Jobbsafari är en del avschibsted logo

FoU och Innovationsledare

Keijtec Solutions AB · · Ansök senast 6 maj (3 dagar kvar)

Deltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Om oss:

Keijtec Solutions AB, grundat 2017, är ett svenskt företag som designar och utvecklar industriella tekniska lösningar. Vår expertis sträcker sig till att erbjuda konsulttjänster inom produktutveckling, maskinteknik, IT, projektledning och strategisk affärsrådgivning. Vi strävar efter att underlätta energiomvandlingen genom att utveckla högeffektiva och storskaliga energiproduktion- och lagringstekniker för framtidens elnät.

Bakgrund:

Kairos-konceptet är vår innovativa lösning för energilagring. Det är ett nytt initiativ från Keijtec Solutions AB och är tänkt att väsentligt öka företagets affärer. Vi har nyligen fått medel från Energimyndigheten för att vidareutveckla konceptet med mål för industrialisering och marknadsintroduktion. Detta projekt syftar till att revolutionera lagring av kinetisk energi genom att använda teknologi med storskaliga svänghjul för att erbjuda ett pålitligt och kostnadseffektivt alternativ till konventionella batterilagringssystem. Med fokus på lågkostnadsmaterial och hållbar design prioriterar Kairos-konceptet miljövänlighet och kostnadseffektivitet framför den höghastighetsdrift som är typisk för nuvarande energilagringssystem.

Som FoU och Innovationsledaren för Kairos-konceptet kommer du att vara avgörande för att forma framtiden inte bara för Keijtec Solutions AB utan även för energilagringssektorn som helhet. Din roll innefattar hands-on ledning av projektets utveckling från konceptuella analyser till prototypstester och slutlig marknadslansering. I takt med att projektet växer kommer du att vara ansvarig för ett växande team av experter och konsulter för att förbättra designen, höja systemets effektivitet och säkerställa dess kommersiella genomförbarhet. Ditt arbete kommer direkt bidra till projektets strategiska riktning samt påverka både tekniska beslut och affärsstrategi.

Denna position är avgörande för att driva framgången för Kairos-konceptet, med målet att utveckla en skalbar och kostnadseffektiv energilagringslösning. Den ideala kandidaten är en dynamisk, innovativ ledare med en passion för hållbarhet och teknikutveckling som trivs med att axla ansvaret för att bygga något mycket stort från en mycket tidig utgångspunkt.

Ansvarsområden:

Projektledning och genomförande: Övervaka dagliga operationer relaterade till utvecklingen av Kairos-konceptet, säkerställa att projektets milstolpar uppnås inom angivna tidsramar och budgetbegränsningar.

Teknisk analys och utveckling: Utför detaljerade analyser av det kinetiska energilagringssystemet inklusive delsystem som magnetiska kontaktlösa lager, elektriska drivlinor och svänghjulet.

Marknads- och konkurrensanalys: Utför marknadsundersökningar och konkurrensanalyser för att förstå marknadens behov och positionera Kairos-konceptet effektivt på energilagringsmarknaden.

Immaterialrättslig hantering: Samarbeta med juridiska konsulter och patentexperter mm. för att utveckla en IPR-strategi och genomföra Freedom-to-Operate analyser.

Intressentengagemang: Samarbeta med interna och externa intressenter inklusive partners för att samordna projektets mål och resurser.

Rapportering och dokumentation: Förbereda omfattande rapporter och presentationer för ledning, investerare och myndigheter, som detaljerar projektets status, resultat och framtidsutsikter.

Ansökningsskrivning: Leda och hantera förberedelsen och skrivandet av kommande ansökningar om bidragsfinansiering (både nationellt och på EU-nivå) för ytterligare utvecklingsfaser av Kairos-konceptet samt våra framtida teknologier.

Konsulttjänster: Tillfälligt, på behovsbasis och enligt överenskommelse, erbjuda relevanta konsulttimmar till våra partnerorganisationer eller andra externa parter i enlighet med ovanstående ansvarsområden.

Kvalifikationer:

  • Masterexamen i energiteknik, maskinteknik eller ett relaterat område.
  • Flera (+5) års bevisad erfarenhet av projektledning, helst inom energisektorn eller relaterade områden.
  • Stark bakgrund och +5 års erfarenhet inom teknisk ekonomi och livscykelmodellering, design och analys av mekaniska och elektriska system, och innovationshantering, helst från en dynamisk startup-miljö.
  • Omfattande erfarenhet av FoU-ledning inom energisektorn.
  • Bevisat track-record av att leda innovativa projekt till framgångsrik slutförande.
  • Framgångsrik historik av att skriva bidragsansökningar (nationellt och/eller på EU-nivå) och erfarenhet av att leda bidragsfinansierade projekt.
  • Flytande i svenska och engelska krävs, ytterligare språk är en fördel.

Specifika färdigheter:

  • Skicklighet i att använda Googles svit av kontorsverktyg för effektiv hantering av och samarbete inom vårt distribuerade team.
  • En hög nivå av skicklighet krävs särskilt i användningen av Google Sheets, MS Excel, CAD-verktyg och andra simuleringsprogramvara för att designa, modellera och analysera mekaniska och elektriska system.
  • Expertis inom energilagring eller relevanta förnybara energitekniker, särskilt inom kinetiska och svänghjulssystem.
  • Förmåga att utföra detaljerade kostnadsanalyser och ekonomiska genomförbarhetsstudier.
  • Starka analytiska färdigheter med stor uppmärksamhet på detaljer samt förmågan att identifiera och lösa komplexa problem.
  • Utmärkta kommunikations- och interpersonella färdigheter, kapabla att arbeta effektivt i ett utspritt team och med olika grupper.
  • Stark förmåga att hantera och driva eget arbete och förbättra affärsprocesser.

Meriterande egenskaper:

  • Högskoleutbildning i företagsekonomi, entreprenörskap, ekonomi eller andra relevanta områden är högt värderat.
  • Erfarenhet av IPR-strategiutveckling och hantering.
  • Tidigare engagemang inom förnybar energisektor, särskilt i roller som interagerar med reglerande organ och marknadsintressenter.
  • Påvisad förmåga att bilda och leda multidisciplinära team och hantera storskaliga projekt.
  • Familjaritet med den svenska energimarknaden och regleringsmiljön.
  • Engagemang för jämställdhet och inkludering är väsentligt för oss.

Varför arbeta med oss?

Att gå med i vårt team innebär att vara en del av ett banbrytande projekt med betydande potential för global påverkan inom förnybar energisektor.

Denna position är inte bara ett jobb; det är en möjlighet att vara i frontlinjen för omvandlingen av energisektorn, vilket gör en påtaglig skillnad i att skapa en hållbar framtid.

Plats:

För att effektivt engagera och samarbeta med teamet, föredrar vi att den lämpliga kandidaten är positionerad i eller nära Stockholm.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Keijtec Solutions AB

Kontaktperson

Keijtec Solutions AB

Ansök via mejl

Dela jobbannonsen

Anmäl annons