Jobbsafari är en del avschibsted logo

Erfaren IT-forensiker till Uppsala

Polismyndigheten Region Mitt · Uppsala · Ansök senast 5 maj (4 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens A233.235/2024 i din ansökan

Arbetsuppgifter

Vi som arbetar som IT-forensiker arbetar med IT-spår i brottsutredningar. Vi arbetar med att säkra, bearbeta, analysera och presentera den digitala bevisningen i olika utredningar. Hos oss får du bland annat arbeta med att extrahera information från datorer och mobiltelefoner men det kan även vara annan digital utrustning såsom t ex drönare, kameror, övervakningssystem och IoT. Eftersom arbetet innebär att säkra digital bevisning kommer du att behöva montera isär hårdvara eller andra tekniska föremål för att lösa dina arbetsuppgifter.

Andra arbetsuppgifter som kan ingå är IT- forensiska undersökningar i nätverksmiljö, biträda vid husrannsakningar där till exempel digital bevisning ska säkras, skriva protokoll samt vittna i samband med rättegång. En stor del av uppdraget kommer även innebära att vara mentor till nyanställda och fortbilda kollegor i regionen. Arbetet som IT-forensiker är brett och utvecklande där det alltid finns något nytt att lära sig.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Flera års aktuell erfarenhet av IT-forensiskt arbete som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
  • Högskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning inom IT, data, IT-forensik, hårdvara, elektronik etc. som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
  • God kunskap inom IT såsom hårdvara, operativsystem och applikationer och system.
  • Erfarenhet av att felsöka IT-utrustning.
  • Stort intresse av att lära dig mer om IT, teknik samt IT-forensik.
  • God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska.
  • Körkort med B-behörighet.
  • Svenskt medborgarskap.

Vi ser det som meriterande om du även har någon eller flera av följande:

  • Spetskompetens inom områden som dekryptering, utveckling av script, programmering eller annan kompetens som är relevant för IT-forensiskt arbete.
  • Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska.

För att lyckas i rollen behöver du vara lugn och stabil och du kan hantera lite högre arbetsbelastning väl. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt ställs krav på god samarbets- och kommunikationsförmåga samt att du har en hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Som person är du nyfiken på teknik och tekniska lösningar. Arbetsuppgifterna innebär även att du behöver vara flexibel, ha god förmåga att lösa problem samt arbeta strukturerat med hög noggrannhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Eftersom du i din roll som IT-forensiker kommer att skriva och sammanfatta en hel del ser vi gärna att du skickar in din ansökan på svenska.

Ansökan

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

I meddelandefältet kopierar du även över följande frågor och svarar kort på dem:

  • Har du flera års aktuell erfarenhet av IT-forensiskt arbete som är relevant för tjänsten? Om ja, beskriv kortfattat din erfarenhet.
  • Har du högskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning inom IT, data, IT-forensik, hårdvara, elektronik etc. som är relevant för tjänsten? Om ja, beskriv kortfattat din utbildning.
  • Har du god kunskap inom IT såsom hårdvara, operativsystem och applikationer och system?
  • Har du erfarenhet av att felsöka IT-utrustning? Om ja, beskriv kortfattat din erfarenhet.
  • Har du god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska?
  • Har du körkort med B-behörighet?
  • Har du svenskt medborgarskap?
  • Har du spetskompetens inom områden som, dekryptering, utveckling av script, programmering eller annan kompetens som är relevant för IT-forensiskt arbete? Om ja, beskriv kortfattat inom vilket område.
  • Har du ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska?


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.mitt@polisen.se senast den 5 maj 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med ref.nr. A233.235/2024 i mailets ärendemening.

För mer information om arbetsplatsen och arbetsgivaren:

https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/2024/april/erfaren-it-forensiker-till-uppsala/

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Polismyndigheten Region Mitt

Placering

Uppsala

Kontaktperson

Polismyndigheten

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens A233.235/2024 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons