Jobbsafari är en del avschibsted logo

Fritidspedagog/fritidslärare

Freinetskolan Kastanjen Ek Fören · Botkyrka · Ansök senast 2 maj (3 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Fritids i din ansökan

Vill du arbeta på en liten skola, tillsammans med engagerade kollegor? Är du intresserad av kreativa lärprocesser och tematiskt arbetssätt? Då kanske Kastanjen är skolan för dig! Freinetskolan Kastanjen är en icke vinstdrivande friskola som ligger i natursköna Slagsta i norra Botkyrka. Skolan drivs av ett personalkooperativ och vi arbetar utifrån den franske pedagogen Celestin Freinets tankar och har valt att prioritera hög personaltäthet och små elevgrupper. Gruppstorlekarna är runt 20 elever vilket gör att vi på ett medvetet sätt kan arbeta med gruppen och samtidigt ta hänsyn till individens behov. På så vis underlättas arbete i tematisk och projektinriktad form, vilket är några av grunderna inom freinetpedagogiken. Vi arbetar med åldersblandade grupper i år 1-6. Periodvis blandar vi även de äldre barnen. Det ger en trygg skolmiljö där de äldre får vara förebilder för de yngre.

Vi söker dig som är intresserad av att vara med och leda arbetet på fritidshemmet och skapa en helhet för barnen under hela dagen tillsammans med kollegorna i skola och fritidshemmet. Du ska vara intresserad av att arbeta med elevinflytande, demokratiska arbetsformer och låta estetiska lärprocesser står i fokus. Du ska vara språkligt medveten och arbeta på ett språkutvecklande sätt.

Du ska vilja vara en del av helheten som Freinetskolan Kastanjens utgör och vara intresserad av skolutveckling och att delta i kollegialt utvecklingsarbete.

Du förväntas vara legitimerad fritidspedagog eller legitimerad lärare mot fritidshemmet och vilja arbeta med freinetpedagogiken som grund. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde i augusti 2024.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Freinetskolan Kastanjen Ek Fören

Placering

Botkyrka

Kontaktperson

Freinetskolan Kastanjen Ekonomisk Fören

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Fritids i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons