Jobbsafari är en del avschibsted logo

Föreståndare Indomi HVB

Indomi AB · Falun · Ansök senast 5 maj (6 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Indomi HVB i Falun söker en driven föreståndare med ett stort engagemang där individen och våra processer står i fokus.

Som föreståndare på Indomi HVB uppskattar du att vara en del av ett team då du jobbar nära verksamhetschefen och den dagliga verksamheten. Vi ser gärna att du som söker rollen som föreståndare hos oss är trygg i din roll som ledare och har en hög grad av flexibilitet. Vi värdesätter ett gott samarbetsklimat och teamkänsla.

Indomi HVB i Falun ingår i Indomi koncernen som är en etablerad koncern inom behandling, vård och omsorg. Inom koncernen finns specialistmottagningar inom barn och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri, stödboende för vuxna och konsulentstödd familjehemsvård.

Indomi HVB är ett HVB hem med tillstånd för 14 platser. Målgruppen är pojkar och flickor i åldrarna 15-18 år med psykosocial problematik så som riskbeteende, destruktivt nedbrytande beteende, social problematik, relationsproblematik samt svårigheter med skolgång.

Indomi HVB är placerat på Kaserngården i Falun där boendet är fördelat på två våningsplan i ett trivsamt hus från regementets tid.

Kvalifikationer

Som föreståndare på Indomi HVB är det du som föreståndare som står på tillståndet för verksamheten. Du behöver därför ha en relevant akademisk utbildning såsom socionom, beteendevetare eller annan lämplig utbildning enligt krav från inspektionen för vård och omsorg (IVO). Vi ser gärna att du har minst 2 års yrkeserfarenhet från kvalificerat socialt arbete inom HVB verksamhet, samt yrkeserfarenhet av arbetsledande roller. I din roll som föreståndare är det viktigt att du har en god förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift.

Tjänsten

Som föreståndare på Indomi HVB har du yttersta ansvaret för verksamheten. Tillsammans med verksamhetschefen leder ni verksamhetens kvalitetsarbete och arbetet med att lagar och regler efterlevs i verksamheten i enlighet med IVO och socialtjänstlagen.

Som föreståndare på Indomi HVB kommer du etablera goda kontakter och samarbete med socialtjänsten över hela landet. Vi tror att alla gynnas av en god boende miljö, där din roll som föreståndare blir att skapa och upprätthålla en balanserad struktur på vårt boende tillsammans med verksamhetschefen och medarbetarna. Föreståndaren ansvarar för risk och skyddsbedömning samt kartläggning inför placeringen. Tillsammans med verksamhetschefen skapa genomförandeplaner där du som föreståndare har det yttersta behandlingsansvaret. Vi strävar ständigt efter att ha en mycket god kommunikation med myndigheter, skolor, vårdnadshavare.

Du som föreståndare har det yttersta ansvaret för personalen och er arbetsmiljö. Ditt arbete med koncernens kvalitetsledningssystem lägger vi stor vikt vid. Du kommer att ingå i koncernens ledningsgrupp, där vi följer vårt kvalitetsarbete när det kommer till medarbetarsamtal, lönesamtal, uppföljning och rapportering. Du ansvara över budget och måluppfyllelse samt säkerställer att budgeten efterlevs i verksamheten.

En grundförutsättning för att anställningen ska kunna tillämpas är att IVO beviljar tillstånd till den tilltänka föreståndaren

Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Intervjuer sker löpande under rekryteringstiden. Tjänsten kan komma att tillsättas innan rekryteringstiden har löpt ut.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Indomi AB

Placering

Falun

Kontaktperson

Indomi AB

Ansök via mejl

Dela jobbannonsen

Anmäl annons