strategiska inriktning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

Leda avdelningen med tydligt och inspirerande ledarskap i samarbete med dina team managers.

Sätta ambitiösa mål och driva strategiska frågor inom Engineering för att optimera avkastningen på våra investeringar i produktutveckling.

Skapa en kreativ och inspirerande utvecklingsmiljö med fokus på medarbetaren, kundnytta och kvalitet.

Driva processutveckling och leda både inom avdelningen och mellan avdelningar för att nå företagets mål.

Säkerställa effektiva processer för produkt- och mjukvaruutveckling med fokus på långsiktig teknikstrategi och skalbarhet.

Att vara en drivkraft för innovation och kontinuerlig förbättring inom teamet.

Din Profil

För att trivas och lyckas i rollen som Head of Engineering bör du vara högskole- eller civilingenjör med relevant inriktning. Du har erfarenhet av projektledning, mjukvaru-och elektronikutveckling. Våra produkter är inbyggda system där allt mer vikt läggs på mjukvara. Sannolikt har du flera års ledarerfarenhet inom liknande teknikområden. Du drivs av en nyfikenhet på både teknik och människor samt av att skapa en kultur av innovation och tillväxt. Du har en förmåga att se helheten och arbeta på både operativ och strategisk nivå.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din förmåga att leda och inspirera på en strategisk nivå.

Vi vill gärna veta mer om dig. Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Megger AB

Placering

Danderyd

Kontaktperson

Akality AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons