Jobbsafari är en del avschibsted logo

Enhetschef till Projektavdelningen till Project Central

Enhetschef till Projektavdelningen till Project Central

Solna - Vattenfall · Solna · Ansök senast 5 maj (6 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning


Vill du vara med och skapa nästa steg i vår utveckling?

På en marknad som är i förändring har FE&P nyligen genomfört en omorganisation för att möjliggöra ett ökat värdeskapande av vårt arbete. Vi söker nu en Chef till enheten Project Central inom Projektavdelningen som kan fortsätta den spännande utvecklingen av verksamheten.


Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv. 

Projektavdelningen har som uppdrag att inneha och bygga kompetens för att stötta befintliga anläggningar och verksamhet i kvalitativa leveranser samt att möjliggöra projekt inom nya områden för BA Generation och Vattenfall.

Ansvarsområde

Som Chef för Project Central kommer du att ha en central roll i att strategiskt utveckla och säkra framdriften hos enheten. Du kommer att leda, inspirera och engagera ditt ledningsteam bestående av ett antal gruppchefer inom ditt uppdragsansvar samt säkerställa att verksamhetens uppsatta mål nås. Våra medarbetares hälsa och välbefinnande är viktigt för oss och en god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör.

Chefen för Project Central leder ett team på två gruppchefer och har fullt ansvar för personal, ekonomi och resultat. Fokus är att skapa förutsättningar både i verksamheten och för våra medarbetare att arbeta effektivt och leverera ett bra resultat i linje med vår utveckling. Enheten beräknas innefatta två gruppchefer med tillhörande medarbetare och ett antal konsulter inom den centrala projektgruppen PMT 9 samt avdelningens Projektkontor.

Du rapporterar direkt till avdelningschefen för projektverksamheten inom FE&P och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Dina arbetsuppgifter

  • strategisk och långsiktig kompetens- och verksamhetsutveckling
  • lönesättning
  • säkerställa strategisk tillväxt till de projekt och uppdrag som inkommer till FE&P
  • arbetsmiljöansvar
  • kostnadsbudgetansvar

Vi ser att du har

  • relevant akademisk examen alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
  • erfarenhet från Industrin med god förståelse för energibranschen
  • chefs- och ledarskapserfarenhet: chefsroller i linjeverksamhet och i ledningsgrupper
  • erfarenhet från utveckling av projektverksamheter i storleksklassen +500 MSEK med erfarenhet från samtliga projektfaser samt upphandling och kontraktstyrning
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av

  • att leda via andra chefer
  • branscher som är regulatoriskt styrda, t ex från Life Science och kärnkraft

Vi söker dig som är en resultat- och förändringsorienterad person med förmåga att inspirera och driva värdeskapande förbättring och utveckling i en komplex verksamhet. Du är trygg med att agera katalysator och stötta chefer och medarbetare att driva utveckling. Du tar initiativ och navigerar i en föränderlig miljö. Du är nyfiken, har en positiv attityd och har en vilja att förstå utmaningar i hela verksamheten. Din strategiska förmåga är hög. Du trivs i ledarrollen, har god förståelse för människor och är intresserad av att utveckla både dig själv och medarbetare. Kontaktytorna i rollen är många och kräver god förmåga att skapa förtroende, kommunicera och samarbeta för att nå resultat.

För oss är det även viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av våra principer aktiv, öppen, positiv och säkerhet.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. 

Mer information

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner.

Placeringsort är Solna eller Göteborg.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Agneta Adelsköld, 070-851 15 71.

För frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Sofie Söder, 070-237 69 26.


Fackliga representanter för denna tjänst är Adam Rush (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Philip Carendi (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås på 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 5 maj 2024.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest.


Om oss

Business Unit (BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 370 personer inom Business Area (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. projektledning och projektstöd, analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag.

Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom projektledning samt valda tekniska nyckeldiscipliner. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Solna - Vattenfall

Placering

Solna

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons