Jobbsafari är en del avschibsted logo

Exportsäljare

Seaflex AB · Umeå · Ansök senast 15 maj (16 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Seaflex AB säljer flexibla förankringssystem världen över till marinor, flytande hus, hotell, färjeterminaler, fiskodlingar, med mera. Vi brukar säga att (nästan) allt som flyter går att förankra med Seaflex! Vi har sedan företagets grundande 1987 haft som mål att erbjuda ett mer hållbart och miljövänligare alternativ till traditionella förankringstekniker såsom kätting och pålar. Under de senaste åren har efterfrågan på förankringslösningar inom förnyelsebar energi ökat markant, och vi är i dagsläget världsledande inom denna nisch inom framför allt flytande solcellsparker.

Vi söker nu exportsäljare till Seaflex med hela världen som arbetsområde! Är du en lagspelare med framtidstro? Detta är tjänsten för dig som vill arbeta i en mindre organisation med stora möjligheter!

Om tjänsten

I den här tjänsten kommer du initialt att arbeta tillsammans med en erfaren säljare under tiden du lär dig om våra produkter och tjänster, samt vår försäljningsprocess som lägger stor tyngd på relationsbyggande. Alla våra säljprojekt är unika och skräddarsys enligt våra kunders behov. Detta innebär att vi utbildar och förklarar vår process för kunden så att lösningen vi levererar är optimerad för projektet i fråga.

Våra produkter återfinns både inom marina- och flytande sol-segmentet. Vi arbetar med partners där våra produkter integreras med och säljs vidare som en del av deras lösning. Vi lägger stort fokus på att bygga och underhålla relationer med dessa. Utöver dessa viktiga nyckelkunder tar vi även emot många förfrågningar från nya kunder, och genomför uppsökande försäljning genom att kartlägga potentiella samarbetspartners, återförsäljare och slutkunder som vi kontaktar och presenterar Seaflex för antingen på distans eller via kundbesök.

En viktig del av arbetet mot kund och partners är beredningsfasen då vår förankringslösning skräddarsys efter kundens platsspecifika behov. Här arbetar du i nära samarbete med våra ingenjörer som utför tekniska analyser av väderdata och dimensionerar förankringslösningen för att hantera förväntade påfrestningar från väder och vind. Vi har även en administrationsavdelning som hjälper dig att ta fram avtalsdokument, samordna transporter med mera. Som säljare är du dock huvudkontakt och ansiktet utåt genom hela processen, från inledande kontakt till färdig installation.

Kvalifikationer och krav

Eftersom detta är en tjänst utan krav på erfarenhet eller kompetens inom området kommer utbildning att ske på plats tillsammans med en handledare. Tidigare erfarenhet av exportförsäljning eller liknande är meriterande men inte ett krav.

För att du ska trivas med tjänsten och hos oss på Seaflex ser vi att du:

  • Pratar och skriver flytande engelska. Eftersom vi säljer nästan uteslutande utanför Sverige sker i princip all daglig kommunikation på engelska, så vi ser det som ett absolut grundkrav att du känner dig mycket bekväm med att kommunicera på engelska på en professionell nivå.
  • Är förberedd på att tjänsten innebär att du förväntas hålla presentationer tillsammans med våra kunder, både digitalt och personligen. Vi reser regelbundet till mässor och tar emot besök och besöker kunder i deras hemländer.
  • Trivs i en roll där du förväntas vara proaktiv och ta en aktiv roll i införsäljningsprocessen. Vi arbetar enlig Challenger-filosofin där vi vill driva affären framåt genom att utbilda, ställa frågor och skapa mervärde för kunden genom den erfarenhet och expertis vi har inom förankringsteknik. Vi inväntar inte beställningar; vi leder kunden till ett beslut.
  • Gillar att resa, är öppensinnad och intresserad och ödmjuk i mötet med andra kulturer.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Seaflex. Vi söker en glad och positiv person som inspirerar andra, värdesätter att ha roligt på jobbet och är prestigelös. Du är en lagspelare i alla lägen och inser värdet av en fungerande arbetsgrupp.

På sikt, när du är färdigutbildad, kommer du att hantera dina egna kunder, projekt och marknader, besöka kunder på egen hand genomföra hela säljprocessen från start till mål.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Seaflex AB

Placering

Umeå

Kontaktperson

Seaflex AB

Ansök via mejl

Dela jobbannonsen

Anmäl annons