Jobbsafari är en del avschibsted logo

Gruppchef Produktionsteknik

Scania CV AB · Södertälje · Ansök senast 5 maj (6 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Scanias ambition är att vara ledande i skiftet mot hållbara transportlösningar. I den ambitionen spelar elektrifiering en viktig roll.

Vår verksamhet

Implementationen av Scanias första batterifabrik pågår för fullt och är inne i en innovativ och spännande fas, där samarbete med många funktioner på Scania är nödvändigt för att förstå vad elektrifieringen innebär när vi nu planerar och förbereder framtida produktion.


Till det tekniska teamet som stöttar produktionen av kablage söker jag nu en gruppchef för Kabelproduktion (VCB) då nuvarande gruppchef går vidare inom Scania.

Arbetsuppgifter

Det finns en tydlig struktur för arbetet och gemensamma processer, men det är ditt aktiva och närvarande ledarskap som avgör vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanande och framförallt utvecklande arbete. Du ingår i ett team tillsammans med flera chefskollegor och du rapporterar till verkstadschefen. God samarbetsförmåga är speciellt viktigt för oss i detta skede, där vi tillsammans behöver möta och lösa de utmaningar som en snabb introduktion och implementering för med sig.

Inom kabelteamet leder man ett team av produktionstekniker och processingenjörer, samt End of Line-specialister och projektledare.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Produktionsteknisk gruppchef ska koordinera och följa upp aktiviteter för processförbättringar och produktförändringar.
  • I nära samarbete med produktionsorganisationen utmana och arbeta med ständiga förbättringar av såväl produkter som produktionsprocesser.
  • Planera och följa upp produktionstekniska projekt, som t ex anskaffning och installation av ny produktionsutrustning.
  • I produktutvecklingsprocessen arbeta för produktionsanpassning av produkten i syfte att uppnå optimal produktionsprocess med en nära dialog med R&D.
  • Bevaka och följa teknikutvecklingen för framtiden och säkra nödvändiga kompetenser/resurser.
  • Träna och utveckla personalen så att de har rätt kompetens för sin arbetsuppgift.


Din bakgrund

Du är högskole- eller civilingenjör med inriktning inom produktion, logistik, industriell ekonomi eller annan relevant inriktning, samt har gedigen erfarenhet från produktionsindustri. Du har en dokumenterad ledarskapserfarenhet, är stark i din kommunikation – både muntligt och skriftligt och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Önskad erfarenhet:

  • Produktionsteknik
  • Montering
  • Ekonomi
  • Scanias Produktionssystem
  • PD-processen och dess verktyg
  • Arbetsmiljöansvar
  • PEIP/Projektledning
  • Tidigare chefsuppdrag

Personliga egenskaper

Som person är du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för verksamheten samt har förmågan och viljan att inspirera dina medarbetare. Du är kommunikativ, drivande, strukturerad och har en god analytisk förmåga. Du är trygg i dig själv och vågar testa nya idéer samt har god självinsikt. Som ledare är du lyhörd för vad som krävs för att motivera medarbetarna och utveckla effektiva team samtidigt som du vågar vara tydlig och bestämd när det behövs. Du är intresserad av teknik och kan på ett enkelt sätt sätta dig in i detaljer samtidigt som du har förståelse för helheten.

Som chef är du ansvarsfull och ser till att dina medarbetare har förutsättningar på plats för att skapa goda resultat i rätt tid. Du jobbar självständigt men efterfrågar stöd och hjälp när det behövs.

Rekryterande chef, Linda Edman

Jag är en ledare som litar på mina medarbetare, tror på att alla gör sitt bästa och berättar när saker inte går som tänkt. Mina gruppchefer får arbeta självständigt med sina team då jag inte är detaljorienterad, men stöttar upp vid behov. Hög närvaro av ledaren är viktigt – i synnerhet i den fas vi är i inom kabelfabriken just nu – så att vara på plats och ute med ingenjörerna i produktion där stor del av arbetet utförs är något som jag förväntar mig av en gruppchef.

Jag är ödmjuk i min personlighet och tycker det är viktigt med rak och ärlig kommunikation, både i de hierarkiska leden men också inom teamen samt tvärfunktionellt. Med en stor skopa empati och gott samarbetsklimat är vi ett härligt team som har roligt ihop och hjälper varandra.

Mer information

Vid frågor är du välkommen att kontakta Linda Edman, Workshop manager Engineering META, linda.edman@scania.com

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, betygskopior, och ett personligt brev. Scania använder tester i rekryteringsprocessen och en bakgrundskontroll kan komma att genomföras för denna tjänst. Löpande urval och intervjuer kommer att genomföras under ansökningsperioden. Ansök via Career | Scania Group så snart som möjligt, men senast 5 maj 2024.

OBS: Om du är anställd på Scania ska du ansöka via MySuccess/Careers.

Scania is a world-leading provider of transport solutions. Together with our partners and customers we are driving the shift towards a sustainable transport system. In 2022, we delivered 80,238 trucks, 4,994 buses as well as 13,400 industrial and marine power systems to our customers. Net sales totalled to over SEK 170 billion, of which 21 percent were services related. Founded in 1891, Scania now operates in more than 100 countries and employs some 57,000 people. Research and development are mainly concentrated in Sweden. Production takes place in Europe and Latin America with regional product centres in Africa, Asia and Eurasia. Scania is part of TRATON GROUP. For more information visit: www.scania.com

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Scania CV AB

Placering

Södertälje

Kontaktperson

Scania CV AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons