Jobbsafari är en del avschibsted logo

Företagsrådgivare inom arbetsrätt till Maskinentreprenörerna

Företagsrådgivare inom arbetsrätt till Maskinentreprenörerna

ByHart AB · Luleå · Ansök senast 26 maj (9 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Nu finns en riktigt attraktiv roll för dig som under din karriär blivit duktig på och trivs med att guida i personal- och arbetsgivarfrågor i kombination med att planera och ansvara över ditt arbete.

Hos Maskinentreprenörerna får du möjlighet att arbeta inom en idéburen verksamhet med företagsrådgivning, där tyngdpunkten ligger på arbetsrätt och förhandling.

Om tjänsten

Det här är en ersättningsrekrytering för en av våra medarbetare som går i pension.

Rådgivning inom områdena arbetsrätt, kollektivavtal och personal/HR till våra medlemmar har hög prioritet och du kommer att fylla en viktig funktion med eget ansvar för våra medlemsföretag i de nordligaste delarna av Sverige. Du är också en viktig initiativtagare till att hålla kontakten med medlemsföretagen i syfte att förekomma och fånga upp behov och stöd. Du har ett intresse för omvärldsbevakning inom ämnesområdet och ansvarar för kunskapsöverföring både i form av mindre utbildningsinsatser och löpande i de vardagliga dialogerna.

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker i samverkan med ByHart, du anställs direkt hos Maskinentreprenörerna.

Om företaget

Maskinentreprenörerna (ME) är bransch- och arbetsgivarorganisationen för Sveriges maskinentreprenörer. Vi företräder och stödjer företagare som arbetar med anläggningsmaskiner. ME tecknar de kollektivavtal som medlemsföretagen tillämpar. Våra ca 4 200 medlemsföretag med 22 000 anställda och 25 000 arbetsmaskiner bygger Sveriges infrastruktur. Medarbetarna bidrar på olika sätt till att medlemmarna får professionell rådgivning och stöd i arbetsgivar- och branschfrågor, samt driver opinion i frågor som är viktiga för branschen.

Inom Maskinentreprenörerna finns också ME-skolan som bedriver kursverksamhet och yrkesutbildning inom gymnasie- och vuxenutbildning på tio orter i landet.

Maskinentreprenörerna är en del av Svenskt Näringsliv. Vi erbjuder en kreativ och utvecklingsinriktad miljö, i en medlemsdriven organisation med korta beslutsvägar. Att utveckla, prova oss fram och hitta nya vägar är centrala nyckelord för oss som vi hoppas att du också värderar högt.

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Rådgivning inom arbetsrätt och andra personalrelaterade frågor
  • Förhandlingar med facken
  • Medlemsservice via telefon, mejl och företagsbesök
  • Servicetelefon under kontorstid enligt schema, cirka två halvdagar i veckan

Du kommer att tillhöra en avdelning med nio kollegor som har motsvarande roll med andra geografiska ansvarsområden samt två kollegor som är arbetsrättsjurister. Du rapporterar till Förhandlingschef/Chefsjurist/vVD.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du ha:

  • Minst cirka 10 års erfarenhet av att ha arbetat med personalfrågor där tyngdpunkten legat på arbetsrätt och kollektivavtal.
  • Du har praktiskt förvärvade kunskaper om och är trygg med hantering av personalärenden
  • Dokumenterad förhandlingsvana
  • Flytande svenska i tal och skrift, finska meriterande

Vidare är det en stor fördel med en relevant utbildning på högskolenivå inom t ex HR eller juridik. Alternativt har du motsvarande kunskaper förvärvade genom dokumenterad erfarenhet.

I rollen som företagsrådgivare är du trygg i att tolka och tillämpa den arbetsrättsliga lagstiftningen och kollektivavtal. Du kommer att ha ett huvudägandeskap för det kollektivavtal som rör gruvsektorn och näringar i anslutning till gruva. Om du har erfarenhet från gruv- och/eller entreprenadbranschen ser vi det därför som mycket meriterande.

Vi förutsätter att du har god dator- och systemvana samt B-körkort då du kommer att resa i tjänsten. Du kommer att få tillgång till förmånsbil.

För den här rollen lägger vi stor vikt vid din personlighet och dina förmågor. Du är duktig på att bygga långsiktiga relationer och har lätt för att knyta nya kontakter. Du är en god lyssnare och anstränger dig för att leverera lösningar på ett sätt som skapar förtroende hos våra medlemmar.

Du kan effektivt lösa arbetsuppgifter självständigt samt är nyfiken och öppen för att lära dig nya saker. Arbetet kräver att du är noggrann och kan driva medlemmars ärenden och förhandlingar samt vara ett stöd åt företagen. Du är också bekväm med förändringar och kan snabbt lösa problem när det uppstår.

Vad erbjuder ME?

På ME arbetar cirka 70 personer på elva kontor och tio skolor runt om i landet. Hos oss kommer du möta en kreativ och utvecklingsinriktad miljö, i en medlemsdriven organisation med korta beslutsvägar. Vi skulle beskriva oss som en liten och familjär organisation som vågar utveckla och prova oss fram för att hitta nya vägar.

Vi erbjuder möjlighet till distansarbete två dagar i veckan enligt policy, friskvårdsbidrag, hälsoundersökning, privat sjukvårdsförsäkring, förmåner i plattformen Benify, lunchförmån och arbetstidsförkortning. Tjänsten är på heltid 37,5 h/v.

Övrig information

Start: Omgående eller enligt överenskommelse

Plats: Tjänsten utgår från kontor i Luleå (finns dock möjlighet till annan geografisk placering). Resor inom region norr förekommer som en del av ditt normala arbete, liksom resor till exempelvis Stockholm eller andra regioner för träffar med kollegor förekommer vid behov.

Lön: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 26 maj, men urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

ByHart AB

Placering

Luleå

Kontaktperson

ByHart AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons