Jobbsafari är en del avschibsted logo

Handläggare till Stöd och försörjning

Handläggare till Stöd och försörjning

Tranås kommun · Tranås · Ansök senast 9 maj (7 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Att Tranås ligger nära gränsen till Östergötland med närhet till flera större städer, men ändå i Småland, märks tydligt. Med sitt läge har Tranås alltid varit en given handelsstad, fylld med drivna entreprenörer med en stadig fot i den småländska myllan. I Tranås kan du bo och verka tryggt  med närhet till varandra, naturen, skolan och fritidsaktiviteterna.

Här blir det mer tid över till det som du tycker är viktigt i livet.

OM ARBETSPLATSEN
Du har säkert ofta fått frågan "Vad jobbar du med?" men den borde kanske snarare formuleras "Vad jobbar du för?". Svaret är att vi arbetar för utveckling, hållbarhet, jämlikhet och att tillsammans forma ett helt samhälle med självständiga, självförsörjande individer.

Vi söker nu ny kollega till vårt team på stöd- och försörjningsenheten där vi tillsammans jobbar för att stötta till självständiga individer som når en egen ekonomisk försörjning. Vi hjälper de personer som av olika anledningar har svårt att klara sin ekonomi och målet för enheten är att personer ska gå från försörjningsstöd till egen hållbar försörjning. Enheten arbetar för att nå detta mål genom evidensbaserade arbetsmetoder och arbetar ständigt med att förbättra våra arbetsprocesser och skapa tydliga handläggningsstöd för att tillsammans bli ännu bättre och bidra till en god arbetsmiljö.

Vi stöttar varandra på enheten och har organiserat oss i arbetslag för ytterligare närhet kollegor emellan. Samt närhet till verksamhetsutvecklare och arbetsledning. Just nu är det arbetslaget med fokus på ungdomar/ yngre vuxna som behöver en ny lagspelare.

ARBETSUPPGIFTER
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är handläggning inom ekonomiskt bistånd med fokus att hjälpa personer ut i egen försörjning. Uppdraget innebär även till stor del att du samverkar tillsammans med andra för målgruppens bästa. Samverkan sker bl.a. med arbetsgivare, vården, myndigheter, och andra kommunala verksamheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har en eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och har goda kunskaper om lagar och föreskrifter inom aktuellt område, och i synnerhet socialtjänstlagen. Tidigare erfarenhet av myndighetsutövning är meriterande men inget krav. Kunskaper inom MI är också meriterande.

Du är skicklig i bemötande av människor och kan möta personen utifrån dess unika position. Som person är du ansvarstagande och har förmåga att kunna fatta svåra beslut när det behövs. Vidare är du öppen för förändring och strukturerar ditt arbete självständigt med förmåga att anpassa ditt arbetssätt vid behov. Eftersom vi arbetar i team, samt har många kontakter i arbetet ställs det höga krav på din samarbetsförmåga. Ditt förhållningssätt är lösningsfokuserat och du är öppen för att hitta nya sätt att arbeta och ser möjligheter. Du har dessutom god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, med god datorvana.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ANSTÄLLNING
Tillsvidare, 100%, med viss möjlighet att arbeta hemifrån.

Tillträde enligt överenskommelse.

LÖN OCH FÖRMÅNER
I Tranås kommun tillämpar vi individuell lönesättning.

Tranås kommun arbetar ständigt för att öka våra medarbetares välbefinnande. Läs mer om våra förmåner HÄR.

ANSÖKAN
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Tranås kommun använder vi rekryteringsverktyget Talent Recruiter. Vi ber dig därför att skicka in din ansökan via Talent Recruiter genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden, så skicka in din ansökan snarast.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Tranås kommun

Placering

Tranås

Kontaktperson

Tranås kommun

Dela jobbannonsen

Anmäl annons