Jobbsafari är en del avschibsted logo

Förskollärare till Småvisans förskola Västra Hamnen

Förskollärare till Småvisans förskola Västra Hamnen

Utbildningsgruppen AOF AB · Malmö · Ansök senast 6 maj (7 dagar kvar)

Deltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Förskollärare i din ansökan

Om arbetsplatsen

Småvisans förskola verksamhetsidén är att skapa en förskola som ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska bedrivas med barnens behov som en utgångspunkt där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.

Småvisans förskola finns i Kirseberg och i Västra Hamnen. Förskolan i Kirseberg har två avdelningar med plats till 32 barn. Lokalen har en egen gård som är omringad av grönska och det finns en varierad miljö där barnen ges olika möjligheter till lek och lärande. I direkt anslutning till lokalen finns den mäktiga Garnisonsparken som har en stor lekplats.

Förskolan i Västra Hamnen som startade under augusti 2023 finns på Lilla Varvsgatan 22. Förskolan har plats för 20 barn. Området är omringad av fina lekplatser och parker så som Sollekplatsen, Fullriggarlekplatsen och Varvsparken.


Vi arbetar aktivt med att främja för god hälsa genom att dagligen utföra fysiska undervisningstillfällen där rörelse är i fokus i kombination med måltidspedagogik. Vi lär oss via våra sinnen och använder oss av Saphere-metoden, arrangerar skridskoskola för våra äldsta barn, arbetar med hållbar utveckling och hämtar inspiration från Generation Pep. Vår mat kommer från en cateringfirma med noga utvalda råvaror och närodlat för att kunna bidra till hållbar utveckling. Vår verksamhet bygger på lågaffektivt bemötande i alla situationer.

Vårt systematiska kvalitetsarbete bygger på 4 fokusområden som vi arbetar med under ett läsår. Under varje område lägger vi ut individuella pedagogiska dokumentationer i vår förskoleapp Tyra så att vi kan följa barnens lärprocesser. Vi har ett tematiskt och projekterande arbetssätt utifrån våra fokusområden.

Vi är arbetsplatsen för dig som vill vara med och göra skillnad för barnen och ge alla de bästa förutsättningar de kan få. Här får du möjlighet till personlig- och yrkesmässig utveckling genom fortbildning och kollegiala reflektioner.


Arbetsuppgift

Som förskollärare ansvarar du för att all undervisning sker i enlighet med målen i läroplanen och övriga styrdokument som finns för verksamheten. Du ansvarar för att tillsammans med kollegor planera, genomföra, utvärdera, analysera och dokumentera. Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor samt kunna anpassa undervisningen efter barnens individuella behov. Du är väl förtrogen med läroplanen och arbetar medvetet med barns inflytande och demokrati. Ditt arbete vilar på en vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Som förskollärare hos oss ska du kunna leda och styra verksamheten och övriga kollegor. Du får regelbundet kompetensutveckling och möjlighet till att delta i kollegiala reflektioner. Du kommer att ha en nära relation och samarbete med rektorn. Det är en fördel om du har körkort B då förskolan har en minibuss som vi kan använda för att åka på utflykter.


Kvalifikation

Förskollärarexamen med legitimation eller annan likvärdig akademisk utbildning krävs för anställning

Minst ett års erfarenhet som förskollärare

Vi söker dig som

Har ett tydligt barnfokus och ser det kompetenta barnet

Är engagerad i pedagogisk utvecklingsarbete och ser möjligheter i alla situationer

Du är tydlig, målinriktad och lägger stort fokus på god relation till barn, vårdnadshavare och kollegor

I ditt arbete är du positiv, har stor förmåga att samarbeta, god kommunikationsförmåga i både tal och skrift och har goda kunskaper om barns utveckling och lärande.

Är driven och kan leda samt inspirera arbetslaget med stort engagemang

Har lätt att samarbeta med kollegor

Är trygg i din yrkesroll

Har goda kunskaper i pedagogisk dokumentation, systematiskt kvalitetsarbete och att arbeta med digitala verktyg.

Eftersom förskolan är i startfasen har du stor möjlighet att påverka och bygga upp förskolan tillsammans med arbetslaget.

Övrigt

Utdrag från polisens belastningsregister innan anställning är ett krav.

Småvisans Förskola har kollektivavtal via Fremia

Lön

Enligt överenskommelse

Anställningsvillkor 

Tillsvidare med 6 månaders provanställning


Sysselsättning

Tjänsten är på 75 %


Arbetsgivare

Utbildningsgruppen AOF AB

Kontakt 

ansokan@smavisansforskola.se


Sista ansökningsdatum

2024-05-06

Tjänsten kan tillsättas tidigare om rätt kandidat hittas.


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Utbildningsgruppen AOF AB

Placering

Malmö

Kontaktperson

Småvisans förskola AB

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Förskollärare i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons