Jobbsafari är en del avschibsted logo

Förskollärare Hovgläntan i Ås

KROKOMS KOMMUN · Krokom · Ansök senast 30 apr. (1 dag kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ett jobb med plats för växtkraft

Vill du vara delaktig och bidra till en verksamhet som präglas av kollegialt lärande, kompetensutveckling och förbättringsarbete? Vill du fortsätta utvecklas i din roll som förskollärare och vara del av en helhet i kommunen? Till Hovgläntans förskola behöver vi nu en förskollärare. Sök till oss och gör skillnad på riktigt!

Krokom, kommunen mitt i Jämtland

Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år och är en av de mest barnrika kommunerna i Norrland. Krokoms kommun ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att arbeta för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.

Barn- och utbildningsförvaltningen, med ca 800 medarbetare och 20 rektorer, ansvarar för verksamheten i grundskola F-9, anpassad grundskola, fritidshem och förskola samt kost och lokalvård. Vi har 16 grundskolor och 21 förskolor spridda över hela kommunen. Samtliga förskolor i Krokoms kommun arbetar med tre gemensamma verksamhetsmål där likvärdighet, kvalitet och barns agens står i fokus!

Hovgläntans förskola har 5 avdelningar där det går ca 80 barn. Förskolan är belägen i centrala Ås, och består av en stor byggnad och ett fristående hus med närhet till naturen. Arbetet utgår från en helhetssyn på barn och barns behov där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Till Hovgläntan söker vi nu förskollärare med ett medforskande förhållningssätt som bidrar till att skapa stöttande undervisningsmiljöer. Vi söker en modig kollega som vågar utmana sig själv och andra med fokus på att driva utvecklingen framåt. Vi söker en närvarande kollega som finnas där barnen är och för barnen i deras lärande. Vi söker en kollega som är välkomnande och pålitliga och har ett fint bemötande.

En dag som förskollärare på Hovgläntan

I vår kommun utgår du ifrån barnens intressen, behov och erfarenhet. Du planerar lärprocesserna och med ett formativt arbetssätt genomför, följer upp, och utvärderar du undervisningen, med förankring i läroplanen. Barnens lärande synliggörs i form av digital pedagogisk dokumentation, med iPad som arbetsverktyg.

Förutom det systematiska kvalitetsarbetet bedrivs ett förebyggande och främjande barnhälsoarbete i samverkan med våra barnhälsoteam. Som ett stöd i ditt dagliga arbete har du ett nära samarbete med specialpedagog, pedagogiska utvecklare och rektor.

Verksamheten utövas så att lärandeobjekt och lärandeaktiviteter anpassas och varieras efter barnens intressen, förutsättningar och behov, så att omsorg, fostran och lärande bildar en helhet.

Enheterna i Krokoms kommun har ett gemensamt systematiskt arbetsmiljöarbete som utgår ifrån kommunens värdeord. Välkomnande, Modig, Nära och Pålitlig. Vill du fortsätta utvecklas i din roll som förskollärare, så är det här kommunen som gör plats för växtkraft.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du är väl förtrogen med de nationella styrdokumenten för förskoleverksamhet. Har du praktisk erfarenhet av lågaffektivt bemötande är det meriterande.

I din roll som förskollärare ansvarar du, tillsammans med övriga i arbetslaget, för att planera och bedriva verksamheten och genom det möta de behov varje enskilt barn har. Dokumentationen är en viktig del i våra dagliga reflektioner och även i det systematiska kvalitetsarbetet som tar verksamheten framåt och synliggör lärandet. Vi arbetar med inkludering, delaktighet och tillgänglighet som bärande idéer. Vi värdesätter din förmåga att kommunicera, reflektera, ta ansvar, samarbeta och att du genom din kreativitet är öppen för nya möjligheter.

Du ska bidra till en god arbetsmiljö och vara en positiv och trygg ledare som bemöter andra med respekt och delar med dig av din positiva energi. Du samverkar i hög grad med förskolor i området och arbetar aktivt och målinriktat för en väl balanserad och utvecklande verksamhet enligt styrdokumenten.

Digital kompetens och intresse för IKT förväntas.

Hälsning från din blivande chef

Välkommen att vara en del av vårt team!

Här arbetar vi i samverkan för att skapa de bästa möjligheterna för våra barn under sin vistelsetid på förskolan.

Vi är modiga i att våga utveckla och utmana oss själva för att förändra verksamheten framåt. Vi är närvarande pedagoger och finnas där barnen är och för barnen i deras lärande. Vi är välkomnande mot barn, kollegor, vårdnadshavare och andra personer som kommer in på vår förskola. Vi är pålitliga och lojala mot varandra och mot barnen vi möter.

För mig som ledare är viljan att våga utvecklas och viljan att ta ansvar viktiga egenskaper hos en pedagog i förskolan.

Vi söker dig som tillsammans med oss vill arbeta med att göra skillnad för barnen.

Hälsningar Stina Jonsson, rektor

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde i augusti eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdatum 2024-04-30

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga företrädare nås via kommunens kundcenter, 0640-161 00

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

KROKOMS KOMMUN

Placering

Krokom

Kontaktperson

Krokoms kommun

Dela jobbannonsen

Anmäl annons