Jobbsafari är en del avschibsted logo

Församlingspedagog

Församlingsgården Vetlanda · Vetlanda · Ansök senast 30 apr. (2 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vetlanda pastorat söker församlingspedagog 100% tidsbegränsad anställning

Församlingspedagog

Vetlanda pastorat befinner sig i ett förändrings-och utvecklingsskede. Med anledning av detta söker vi en församlingspedagog tidsbegränsat.

Att arbeta som församlingspedagog i Vetlanda pastorat innebär att du får vara en del av den stora satsning vi gör med att utveckla hela vårt pedagogiska arbete. Du ingår i ett arbetslag som består av präst, kantor, diakonal personal, pedagog och vaktmästare i ett nära samarbete. Vårt pastorat har ett pedagogiskt team som regelbundet träffas för inspiration, fortbildning och planering där du är en självklar medarbetare.

Dina arbetsuppgifter:

Du har ansvar för att planera och bedriva verksamhet i de församlingar där du är placerad. Vår undervisning och vårt förhållningssätt utgår från vår kristna trosuppfattning och värdegrund. Du kommer verka i grupper där du möter barn och ungdomar i alla åldrar samt deras föräldrar. Tjänsten innebär regelbundet kvällsarbete och viss helgtjänstgöring, detta eftersom vi vill arbeta på ett sätt där gudstjänstliv och vardagsverksamhet tydligt hör samman. I dina uppgifter ingår även samarbetet i de pastoratsgemensamma verksamheter som främst ligger på skollov. Du ansvarar för verksamhetsbudget, inköp samt verksamhetsuppföljning.

Om dig:

Vi söker dig som är utbildad församlingspedagog eller har annan pedagogisk utbildning som t.ex. förskollärare/lärare och vill bidra med dina kompetenser och erfarenheter. Yrkesmässig erfarenhet av pedagogiskt arbete i församling eller inom skola är meriterande. Det är viktigt att du besitter en förmåga att se alla barn, ta tillvara deras intressen, vilja och lust att lära samt möter och stärker barnen i deras vilja att utforska kyrkan och den kristna tron. Du behöver vara flexibel eftersom vi ibland behöver gå in och stötta upp i andra grupper utöver våra egna i vårt stora pastorat. Du behöver ta egna initiativ och arbeta självständigt men även ingå i teamarbete. Vi ser gärna att du är en driven person som inspirerar dina kollegor i det pedagogiska arbetet. Vi vill att du är socialt kompetent och bygger goda relationer med barnen och deras familjer samt arbetskamraterna. Arbetet kräver att du är strukturerad och tydlig. Du kommer att arbeta i en del digitala system så viss datorvana är bra. Som anställd hos oss är du alltid en representant för Svenska kyrkan och vi vill därför att du är lojal med vår kristna tro och värdegrund. Du behöver vara medlem i Svenska kyrkan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten kräver körkort och tillgång till egen bil.

Om oss:

Vetlanda Pastorat består av tio kyrkliga enheter som har ca 17 000 medlemmar. Vi är idag omkring 90 anställda vilka verkar inom olika församlingar och arbetsområden. Våra förtroendevalda är aktiva och engagerade i arbetet med att förändra och utveckla vårt arbete. Pastoratet överensstämmer med kommunens gränser. Ledorden för vår arbetsplats är positiv, omtanke, respekt, samarbetsvilja och ärlighet.

Kravprofil

· församlingspedagogutbildning eller likvärdig pedagogisk utbildning

· erfarenhet av församlingsarbete eller annat pedagogiskt arbete

· erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och familjer

· medlem i Svenska kyrkan

· goda kunskaper i svenska i tal och skrift

· grundläggande kunskaper i digitala system

Heléna Svenson, HR-specialist 0383-76 37 14 helena.svenson@svenskakykan.se

Johanna Salomonsson, undervisningsansvarig 0383-76 37 03 johanna.salomonsson@svenskakyrkan.se

Tjänstens omfattning: 100% tidsbegränsad anställning 2024-08-19 t.o.m. 2025-07-31 med möjlighet till förlängning

Lön: Avtalsenlig

Sista ansökningsdag: 30 april ansökan skickas till helena.svenson@svenskakyrkan.se (obs ett s i Svenson)

Löpande urval kommer göras och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Du måste uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Tillträde: 2024-08-19

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Församlingsgården Vetlanda

Placering

Vetlanda

Kontaktperson

Vetlanda Pastorat

Ansök via mejl

Dela jobbannonsen

Anmäl annons