Jobbsafari är en del avschibsted logo

Familjehem/Jourhem sökes!

Ademco AB · Halmstad · Ansök senast 18 maj (21 dagar kvar)

Extrajobb, Visstidsanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Familjehem i din ansökan

Familjehem/Jourhem sökes!

Vår verksamhet växer. Därför är vi i behov av fler familjehem! Främst söker vi familjevärdar som är intresserade att bli familjehem för barn, ungdomar, unga vuxna, men även familjevärdar som utöver att erbjuda familjehem även kan erbjuda arbetsrelaterad utbildning/sysselsättning till unga vuxna och vuxna.

Att vara familjehem/Jourhem

Er nya familjemedlem ska inkluderas i hemmets vardag, där familjevärdarna ska fungera som positiva förebilder och ansvara för omsorg, struktur, engagemang och trygghet. Vid önskemål om att erbjuda ett familjehem är det ytterst viktigt att alla familjemedlemmar är positiva och har en insikt om vad ett uppdrag kräver i fråga om: tid, engagemang, tålamod, struktur, en positiv inställning och social kompetens.

Ekonomisk ersättning

Som familjehem får du ekonomisk ersättning i form av - Arvode och Omkostnadsersättning.

Arvodet är den ersättning man får för uppdraget som utförs och är både pensionsgrundande samt skattepliktigt.

Omkostnadsersättningen är skattefri och ska täcka utgifter för kosthållning, kläder, boende, fritidsaktiviteter och annat klienten behöver.

För att bli godkänd som familjevärd/familjehem Nya familjevärdar utreds av oss enligt vedertagna krav. Man genomför en familjehemsutredning som består av en skriftlig redogörelse utifrån en fastställd mall. Här får man berätta om sitt liv utifrån värdegrund, uppväxt, familjeförhållande, utbildning/yrke, fritidsintressen, politiskt engagemang, livsåskådning/religion, tidigare erfarenheter av rehabiliterings/behandlingsarbete, klientmålgrupp som man föredrar. Man lämnar även in utdrag från vedertagna register – Polisens belastningsregister, Kronofogden samt Socialtjänsten. I samband med utredningen får familjen besök av ADEMCO AB:s familjehemsansvarige (Socionom), som undertecknar familjehemsutredningen förutsatt att den uppfyller de formella kraven och godkännes i sin helhet.

Ademco AB är ett företag som erbjuder kvalificerade sociala insatser på uppdrag av kommuner och stadsdelsförvaltningar. Våra medarbetare har lång erfarenhet och kompetens inom områden som barn- och ungdomsvård, våldsutsatthet/skyddat boende, missbruk, kriminalitet, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och arbetsinriktad rehabilitering.

Vi kan erbjuda familjehem i ett flertal regioner i Sverige och även i några andra länder. Vi tar emot barn, ungdomar, unga vuxna, vuxna, par, ensamstående med barn och familjer.

Vår personal och externa medarbetare representerar en bred kompetens såsom inriktningarna - Socionom, Socialpedagog, Fritidsledare, Pedagog, Psykoterapeut, KBTcoach, Skydds- och säkerhetskonsult, Handledare, Entreprenör, Kostrådgivare, Personlig tränare. Vi satsar på kontinuerlig kompetensutveckling och handledning för både vår personal och våra familjehem. Vi erbjuder interna utbildningar som är anpassade till vår verksamhets målgrupper och behov. Exempelvis erbjuder psykoterapeuten vi samarbetar med en 3- månaders komprimerad utbildning på distans till, diplomerad KBT-coach. Vi följer också de certifierade utbildningsprogrammen som rör olika aspekter av våld, trauma, psykosociala problem, Barnkonventionen och annat som är relevant för vårt arbete. Viktigt inom vår verksamhet är att medverka till självständighet. Att alla klienter inom överskådlig tid ska kunna klara sig på egen hand och bli självförsörjande (undantagen är placerade mindre barn som behöver fostran, stöd och omvårdnad utifrån en sund värdegrund till de blir unga vuxna. Vår verksamhet är präglad av fokus på lösningar och möjligheter, som innebär att vi försöker hitta potentialer hos klienten som går att vidareutveckla, istället för att lägga för mycket fokus på det som är negativt.

ÖPPENVÅRD - EGET BOENDE Vi erbjuder även eget boende i lägenhet, med stöd utifrån behov, på ett flertal platser i Sverige, men också i några andra länder. Utlandsplaceringar erbjuds främst till personer med skyddsbehov. Beträffande denna målgrupp är det extra viktigt att arbeta utifrån en lösningsfokuserad och möjlighetsorienterad metod, som främjar klienternas utveckling och välbefinnande. I dessa sammanhang är ett prioriterat skydds- och säkerhetsperspektiv ett måste för att kunna bedöma och hantera de risker och hot som klienterna kan utsättas för. Under hela placeringen säkerställer vi våra klienters integritet och sekretess.

Vid intresse av att erbjuda familjehem i ADEMCO AB:s regi kontakta oss för ytterligare information.

Ansökan 

Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ademco AB

Placering

Halmstad

Kontaktperson

ADEMCO AB

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Familjehem i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons