Jobbsafari är en del avschibsted logo

Enhetschef till stödboende för vuxna med beroendeproblematik

Enhetschef till stödboende för vuxna med beroendeproblematik

Friab · Linköping · Ansök senast 16 maj (17 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Om Friab

Vi verkar för att förändra livet för barn, unga och vuxna som behöver omsorg, omtanke och behandling som leder till positiv förändring. Med hög kompetens, stort engagemang och ett varmt bemötande arbetar vi för att skapa en positiv miljö med individen i fokus. Friab grundades år 2001 och består av flera specialiserade verksamheter som tillsammans utgör en organisation med stor bredd.Friab ansvarar för driften enligt avtal med uppdragsgivaren, Linköpings kommun. Vi är ett företag med stort engagemang och ambitioner! Vi har idag verksamheter där vi erbjuder bland annat stöd och behandling för personer med beroendeproblematik och har goda interna resurser och nätverk så att du som chef ska få stöd i ditt uppdrag. Vi arbetar med evidensbaserade och beprövade arbetssätt/metoder, serviceanda och stark tro på individers egna resurser.

Om verksamheten

Verksamheten drivs av Friab på uppdrag av Linköpings kommun ochomfattar två enheter i centrala Linköping med sammanlagt 28 platser. Enheterna erbjuder stöd dygnet runt till personer med långvarig beroendeproblematik däräven psykisk problematik och ohälsa kanförekomma.Syftet är att ge stöd med inriktning på rehabiliterande och stödjande insatser för att ge så goda förutsättningar som möjligt för enskilda att på sikt hantera ett ordinärt boende. I arbetet ingår att nätverka och samverka med viktiga aktörer för att skapa en helhet och bästa förutsättningar för individer att upprätthålla en drogfrihet. Varje enhet kommer att ha en funktion som ansvarar för att samordna insatser för individerna.

  • Om tjänstenI rollen som enhetschef hos oss ska du tillsammans med verksamhetsområdeschefenutveckla och driva en kvalitetsstyrd verksamhet genom verksamhetsnära arbete med fokus på utveckling och efterlevnad av avtal. Som enhetschef ansvarar du för att skapa en trygg miljö med tydlig struktur och förutsägbarhet som driver utvecklingen för de enskilda individernaframåt. Du ansvarar för,leder ochfördelar det dagliga arbetet på enheterna samt säkerställer att verksamheten håller god kvalitet. Som enhetschef rapporterar du till verksamhetsområdeschefen och ingår i ett team med övriga enhetschefer.Exempel på arbetsuppgifter:
  • Övergripande ansvar för löpande dokumentation och systematiskt kvalitetsledningsarbete
  • Ansvara för att avtal med beställaren efterlevs, delge information och delta vid avtalsuppföljningar
  • Organisera arbetet så att det är ändamålsenligt och uppfyller målsättningen med uppdraget
  • Arbeta målinriktat mot, och utvärdera, uppsatta mål
  • Omvärldsbevakning gällande sådant som påverkar verksamhetens inriktning
  • Ansvara för att verksamheten drivs i enlighet med lagar och föreskrifter
  • Implementera, vidareutveckla och utvärdera metoder och arbetssätt kring de enskilda
  • Kontakt med berörda samarbetsparter och andra enheter inom Friab

Tjänstens omfattning är 100% medtillträde enligt överenskommelse.

Om dig vi söker

Vi söker dig som med trygghet, ödmjukhet och kunskap vill stödja människor att leva ett så självständigt liv som möjligt. Det är viktigt att du trivs med att arbeta med verksamhetsnära frågor och har ett engagemang för målgruppen. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer samtidigt som du kan sätta gränser. Som person är du engagerad och ansvarstagande med förmåga att arbeta självständigt såväl som i team. Du är tydlig, har hög integritet och är professionell och respektfull i ditt bemötande.Du har arbetsglädje, gillar ett tidvis högt tempo och är lösningsorienterad. Du är prestigelös och tycker om att lära dig nya saker. Du ser och uppmärksammar medarbetare och ger dem förutsättningar att växa i sina roller. Du har tillit och är inte rädd för att delegera ansvar och arbetsuppgifter.Relevant högskoleutbildning, såsom socionom eller annan utbildning som prövas likvärdigsamt tidigare erfarenhet av målgruppen och beroendeproblematikär ett krav. Det är en merit om du har erfarenhet av attarbeta med evidensbaserade metoder(EBP).

För oss på Friab är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare och vi erbjuder bland annat förmånliga friskvårdsbidrag för alla anställda. Vi är en organisation med möjlighet till handledning, professionell utveckling och framtida utmaningar.

Sök tjänsten senast 2024-05-16 Rekrytering kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, så sök tjänsten redan idag !

Som ett led i rekryteringsprocessen kommer även personlighetstester att tillämpas. Den som erbjuds anställning skall enligt lagen om registerkontroll lämna utdrag ur rikspolisstyrelses belastningsregister.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Friab

Placering

Linköping

Kontaktperson

Friab individ & familj AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons