Jobbsafari är en del avschibsted logo

Familjerättssekreterare till Familjerätten

Familjerättssekreterare till Familjerätten

Borås Stad · Borås · Ansök senast 5 maj (6 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens 26:2024:015 i din ansökan

Vill du göra skillnad och gillar att arbeta med barnet i fokus? Familjerätten I Borås behöver en ny medarbetare då en av våra erfarna kollegor snart går i pension. Hos oss får du förtroendet, kunniga kollegor och varierande meningsfulla arbetsuppgifter. 

Familjerättsenheten är en del av Individ och familjeomsorgsförvaltningen i Borås Stad. Enheten handlägger även familjerättsärenden för Bollebygd, Svenljunga, och Herrljunga kommun. På Familjerättsenheten arbetar familjerättssekreterare, socialadministratör, metodhandledare och chef, sammanlagt är vi 13 medarbetare. Metodhandledaren fördelar utredningsarbetet och handleder familjerättssekreterarna i sina uppdrag juridiskt och metodiskt. Chefen har även ansvar för två andra enheter men arbetar också nära metodhandledaren på familjerätten. På familjerätten jobbar vi ihop i team och gillar kollegialt lärande. Verksamheten Familjerättsenheten finns på Österlånggatan 64 i Borås.

Familjerättssekreterare till Familjerätten

Arbetsuppgifter

Som familjerättssekreterare handlägger du utredningar gällande frågor om vårdnad, boende och umgänge, faderskaps- och föräldraskapsutredningar samt genomför samarbetssamtal. Du handlägger även adoptionsutredningar. På familjerätten stöttar vi föräldrar att uppnå varaktiga lösningar kring vårdnad, boende och umgänge och vi arbetar aktivt med barns delaktighet och medskapande i de olika familjerättsliga processerna. Familjerätten deltar på muntliga förberedelser i Borås tingsrätt och arbetar aktivt i att lyfta barnets perspektiv i konflikten samt att arbeta förebyggande för barnets bästa. Med samverkan i fokus och ett systemiskt synsätt arbetar vi för att förebygga och förbättra stödet för barn och familjer i vårdnadskonflikter.

Övrig information

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har erfarenhet av familjerättsligt arbete, myndighetsutövning inom barn och unga eller annan erfarenhet av arbete med familjer inom socialtjänst. B-körkort är ett krav. Som person är du trygg i dig själv och driver ansvarsfullt och självständigt ditt arbete framåt. Du har en god samarbetsförmåga där du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Hos oss arbetar du enligt barnrättsperspektivet för att säkerställa barnets rätt att komma tills tals och du analyserar dina beslut utifrån barnets bästa.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Borås Stad

Placering

Borås

Kontaktperson

Borås kommun

Vid ansökan:Ange referens 26:2024:015 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons