Jobbsafari är en del avschibsted logo

Försäljningschef

ERA Fönster i Sverige AB · Halmstad · Ansök senast 22 maj (19 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

ERA Fönster tillverkar och levererar kundanpassade fönster av högsta kvalitet och är även återförsäljare av svensktillverkade ytterdörrar. Till verksamheten i Halmstad söker vi nu en Försäljningschef

Det här är ERA Fönster

Det hela började med det lilla snickeriet ERA Fönster i Väröbacka 1913. Snickeriet blev 1967 försäljningsbolaget ERA. Det dröjde inte länge innan verksamheten flyttade till Göteborg för att sedan 1980 köpa en snickerifabrik i Tidaholm. Där kunde Elsy och Rolf bli självförsörjande på trädetaljer, köpte hela träd och gjorde allt i processen själva.

Expansionen fortsatte och vi byggde en ny fabrik i Lindome som Mölndals kommun utsåg till årets snyggaste byggnad. Fabriken blev snabbt för liten och i slutet på 90-talet flyttade vi tillbaka dit allt startade – Väröbacka. Elsy och Rolf drev ERA Fönster i nära 40 år tills deras söner och Inwido-koncernen tog över.

Sedan 2006 har ERA Fönster i Sverige AB varit en del av Inwido. Som Europas ledande fönsterkoncern är Inwidos affärsidé att utveckla och sälja marknadens bästa kundanpassade fönster- och dörrlösningar. Inwido består av 34 affärsenheter med cirka 4 700 anställda runt om i Europa. 2023 omsatte koncernen 9 miljarder kronor. ERA Fönster omsätter idag 75 miljoner och har sex anställda. Bolaget drivs självständigt och vi ser nu en spännande tid framåt.

Din roll

Som försäljningschef på ERA Fönster är du en nyckelperson i vår satsning framåt, där ditt ansvar ligger i att driva och utveckla försäljningen utifrån det koncept vi under en längre tid har arbetat fram. Du kommer att på daglig basis delta i och driva bolagets egenförsäljning och ha en nära och direkt kontakt med slutkunder. Vi samarbetar med certifierade fönsterbytare i hela Sverige och har en nära kontakt med dessa yrkesmän.

Du är beställare till vår marknadsbyrå för att tillsammans identifiera och implementera korta och långsiktiga marknadsaktiviteter för bolaget, exempelvis mässor och andra säljfrämjande aktiviteter. Rollen innebär att styra försäljningsorganisationen utifrån försäljningsstrategier och nedbrutna mål mot bolagets övergripande strategi. Du utvecklar och säkerställer att bolaget jobbar med relevanta affärstödjande system för att bedriva en effektiv och professionell säljverksamhet. Som försäljningschef ansvarar du också för att specifika sälj- och KPI-rapporter regelbundet följs upp.

Du har personalansvar för fyra personer, inne- och utesäljare samt eftermarknad och ansvar för att utveckla organisationen. Du har eget budgetansvar och är en del av ledningsgruppen tillsammans med VD och CFO och kommer ha ett nära samarbete med VD inom ERA Fönster i strategiska och taktiska frågor. Placering för tjänsten är Halmstad men tjänsten omfattar några resdagar i månaden. Du rapporterar till vd.

Dina erfarenheter

Vi ser att du har erfarenhet av försäljning, gärna fältförsäljning och uppsökande försäljning, och av att bygga och vårda kundrelationen. Har du tidigare jobbat med teknisk försäljning och B2B är det ett plus. Vi ser också att du har erfarenhet av ledarskap eller coachning inom försäljning och att du behärskar svenska samt engelska i både tal och skrift.

Din profil

Du är en engagerad person där försäljning och relationsbyggande är naturligt för dig. Du har lätt att sätta dig in i olika situationer och kan snabbt byta fokus mellan det strategiska och operativa arbetet. Du är förtroendeingivande och trivs med att coacha och inspirera människor i din omgivning och kan på ett naturligt sätt skapa goda relationer med olika yrkeskategorier. Till naturen är du en ledare med en tydlig kommunikationsstil och förmågan att vara lyhörd.

ERA Fönster kan erbjuda dig

En försäljningschefs roll i ett väletablerat bolag med en öppen och jordnära miljö med stort engagemang och driv i att hitta lösningar. En tjänst som innebär att ta eget ansvar, men givetvis med laget i ryggen. Great Place To Work är något vi prioriterar och aktivt jobbar med. Varje år hamnar poängen högt vilket är något vi är mycket stolta över! Vi har fokus på hållbarhet, både i dag och i framtiden, och är ledande i utvecklingen av energibesparande fönster och ställer höga krav på våra underleverantörer.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Christina Cajtoft, telefon 070-302 15 23 eller Malin Classon 070-397 31 40. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast För att få en hög kvalitet i rekryteringsprocessen vill vi att du skickar in din ansökan via Finnveden Executives hemsida, www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

ERA Fönster i Sverige AB

Placering

Halmstad

Kontaktperson

Finnveden Executive AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons