Jobbsafari är en del avschibsted logo

Förskollärare till Växthusets förskola

Förskollärare till Växthusets förskola

Borås Stad · Borås · Ansök senast 9 maj (10 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens 23:2024:007 i din ansökan

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

På Växthusets förskola står leken i fokus där leken är barnens främsta verktyg för att lära.

Leka för att Lära, Leva och Lyckas är det som representerar vår förskola och namnen på våra avdelningar.

Vi tror på alla barns förmåga att vilja och kunna lära sig, där vi verkar för att alla barn ska vilja och våga utforska. Varje enskild individ ska få möjlighet att på sikt bli ansvarstagande och empatiska individer som fungerar väl i ett demokratiskt samhälle. Utbildningen skall präglas av barnens intressen och möjligheter till nya upplevelser, erfarenheter och lärande.

Varje dag ska barnen på Växthusets förskola få möta pedagoger som är närvarande, uppmuntrande, inspirerande, engagerade, tillåtande och intresserade. Pedagogerna har en vilja att vara på just Växthusets förskola och vill skapa möjligheter för barnen att få känna glädje, upptäcka, prova och utforska för att lyckas. Som pedagog har man tilltro till varje barn, man uppmärksammar varje barn och man är en förebild för dem där man stödjer, stöttar och pushar alla barn.

Oavsett om du är barn eller vuxen skall man respekteras och vi har en öppen inställning gentemot alla vi möter på vår förskola, där alla är lika mycket värda och behövs för att skapa trygga barn.

De prioriteringar vi gör utgår från barnens bästa i fokus även när det går emot en pedagogs önskningar. Detta är en grund för att vara professionella pedagoger med rätt fokus, som är väl förtrogna med sitt uppdrag och syfte på Växthusets förskola.

Växthusets förskola ligger i samhället Bredared, en bit utanför Borås, med närhet till skogen och dess fantastiska möjligheter. Naturen och närmiljön är naturliga inslag och en stor inspirationskälla i vår undervisning. Vi har två gårdar som vi delar upp oss på som har flera lekanordningar mm att erbjuda.

Vår utbildning utgår från läroplanen för förskolan, Lpfö 18 och under 2024 arbetar vi med våra prioriterade områden som just nu är lärmiljöer på förskolan.

Förskollärare till Växthusets förskola

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som förskollärare är att tillsammans med arbetslaget skapa bästa möjliga förutsättningarna för barns utveckling och lärande. Som förskollärare ansvarar du för att planera och genomföra undervisning enligt gällande styrdokument. Du använder dig av dokumentation som metod för att följa upp, analysera och utvärdera resultaten från er planerade undervisning. Analysen ligger sedan till grund för att utveckla verksamheten utifrån läroplan för förskolan samt verksamhetens prioriterade mål.

Du arbetar aktivt för att främja barnens förmåga att vara delaktiga och utöva inflytande över sin utbildning genom att lyssna in barns uppfattningar, åsikter och behov.

Du har pedagogisk utvecklingstid inlagt i schemat där det finns tid för reflektion i arbetslaget, kollegialt lärande samt enskild planering.

Vi har pedagogiska måndagar varannan vecka i schemat vilket innebär att all personal arbetar till 18.30 varannan måndag.

Övrig information

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncher, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande. Läs mer om oss och hur det är att Arbeta i förskolan - Borås Stad (boras.se).

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på Ersättning och förmåner - Borås Stad (boras.se).

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som tillsammans med barnen på Växthuset vill vara med och utforska och upptäcka. Du har lätt för att samarbeta men kan även arbeta självständigt och vill vara delaktig i att utveckla utbildningen. Du har ett positivt förhållningssätt till alla du möter och medverkar därmed till att skapa förtroendefulla relationer.

Som pedagog är du engagerad, nytänkande, kreativ och ser leken som ditt främsta verktyg för det livslånga lärandet. Du skapar förutsättningar för hållbar utveckling och begrepp som undervisning, demokrati och inkludering är viktiga i ditt arbete. Du är trygg att arbeta med barn som utmanar och bemöter barn som har behov av stöd med ett lågaffektivt bemötande och ser styrkor hos barnen.

Vi ser gärna att du har goda digitala kunskaper då det digitala är vårt främsta verktyg för tex dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete. Samt har en positiv inställning till att utveckla arbetet med digitala läromedel i undervisningen tillsammans med barnen.

Meriterande är också om du har erfarenhet/ utbildning av att arbeta med TAKK och bildstöd.

Du som inte fått ut din legitimation eller tar din examen under våren är också varmt välkommen att söka tjänsten. Till dess att du kan uppvisa legitimation är anställningen tidsbegränsad.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan."

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Borås Stad

Placering

Borås

Kontaktperson

Borås kommun

Vid ansökan:Ange referens 23:2024:007 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons