Jobbsafari är en del avschibsted logo

Finance & Business Controller

Hansson PyroTech AB · Lindesberg · Ansök senast 30 apr. (1 dag kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vill du vara med och bidra i en verksamhet som jobbar med produkter som räddar liv? Som Finance & Business Controller hos oss får du just den möjligheten!

Våra nödsignaler används över hela världen och med sin tekniska kompetens och avancerade teknik har Hansson PyroTech AB säkrat sin position som världsledande inom pyrotekniska nödsignaler.

Hansson PyroTech AB grundades 1888 i Göteborg. Under 1890-talet blev företaget känt som en skicklig och pålitlig tillverkare av marina signalbloss. Produktsortimentet blev snart omfattande och redan i början av 1920-talet producerade företaget alla typer av nödsignaler som finns tillgängliga på marknaden, t.ex. fallskärmsraketer, handbloss och livbåtsrök. Sedan 2002 finns Hansson PyroTech AB i Lindesberg och ingår i Nammo koncernen. Närmsta moderföretaget är Nammo Sweden AB som har ca 450 anställda i Sverige.


Rollen

Som Finance & Business Controller hos oss finner du en nyinrättad och bred roll där du har stor möjlighet att påverka. Här blir du en viktig del i en mindre organisation, samtidigt som du interagerar och samarbetar med kollegorna inom Nammo koncernen.

I rollen äger du de finansiella rutinerna i företaget. Samtidigt har du ett ansvar för att bidra till måluppfyllnad och ständiga förbättringar i hela verksamheten. Då rollen innefattar både business och finance controlling kommer du arbeta nära affären och produktionen med analys och beslutsstöd. Vidare ansvarar du för redovisning och rapportering enligt lag och koncernens riktlinjer.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat innefatta:

- Ansvar för god intern finansiell kontroll i företaget, och att bistå intern och extern finansiell revision av företagets förvaltning och räkenskaper

- Redovisning av affärshändelser i affärssystem

- Rapportera finansiella data för periodiska utfall, prognoser, budget och strategisk plan i gruppens konsolideringssystem

- Leda processen för planering av förväntat finansiellt resultat för företaget

- Följa upp, analysera och presentera finansiellt utfall för företaget

Rollen är placerad hos oss i Lindesberg. Du kommer att rapportera till General Manager för Hansson PyroTech samt ha ett nära samarbete med Finance & IT Manager för Nammo Sweden.


Vår kandidat

Vi söker dig som finner motivation i att utveckla verksamheten genom dess finansiella processer och som uppskattar ett brett samarbete. Vidare ser vi att du har:

- Högskoleexamen med inriktning mot företagsekonomi och redovisning

- Tidigare erfarenhet inom redovisning och rapportering

- Tidigare erfarenhet av att arbeta inom tillverkningsindustri och i en koncern är meriterande

- Erfarenhet av ekonomistyrning, affärssystem och utveckling av finansiella processer är ett stort plus

- Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav

För att trivas i rollen tror du att du är en flexibel och nyfiken person som gärna arbetar lösningsorienterat. Vidare tror vi att du är strukturerad och ser nyttan i att arbeta transparant och kommunikativt för att driva ditt arbete framåt.


Kontakt

För mer information gällande rollen och Nammo är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef, Tommi Sjöberg på tommi.sjoberg@hansson-pyrotech.com

Intervjuer genomförs löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30/4-2024.

Varmt välkommen!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Hansson PyroTech AB

Placering

Lindesberg

Kontaktperson

Nammo Sweden AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons